1. Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Super Smash Bros. Brawl (Wii)

Na een hele lange tijd met super smash bros. melee te hebben gespeeld werd het wel eens tijd voor de opvolger. Die blik op de cover van Link en Mario vragen gewoon op een antwoord en wil dat best geven.

De game opgestart en Wow wat een mooie soundtrack. Het gaf me een beetje het gevoel alsof ik de wereld van de goden binnenkwam. Het menu valt ook niet tegen. De muziek is zelfs beter. Laten we eerst de Single Player mode checken. Hier zie je de Classic mode die nog veel lijkt op die van melee. Het doel van de classic mode is om je door de verschillende levels heen te werken. De target test zit er weer in en de VS. Team ….. . De classic mode is leuk om te doen maar wanneer je deze met 3 figuurtjes hebt uitgespeeld dan heb je het wel zo’n beetje gezien in de classic mode.

De Subspace mode sprak me eigenlijk niet zo heel veel aan. Maar toen ik er eenmaal aan begon wilde ik ermee doorgaan om de rest van de figuurtjes mee te unlocken. De filmpjes tussen de stages door zijn zeker de moeite waard om te kijken en de afwisseling met personages is goed bedacht. De Bosses die je verslaat maken deze mode echt de moeite waard. Van Ridley tot Galeom, de Bosses zijn goed vormgegeven. Tot de Great Maze vind ik de Subspace leuk om te doen. Daarna valt de Subspace in herhaling. Je loopt dan door bepaalde stukken die je eigenlijk al hebt gehad. Ook een minpunt van de Subspace vind ik dat Wolf, Jigglypuff en Toon link er niet in voorkomen.

Zeker een van de hoogtepuntjes uit ssbb zijn de Boss battles. Tien vijanden verslaan met een beperkt aantal heart containers. De vijanden zijn goed vormgegeven en leuk om tegen te vechten. Meta Ridley bevechten vanaf de Great Falcon, dat is toch wel erg goed bedacht. Dit geld zeker ook voor Galeom. Er is wel een kritiekpuntje: De achtergrondmuziek in de Subspace voor boss battles was veel beter.

De bekende multi man, all star mode en home run contest komen ook terug in ssbb. Deze lijken erg op die van ssbm. De target test is wel vernieuwd. Had in ssbm elk figuur zijn eigen target test. Nu heeft elk figuurtje dezelfde 5 target tests. En laten we eerlijk zijn: Target test level 1 tot en met 3 zijn toch wel erg makkelijk.

De bekende figuren kun je besturen met de remote, nunchuck, classic controller of gamecube controller. De besturing met alleen de remote vind ik zelf erg onhandig. Met de gamecube controller gaat de besturing veel beter. En met een beetje oefening is de besturing met de nunchuck echt prima te doen. Alleen op het springen moet je goed oefenen. Dat ging bij mij in het begin nogal vaak fout.

De Brawl mode, daar gaat het om. Je kiest een van de velen figuurtjes uit het menu en eventueel nog een aantal computers. De velen stage's zijn heel mooi vormgegeven met meestal een passend muziekje op de achtergrond. En bij de Melee stages staat toch wel menig favoriet er nog tussen: Temple.

Het doel bij het brawlen is simple. Zo vaak mogelijk je tegenstander uit het veld zien te krijgen. Stel je bij de regels "Stock" in in plaats van "Time" of zet je de items uit/aan dan krijg je toch een heel ander spel. De oude vertrouwde items zijn ook in dit spel weer aanwezig waaronder de superscope, maxim tomato en de starman. De nieuwe items vallen ook niet tegen. De smash ball is toch wel het ultieme item. Sloop die smash ball en sloop daarna je tegenstander. Een goede tip voor de doorgewinterde speler: speel ook eens itemless. Het is dan een stuk moeilijker om van je tegenstanders te winnen.

Ook in brawl zijn een groot aantal figuurtjes en stages vrij te spelen. een toevoeging van de masterpieces vind ik leuk verzonnen. Met masterpieces kun je demo’s spelen van klassiekers die onder andere uitkwamen voor de N64, Snes en de Gameboy Net als in Melee zijn er weer een hoop trofeeën te verdienen. Enkele trofeeën zijn alleen te krijgen in de subspace. Nieuw zijn de stickers en de cd's. De toevoeging van de cd's vind ik geweldig. Het is echt verslavend om al die cd's te pakken te krijgen. Mijn favoriete nummer heb ik nog niet te pakken, (Corneria snes) maar brawlen word beloond.

De Stagebuilder is toch wel een van de leukste delen van het spel. Door telkens een nieuwe stage te maken gaat dit spel nooit vervelen. In de loop van het spel verdien je steeds meer onderdelen om stages te bouwen. Ook geinig is het om er je faroriete brawl muziekje onder te zetten. Je hebt alleen nog een goede naam voor je stage nodig.

Let the Brawl begin!

Conclusie en beoordeling

Een goede en verslavende game. Single playermode en stagebuilder is zeker de moeite waard. In dit geval: Gelukkig nog veel elementen uit melee
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel vrij te spelen
 • Verslavend
 • Goede muziek
 • Mooie stages
 • Stagebuilder
 • Minpunten
 • De Subspace Emissary valt in herhaling
 • Target tests matig

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Iedereen heeft het over GT5, maar ik zou mijn geld zetten op GRID.

  Wel jammer dat de naam is veranderd…Vond Race Driver One

  beterz  In de nieuwe EDGE trouwens ook een mooi artikel over GRID.

  Wat misschien het vermelden waard is dat men er nog niet uit is of de rewind-functie wel in het spel komt.

  Devs zijn daar onderling nog niet uit schijnt 't.

  Engine heet Egon meen ik…opvolger van de engine die DIRT bracht dus grafisch komt het oke.

 • Zit er geen DTM, Formule Ford enz. meer in ? Dat zou wel heel jammer zijn, dat maakte juist het onderscheidt tussen deze game en games als Forza en GT een beetje.

 • Lijkt me best een lijp spel, maar heb al andere plannen.

 • DTM, FFord etc schijnt er niet echt uit te wezen. Kunt wel op de circuits gassen met die wagens…maar of er een compleet kampioenschap inzit is me niet helder…nog eens nalezen.

  Weet wel dat er 15 steden zijn waar geraced kan worden

 • ik hou het bij gt5 hoewel ik grid echt wel koop

 • Tof! Als GT 5 dit jaar niet meer haalt is dit de beste racegame van 2008, denk ik zo… Prologue niet meegerekend, omdat dat ondanks aardig wat content toch geen echt volwaardige racegame is.

 • ik hou deze game ieder geval goed in de gaten :)

 • Ah die game ziet erg supper strak uit! T s al n tijd geleden dat k Forza 2 kocht dus k ga deze zekkr wel ff halen als ie uitkomt.

 • Vet spel, misschien wel halen ;)

 • Ziet er super bruut uit 8) ga ik zeker halen samen met Gt5

 • ik ben gestopt met race game alhoewel deze wel super vet uitziet :)

 • Heb nog steeds geen racegame voor mijn 360, deze is een duidleijke kanshebber na het tegenvallende Burnout.

 • Vet, ben benieuwd of dit tegen GT5 op kan

 • ja dit kan zeker tegen gt5 op, want het is gewoon een te vette race game en draait al jaren mee plus het schade model wat er ook al een tijdje inzit is koel zelf lekke banden kun je krijgen! ik neem hem, maar gt5 ook lol…

 • het stad en circui rijden van PGR, het tunen van NFS, het driften van Ridge Racer, het elkaar beuken van Burnout=== GRID

 • Ik vind GT5 toch wel mooier, maar dat wil nog niet zeggen dat ik deze niet ga kopen!

 • Dit wordt 't beste racespel ooit!

 • DTM en Toca waren gewoon dé series, zeker dat het next gen gebeuren weer vet gaat worden, hoewel ik wel vrees voor het idee om de game meer mainstream te maken, hopelijk blijft er nog een extra mode ofzo waar je gewoon wel zwarte vlaggen e.d. hebt.

 • Deze hou ik zkrs in de gaten!!

 • Dit ziet er echt zó vet uit!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren