1. Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

Battlefield: Bad Company 2 (PS3)

Ik lig onder vuur en zoek dekking in een huis. "Niet opgeven!" roep ik hardop. "Mijn team maten zullen zo bij me zijn. Nog even volhouden..." Opeens stort een gedeelte van het huis in: nou krijg ik het toch wel een beetje benauwd. Uit wanhoop gooi ik maar mijn laatste granaat, waardoor ik bij toeval twee vijanden dood. Dan zie ik eindelijk een tank aan komen rijden. "Daar zijn ze! Daar zijn ze!" roep ik dolenthousiast. De adrenaline giert door me lijf. Pas toen merkte ik dat die tank niet bij mij hoorde. Ik hoor een knal van de tank afkomen, en toen werd het donker. Ik ben dood. Toen pas besefte ik dat ik als een gek voor de TV zat. Helemaal onder het zweet en uitgeput.

Battlefield: Bad Company 2 is de naam van deze game. Een oorlogsspel dat zich in de moderne tijd afspeelt. "Nóg zo'n game?" was mijn eerste reactie. Gelukkig besloot ik de game toch maar te kopen, en daar heb ik geen spijt van gekregen. Veel mensen zullen de game vergelijken met Call of Duty: Modern Warfare 2. Iets wat je eigenlijk niet mag doen, want eigenlijk zijn het twee totaal verschillende games.

In deze game hebben we natuurlijk een single- en multiplayer, maar Battlefield: Bad Company 2 is zeker geen singleplayer mét toevallig een multiplayer. We kunnen eerder zeggen dat Battlefield: Bad Company 2 een multiplayer met toevallig een singleplayer is.

Zodra je voor het eerst de game opstart, zul je waarschijnlijk eerst met de singleplayer beginnen. Je bent een jonge soldaat en wordt in een squad gezet: de Bad Company! Even vraag je jezelf af of je wel de goede game hebt, want de game start in het verleden. Geen zorgen, dit hoort bij het verhaal en je zal al snel in de moderne tijd terecht komen. De game ziet er echt prachtig uit, maar het kan voorkomen dat het er iets minder goed uit ziet als je ergens heel dicht op kijkt. Er zitten geweldige missies tussen en het is echt leuk om te spelen. Zo zijn er immens grote mappen waarop je kan spelen en letterlijk alles kan kapot. Ook hoor je tussendoor soms wat leuke grappen. Helaas zal dit alles van korte duur zijn want de ervaren speler doet slechts vijf uur over de singleplayer.

Dan komen we bij de multiplayer, waar ik in het begin erg kritisch over was. Call of Duty: Modern Warfare 2 speelde ik tot op het moment dat ik Battlefield: Bad Company 2 kocht regelmatig. Ik vreesde dat Battlefield: Bad Company 2 niet de multiplayer van Call of Duty: Modern Warfare 2 kon overtreffen. Mijn vrees bleek onterecht. Sterker nog: je kan ze juist heel goed afwisselen. De ene avond Call of Duty: Modern Warfare 2 en de andere avond Battlefield: Bad Company 2.

Er zijn verschillende opties als het gaat om de multiplayer. Je kan zelf kiezen in welke modus je speelt. Zo kan je doel zijn om verschillende stations op te blazen, of juist om te voorkomen dat deze worden opgeblazen. Deze modus heet Rush. Zo is er ook een Conquest modus: hier is je doel om vlaggen te veroveren en te behouden. Dit spelletje eindigt zodra één van de twee teams het limiet van het aantal keer dood gaan heeft behaald. Ook heb je nog Team Deathmatch: hierbij is het je doel om elkaar te vermoorden. Simpel, niet?

Al deze modi kan je spelen als een Engineer, Medic, Assault en Recon. Alle hebben ze verschillende voordelen, waarvan de bedoeling is dat je ze gebruikt. Als je bijvoorbeeld een Medic bent is het wel de bedoeling dat je je teamgenoten helpt en reanimeert en niet alleen op dat type speelt omdat je vindt dat je daarbij fijnere wapens hebt. Als Engineer moet je bijvoorbeeld dicht bij voertuigen van je eigen team blijven, zodat je deze kan repareren als dat nodig is. Bij de multiplayer van Battlefield: Bad Company 2 is dus echt teamwork nodig.

In de multiplayer speel je soms op immens grote mappen. Als het niet in de woestijn is, dan is het wel in een oerwoud. Het voordeel van deze grote mappen is dat alles veel realistischer wordt, en dat het nut van voertuigen veel groter is. Zo kan je bijvoorbeeld de piloot van een helikopter zijn, maar dan is er wederom teamwork nodig. Als je piloot bent van een helikopter, is het wel handig als er meer team maten aan boord zijn zodat deze op de vijand kunnen schieten. Of wat dacht je van tanks? Deze zitten natuurlijk ook in deze game, en geven je een geweldige ervaring. Zo schoot ik een keer op een gebouw waardoor deze instortte: er gingen maar liefst vijf mensen in één klap dood. Maar maak geen fout: je moet in het begin nog aan de multiplayer wennen, zeker als je van Call of Duty: Modern Warfare 2 af komt. In het begin zal het niet helemaal meezitten en je moet dan nog een hoop wapens vrij spelen. Na deze periode zal het allemaal een stuk makkelijker en leuker zijn: geef dus niet te snel op!

Verder is het zeker aan te raden om deze game niet tweedehands te kopen. Als je deze game namelijk koopt bij een (web)winkel word je automatisch een Very Important Person. Zo gaat EA de komende tijd nog downloadable content aanbieden, en deze zullen voor VIP's geheel gratis zijn. De game zal in de meeste winkels 60 euro kosten, maar in veel webwinkels is de game al verkrijgbaar vanaf 45 euro.

Ik geef niet snel hoge cijfers, en waar ik besloot Call of Duty: Modern Warfare 2 een acht-en-een-half te geven besluit ik Battlefield: Bad Company 2 een welverdiende negen te geven.

Conclusie en beoordeling

Battlefield: Bad Company 2 is een game die waar is voor je geld. De singleplayer is misschien iets wat aan de korte kant, maar er hangt wel een geweldige sfeer met zo nu en dan wat humor en veel geweld. Zodra je klaar bent met de singleplayer moet je zeker eens starten met de, tactische, multiplayer waar je - na de langzame start - geen genoeg van zal krijgen. We kunnen nu al zeggen dat [i]Battlefield: Bad Company 2[/i] één van de beste games van het jaar is.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Singleplayer goed verhaal
 • Sterke multiplayer
 • Alles kan kapot
 • Gratis DLC voor VIP's
 • Erg mooie graphics
 • Minpunten
 • Multiplayer komt langzaam op gang
 • Erg korte singleplayer
 • Details van dichtbij zijn minder

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • Waarom heeft niemand hier nog op gereageerd?! Mad Max is de man!

 • ik vind die hond wreed in mad max

 • Cory Barlog is een perfectionist, als hier ook nog een goed team achter komt te zitten dan kan dit wel eens een enorm goede filmgame gaan worden.

 • MadMax is zoo vet!! :D

 • Ik moet nog steeds de eerste drie delen bekijken… heb elke keer maar korte stukjes van de films gezien. Ben benieuwd of deze samenwerking een spektakel wordt…

 • Das geinig!

 • Das geinig!

 • ben benieuwd word wel lache

 • doet die gekke mel Gibson er in mee?

 • Ben benieuwd!

 • ben altijd sceptisch bij de combi games en films, zeker als die tegelijkertijd uitgebracht moeten worden, de enige goede film game blijft voor mij riddick en die bracht een heel ander stuk van het verhaal en zat niet vast aan een film deadline, maar het concept is wel interessant dus in de gaten houden maar…

 • Ik ben best nieuwschierig :P

 • De films vondt ik altijd wel lache

 • Een filmspel dat GOED wordt, yeah!

 • MAD MAX!!

 • dat zou wel heel erg goud wezen!!!!!!!!! MAD MAX!!!!!!!!!!!!! zolang de game net zo briljant wordt als de film triologie wordt het zeker een topper!!!!! MAD MAX!!!!!

 • mad max !? stuk voor stuk klassiekers!

 • Hier kan zeker wat moois uit komen.

 • ben zeer benieuwd. Alleen Tina Turner mag weg blijven =P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren