1. Assassin's Creed II (PS3)

Assassin's Creed II (PS3)

Toen Assassin’s Creed in 2007 uitkwam was het een ware vernieuwing voor het free roaming genre. De game bleek echter behoorlijk repetitief te zijn en werd daardoor niet overal even goed ontvangen. Nu, 2 jaar later, mag Ubisoft het opnieuw proberen met Assassin’s Creed II. Zal deze game wel dergelijke afwisseling leveren?

Assassin’s Creed II verrast weer ontzettend, net zoals deel een je heeft verrast. Zodra je het schijfje in je console schuift zul je weer vallen voor het charme van de steden, de kleuren en de mooie beelden. Ditmaal zul je Venetië en Florence tijdens de Renaissance bezoeken, en dat doe je dan ook met niemand minder dan Leonardo Da Vinci en Niccolò Machiavelli.

Je begint Assassin’s Creed II waar deeltje een is geëindigd. Als speler kruip je wederom in de huid van Desmond Miles, die gevangen gehouden wordt bij het bedrijf Abstergo. Zodra het avontuur begint mag je op pad met Lucy, de assistente van de kwaadaardig Warren Vidic. Je gaat namelijk zo snel mogelijk ontsnappen van de organisatie, omdat ze kwade bedoelingen met je hebben. Samen met Lucy en nog 2 andere figuren vlucht je naar een geheime ruimte, waar de Animus 2.0 zich bevind.

In deel een mocht je al lekker spelen met de Animus, maar in deel 2 van de serie zit je er nog véél meer in. Je zal dan ook veel langer achter elkaar jezelf in de Animus 2.0 bevinden om zo geheimen van je voorvader Ezio Auditore di Firenze te ontdekken. Door die lange sessies, zul je ook veel vaardigheden van Ezio overnemen.

Klimmen en Klauteren.

En die vaardigheden zijn juist een stuk uitgebreider geworden. Nog steeds is het standaard klimmen en klauteren, maar hier zijn enkele nieuwe moves bijgekomen. Zo leer je verderop in de game bijvoorbeeld de ‘spring-grijp’, hierdoor zul je hoger kunnen grijpen aan randjes en raampjes die uit muren steken. Je zult zowel de standaard als nieuwe moves hard nodig hebben tijdens het spelen en al helemaal wanneer je iemand moet gaan vermoorden, in een van die prachtige steden.

Oog voor detail.

Je zult, zoals al eerder vermeld, je begeven in Florence, Venetië, San Gimignano en een deel van Toscane. De steden zijn in alle details weergegeven, van de Dom in Florence tot de Basiliek van San Marco in Venetië. Alles klopt tot in de puntjes en is dan ook erg mooi afgewerkt. De steden zijn in verschillende districten ingedeeld en elk district heeft zo zijn eigen kenmerk. Zo heb je bijvoorbeeld in Venetië een stadsdeel waar men volop carnaval aan het vieren is, met tot in de diepste details. Denk hierbij aan vuurwerk in de avonden en de vrolijke muziek overdag, maar je kunt er ook narren vinden en welk carnaval is er nou compleet zonder een gemaskerd bal.

Bij dit carnaval kun je natuurlijk ook de diverse missies verwachten, wat ons brengt bij het volgende onderdeel van de game; het moorden.

Assassino!

De fans van deel een weten wel wat Assassin’s Creed inhoud; namelijk de Tempelieren bestrijden. Er waren in deel één al erg veel manieren om je doelwitten om te leggen, maar deeltje twee doet hier nog eens een flinke schep boven op. Waar je in deel een alleen beschikt over een zwaard, een dolk, werpmessen en je verborgen mes, heb je nu een volledig wapenassortiment voor het kiezen. Denk hierbij aan verschillende dolken, zwaarden, knotsen, en bijlen. Maar er is meer; omdat je een hechte relatie hebt met Leonardo Da Vinci krijg je de nieuwste snufjes geleverd die het vermoorden van je doelwitten net nog iets spannender maakt. Zo krijg je niet één, maar twee verborgen messen tot je beschikking, welke je ook weer kan uitrusten met een gifnaald en zelfs een verborgen pistool!

Het vecht systeem is deels hetzelfde gebleven, maar ook meer uitgebreid door nieuwe moves. Zo kun je bijvoorbeeld je vijanden ontwapenen, om ze daarna met hun eigen speer te doorboren. De mooie counter-aanvallen maken de gevechten al helemaal spectaculair en voor je het weet heb je al een wachter of tien omgelegd.

Afwisseling.

Door al deze nieuwe toevoegingen komt er veel meer afwisseling in de game, veel meer dan in het deel hiervoor. Ook zijn er nu extra spelelementen toegevoegd zoals races tegen dieven, moordcontracten en de zogenaamde Assassin Tombs. Hierin die je een flink aantal, weliswaar niet altijd even makkelijke, puzzels op te lossen. Als je deze puzzels allemaal hebt opgelost krijg je een zogenaamde schijf, die je in je villa kunt plaatsen om zo een exclusief harnas ontworpen door Altaïr te kunnen bemachtigen.

Al deze nieuwe toevoegingen zorgen ervoor dat je na het uitspelen van het verhaal nog lang door kan met dit Italiaanse avontuur.

Conclusie en beoordeling

Assassin’s Creed II is een topgame geworden van de bovenste plank. De afwisseling, de prachtige beelden, de beste details en de vele toegevoegde mogelijkheden zorgen ervoor dat het spel misschien zelfs beter word dan de oorspronkelijke Assassin’s Creed. Natuurlijk was het vorige deel een echte vernieuwing in het genre maar helaas werd de game na een tijdje eentonig. Ubisoft heeft naar het kritiek van de spelers geluisterd en heeft een flinke dosis verbetering in het nieuwe deel gepompt.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Véél meer afwisseling
  • Mooie beelden
  • Wederom prachtige steden
  • Sterk verhaal
  • Nieuwe toevoegingen
  • Minpunten
  • Matig einde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren