1. Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Battlefield: Bad Company 2 (PC)

Zo stil als het maar kan sluip je naar je vijand toe, die nog altijd niet gemerkt heeft dat jij zijn nek wilt bewerken met je mes. Je komt steeds dichter en dichter, je denkt nog eens aan hóé je op deze missie was gestuurd; je had je generaal zeer kwaad gemaakt, maar op dat ene was jij stomdronken en dus herrinner je je enkel nog dat je in de beruchte 'Bad Company' bent geplaatst. Een speciale opdracht zeiden ze! Een promotie! Één kans op honderd dat je zal slagen, nog kleiner de kans dat je zal slagen... Maar ja het moment is aangebroken je wilt je mes planten in je tegenstander zijn nek en... KABOOM!!! Het gebouw waar in staat -of stond- stort volledig in en jammer maar helaas, je bent DOOD!

Battlefield : Bad Company 2, de nieuwste creatie van DICE en EA op vlak van moderne oorlogsvoering, dé topper van maart 2010... Maar natuurlijk is het een first-person shooter, en daardoor heeft het veel concurrenten, waar er één met kop en schouders boven uitsteekt, Modern Warfare 2. En dan vraag je je toch af, "Waarin onderscheid Bad Company 2 zich nu van anderen, en dus waarom zou ik niet die andere game kopen? " wel dat zal ik je nu uitleggen.

Shooters onderscheiden zich vooral van de rest door hun gameplay. En ik moet zeggen dat dit spel dat we echt doet! Zoals in de inleiding al geschetst kan een gebouw bijna volledig met de grond gelijk gemaakt worden, dit vind ik een enorm leuke invoeging die het spel een absolute meerwaarde geeft. Ook zitten er voertuigen in de game. Nee, geen Aston Martin ofzo... wat zwaarder geschut; een quad, een jeep, een tank, een speedboot, een legerboot en een helicopter (en zelfs nog een onbemand spion-helicoptertje!). Dit zorgt voor totaal andere manier van oorlogvoering, die dan op zijn beurt voor een fantastische spelbeleving zorgt. Maar toch wilt de normale lezer/speler weten hoe zit het met die spelmodi??

Natuurlijk elk spel heeft hem wel, een singleplayer, je speelt als een soldaat in een squad (de Bad Company), dat betekend jij en nog drie andere pechvogels allerlei knap gevaarlijke dingen moeten oplossen . De singleplayer is best vermakelijk maar het is wel duidelijk dat Bad Company 2 een multiplayer is .. mét een singleplayer, en niet andersom. Niet dat er veel mee mis is maar het zijn van die standaard missies:

'Val een kamp aan, blaas dat gebouw op, dood een paar soldaten (gekken als je het mij vraagt) en neem dan contact op met je baas.' Nee de missies zijn niet echt speciaal, wat wél speciaal is, is de humor die erin zit, zoals een hippie-piloot die in het heetst van de strijd, de mittrailletten van de heli niet wilt gebruiken wegens zijn karma, dát vind je niet in elke first-person-shootersingleplayer! Maar na een tijdje heb je de singleplayer doorgelopen en je kan nog wel wat missies opnieuw op een ander niveau spelen maar je zal je dan wel al snel keren tot dat wat dit spel pas echt te bieden heeft...

Zijn FANTASTISCHE multiplayer! Niet te veel spelmodi, zodat de meeste servers leeg zouden zijn. Nee, slechts drie modi zitten in de game, maar ik moet zeggen dat ik daar nooit last van heb gehad! Er is de 'Conquest'. Dit is een spelmodus waarbij de spelers in twee groepen worden verdeeld (die dus tegen elkaar vechten), en daar in nog squads (die samenwerken). De opdracht is om vlaggen te verdedigen/aanvallen. Men wint als één van de twee grote groepen geen tickets meer over heeft. Tickets stellen voor hoeveel je nog kan dood gaan. Heb je bijvoorbeeld nog maar 23 tickets, dan betenkt dat je hele team samen nog 24 keer (0 telt ook mee) mag sneuvelen. Daarnaast heb je nog het speltype 'Rush', hierbij heb je een verdedegind team en een aanvallend team. Het doel van de aanvallers is de 'Mcom-Stations' te verwoesten, en de verdidigers moeten -hoe raad je het?- dit voorkomen.

Bijkomend punt, de verdedigers hebben oneindig veel tickets, maar de aanvallers hebben er slechts 99, en ik zeg je, die gaan héél snel op! Gelukkig krijg je per twee stations die je verwoest als aanvaller veel tickets er terug bij. Je hebt op dit speltype ook een kleine variatie, de "Squad Rush", daarbij speel je met alleen je squad tegen andere squads. En de laatste multiplayermodi is de "Team Deadmatch" daarbij speel je met allemaal squads tegen elkaar, iedereen tegen iedereen dus, en het squad dat het eerst vijftig doden op zijn naam heeft staan wint. Dan heb je de maps; deze zijn zeer goed gelukt, je hebt een woestijn, EA en DICE willen door korte tekstjes nog maar eens benadrukken hoe belangrijk tactiek is in deze moderne-oorlog-shooter, nee de rambo- of lone-wolfstyle is niet echt effectief. Ook zit er een klasse systeem in, je kan kiezen tussen een Assault (niet te verwarren met Rambo), Recon (de sluipschutter/bosaap), Engineer (een wel heel geweldadige ingenieur) of een Medic (een dokter met een geweer) , je kan voor elke klasse experience verdienen en daarmee kan je dan weer wapens uitspelen of specialisations zoals een 4x-zoom op je Assault-rifle. Ook heb je rangen, deze werken net hetzelfde, enkel krijg je als je rang stijgt meer algemene specialisaties zoals een lichter armor, zodat je sneller bent. En het 'spawnen' vind ik zeer fijn aangepakt, het groepsgevoel (squadgevoel beter gezegt) gaat doordat je bij je squad-maten kan spawnen enorm de hoogte in.

Maar wat is een game als je enkel pixels ziet? Dit is in Bad Company 2 (bijna) nooit het geval, ik vind (ik heb deze game op de PC gespeeld) dat het er allemaal práchtig uitziet. De bergen, de bomen, de bosaap-vermomming van de 'recon'... Jammer genoeg kan het beeld even wegvallen, soms zelfs valt de hele game uit (dan vooral bij het laden van de Singleplayer). Dit minpunt heeft toch al een hoop grijze haren bezorgt, nog erger is trouwens dat de verbinding in de multiplayer véél te vaak wegvalt, en dat altijd die lame mededeling : "Sorry, uw verbinding met de online server is weggevallen." Zo, dat was dat, nu weer Battlefield: Bad Company 2 opstarten, er zijn nog veel te veel mensen nog niet door mij vermoord, gnagna...

Conclusie en beoordeling

Battlefield : Bad Company is een must-have voor elke shooterfanaat. Zijn fantastische multiplayer, de gevatte teksten in de singleplayer, de voetuigen, de massa vernietiging... met am deze wapen is hij een ijzersterke (zelfs sterkere) concurrent voor Modern Warfare 2. Als je de kleine foutjes even vergeet is het zeker één van de games die je nog lang zal spelen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Fantastische multiplayer
 • Grappige singleplayer...
 • Mooie graphics
 • Klasse en experiencesysteem
 • quot;Explosions, I like that!"
 • Minpunten
 • Verbindingsproblemen in de multiplayer
 • maar toch niet zo innovatief

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Geweldig die schreeuw van Kataki, you got my vote :)

 • lache suc6 gasten mogen de beste winnen

 • Ik vond mr-nice-wan het meest op Kratos lijken en het leukste filmpje hebben. Tweede en derde plaats gaan naar Profanity en Kataki.

 • PROTIP: get sum muscle's

 • Prachtig :D  Kataki there you go..

 • geweldig, allemaal verschillende Kratossen!

 • Wat een foute filmpjes. Ze moeten drama weer verplichten op school, want dit gaat werkelijk nergens over xD  En ik had eigenlijk wel wat onblote bovenlichamen verwacht, geen felgroene truitjes :P

 • WHITE SOLDIER FTW!!

 • WHITE SOLDIER FTW!!

  without a doubt

 • Haha! Geweldige actie!  Ik heb Kataki gestemd.

 • Kataki!

 • mr-nice-wan had het enige filmpje waar ik niet echt schaamte bij had, hehe

 • eeuhm, hoezo Kratos Look a like?  ik zie enkel broekventjes met badmutsen en foute make up op :-)

 • 'mr-nice-wan' was de lauwste dus heeft mijn stem!  En damn White Soldier werk aan je accent ofzo want dat was te ruk voor woorden… Praat dan nederlands als je niet normaal engels kan lullen.

  En indd Evita jij begrijpt het. • Daarom stem ik ook op White Soldier, weet je hoe geniaal!? Hij is nu al dé favoriet in het redactieforum.. ^^

 • Leuke actie! Wie heeft dit verzonnen?  EDIT: Mijn stem gaat naar mr-nice-wan!

 • sorry hoor maar als je een beetje stoned of dronken ben en je bent met je vrienden lach je volgens mij de ochtend daarna nog want dit slaat echt nergens op

 • mr-nice-wan you got my vote ;)

 • mr-nice-wan

 • Voted Kataki :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren