1. Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Zoals de naam al doet vermoeden is Super Smash Bros Brawl een echte knokgame. Met vele bekende Nintendo karakters ga je elkaar te lijf. Ooit Princess Peach zien vechten? Of Zelda? Of wat dacht je van Olimar? In Super Smash Bros Brawl zul je dit allemaal meemaken.

Super smash bros brawl is het vervolg van Super Smash Bros Melee op de Gamecube dat een enorm succes werd, vooral door de multiplayer. Ook in Brawl is dit weer het geval. Het principe van het spel is om je tegenstanders van de stage waar je op vecht af te slaan. Die stages zijn heel innovatief. Je hebt een paar heel originele stages waarbij je bijvoorbeeld minigames moet doen, laserstralen moet ontwijken of schildjes van koopa’s kan gebruiken om je tegenstanders er uit te rammen. De achtergronden van de stages zijn vaak ook heel erg mooi. Als voorbeeld noem ik de stage waar je op een straaljager uit de Star Fox series zit. Je vliegt razendsnel door de ruimte en op de achtergrond zie je in 3D prachtig alle plekken waar je voorbij vliegt. Je kan je tegenstanders met verschillende aanvallen er uit rammen. Elk karakter heeft vier verschillende soorten aanvallen: standard attacks, smash attacks, special attacks en de final smash. De final smash krijg je als je de smash ball, die zo nu en dan te voorschijn komt, kapot slaat. Als je dat gedaan hebt kan je hem op elk moment activeren. Elk karakter heeft een unieke final smash. Deze aanvallen zijn echt over de top maar ontzettend leuk. Mijn favoriete is wel die van Kirby: je krijgt een kookpot, gooit je tegenstanders erin, doet er wat peper en zout over en dan lanceer je ze. Bij Falco’s krijg je een mega tank waarmee je tegenstanders van de arena kan schieten. Ook die van Snake is heel bijzonder. Je gaat in een helicopter zitten en schiet granaten op je tegenstanders.

Je leest het goed: ook Snake is van de partij. In deze Super Smash Bros zijn er weer een heleboel nieuwe karakters. Zo heb je onder andere Solid Snake, Pokemon Trainer, Pit, R.O.B. en King Dedede. Pokemon Trainer is heel anders dan andere karakters: hij kan namelijk drie verschillende karakters oproepen. Je kan switchen tussen die karakters wanneer je maar wilt. Ook heel belangrijk in Super Smash Bros Brawl zijn de items. Je hebt heel veel verschillende, leuke items. Je hebt bijvoorbeeld de Assist Trophy die een personage uit een Nintendo game oproept die je helpt in de strijd. Eén van de besten is de hamer. Wanneer je de hamer krijgt begin je als een gek met die hamer te meppen. Dat is zo sterk dat je er bijna niks tegen kan doen. Het lukt je bijna altijd wel om alle tegenstanders er uit te slaan. Ook nieuw is de smart bomb die een hele grote explosie veroorzaakt. Dat veroorzaakt heel veel chaos. Dat is ook zo leuk aan Super Smash Bros Brawl, al die items en aanvallen zorgen voor complete chaos op sommige momenten. Zeker als je in de multiplayer met een paar vrienden vecht.

Zoals je al hebt kunnen lezen richt Super Smash Bros Brawl zich vooral op de multiplayer. Maar de singleplayer mag er ook best zijn. Er zijn verschillende gamemodes. Eén daarvan is nieuw: The Subspace Emissary. In The Subspace Emissary zijn er een groepje “bad guys” die Princess Peach en Zelda ontvoeren. Aan jou natuurlijk de taak om ze te redden. Dit doe je met alle verschillende karakters die je ook in de multiplayer kan nemen. Het bevat veel humor en erg leuke cutscenes. Dat maakt het verhaal erg leuk. Ook zitten er een paar grote eindbazen bij. Deze zijn leuk en zorgen samen met de cutscenes voor wat afwisseling in de Subspace Emissary. Het grootste nadeel aan de Subspace Emissary is dat de laatste levels nogal verwarrend zijn. Ik raakte daarin enkele keren helemaal de klus kwijt. Als het net wat beter was uitgewerkt was dit ook een voortreffelijke gamemode geweest. Ondanks dat, is het een hele leuke toevoeging aangezien ik in Melee echt een verhaal miste. Er zijn nog een paar bekende modes zoals Classic en Stadium Events. Bij de Stadium Events is er een nieuwe mode waarin je tegen alle eindbazen uit de Subspace Emissary kan vechten.

Super Smash Bros Brawl is natuurlijk niet alleen maar lof en eer. De single player gaat bijvoorbeeld na een tijd vervelen. Dit maakt gelukkig niet zo veel uit als je een paar vrienden of broertjes hebt die wel met jou willen spelen, maar als dat niet het geval is kan het snel vervelen. Gelukkig kan je ook online spelen. Helaas kan ik het online gedeelte niet beoordelen aangezien mijn internet het hier niet doet. Ook de Stage Creator vond ik nogal tegenvallen. Het is wel een leuk idee, je eigen stage maken en hier vervolgens op vechten, maar het is veel te beperkt. De enige reden waarom ik wel eens eigen stages maakte was omdat je zelf het achtergrondmuziekje kon kiezen. Van elke gameserie zitten wel een paar muziekjes bij die je echt kippenvel geven. De soundtrack van deze game is daarom ook voortreffelijk. Ook de graphics zijn voor een Wii game echt geweldig. De 3D achtergronden zijn echt geweldig en de personages zijn met veel detail gemaakt. Er zijn ook net als in Melee een heleboel trophies te halen en cd’s te vinden. Dit zorgt ervoor dat je eigenlijk nooit uitgespeeld bent.

Conclusie en beoordeling

Super Smash Bros Brawl is de ultieme multiplayer game op de Wii. Eigenlijk wel één van de beste van alle consoles. Alle items, knotsgekke aanvallen en innovatieve stages zorgen soms voor complete chaos. Het is een typische “easy to play, hard to master” game. Dit betekent dat je als beginner makkelijk mee kan doen, maar dat het moeilijk is om echt heel goed erin te worden. De singleplayer is in deze game ook behoorlijk verbeterd, vooral door de Subspace Emissary. Toch begint de singleplayer na een tijdje te vervelen en moet je wel verder gaan met de voortreffelijke multiplayer. Al met al is dit een game die je als Wii bezitter echt moet hebben.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Graphics
  • Gameplay
  • Stages
  • Subspace Emissary...
  • Multiplayer
  • Minpunten
  • Singleplayer verveelt na een tijdje
  • Stage creator voegt niet veel toe
  • die toch wat beter uitgewerkt had gekund

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren