1. Halo 3: ODST (X360)

Halo 3: ODST (X360)

Jarenlang hebben mensen zich kunnen vermaken met Master Chief, de enige overlevende Spartan. Maar na jaren wachtten kunnen we eindelijk spelen met de ODSTs, de Orbital Drop Shock Troopers, de elite eenheden van de UNSC. Door de ogen van de niets zeggende Rookie zul je in Halo 3: ODST ontdekken wat er allemaal gebeurd is met jou ODST team. Hierbij het je gelijk de eerste tactiek, het sluipen en stil blijven, want als een brute, jackall of grunt maar een gil geeft zullen er van alle kanten tegenstanders je welkom komen heten

Halo staat voor veel mensen bekend als het boegbeeld van de FPS, Maar omdat je opeens niet meer met Master Chief speelde in die nieuwe Halo game werden sommige mensen ongerust. Zou dit leuk zijn of ongelooflijk tegenvallen? In Halo 3: ODST speel je als een ODST trooper. Samen met je squad is het de bedoeling om op een vijandelijke carrier te landen, deze over te nemen en onschadelijk te maken. Alleen enkele tientallen meters voordat je op het schip terecht komt warpt het weg en vuurt het een EMP (electro magnetic pulse) af, waardoor de hele operatie een onverwachte wending krijgt.

Zes uur nadat je geland bent word je wakker. Omdat de opdracht een rare wending heeft gekregen wil je het liefst zo snel mogelijk weer bij je squad zijn... helaas is je hele squad door de mislukte landing over verschillende delen van de stad verspreid. Midden in de nacht ga je al sluipend door de straten. Met kleine aantallen ammo en wapens baan je je een weg van beacon tot beacon. Door middel van deze beacons kom je erachter wat er met je squad members gebeurd is. Als je een van deze hebt gevonden krijg je dus het verhaal van de persoon die erbij hoort te horen. Ook vind je af en toe beacons met geluidstapes die vrij verwarrend zijn en niets toevoegen omdat je geen informatie krijgt over wat er allemaal aan de hand is met deze persoon. Als je dus een beacon hebt gevonden en geactiveerd switch je van personage, hierdoor beleef je het verhaal vanuit verschillende perspectieven en kom je erachter wat er allemaal met ze gebeurd is. Daarvan is het trieste nog wel dat Rookie, met wie jij dus speelt, altijd te laat bij een deze is waardoor hij zijn teammaten altijd misloopt.

Omdat je zoveel verschillende personages speelt bied de game ontzettend veel variatie. Het ene moment leid je een herovering en het andere moment word je aangevallen en moet je een punt verdedigen, en ook nog telkens met verschillende middelen (Banshees, Warthogs, te voet of met tanks) en aantalen. Dit tot mijn grote vreugde want in de gewone Halo (Combat Evolved, 2 & 3) kon je als een gek de menigte in rennen en vervolgens vijf seconde wachtten tot je schild weer opgeladen was om je actie te herhalen.

De verandering die zich echter voordoet van Halo 3 naar Halo 3: ODST is dat je inderdaad niet meer de SPARTAN-117 bent en dus niet meer: Drie tot vijf meter hoog kan springen, als een gek in je eentje een half leger uitschakelen of zomaar even de wereld red door de halo te slopen.

Je zult dus rustig en tactisch te werk moeten gaan want je leeft op Healt-packs, maar deze worden gelukkig om de zoveel meter uit een kiosk gewonnen.

Helaas word de game niet genoeg uitgebreid met vernieuwingen in het wapenarsenaal en dergelijke. Er word gezegd dat er twee nieuwe wapens zijn maar helaas is een daarvan gewoon een Halo 3 SMG met een silencer, en tevens is de andere een Halo CE Pistol met een nieuwe look. Ook laat de multiplayer wat steekjes vallen. Je hebt inderdaad een nieuwe gamemode, de firefight, maar deze is erg repetitief na tien potjes in elke map. Hoewel het altijd leuk blijft om met wat vrienden doelloos aliens neer te schieten is de multiplayer niet iets waar je u tegen kan zeggen. Want ookal vermeld het doosje dat je met zestien spelers online kunt spelen... dit is gewoon een disk voor de Halo 3 Multiplayer. Maar gelukkig krijg je daar wel de twee map packs bij! en daarnaast zul je je kunnen vermaken met de Halo Reach Beta omdat je ook een Beta Invite ontvangt van Bungie bij aankoop van deze game.

Het gevoel dat je hebt tijdens het spelen van deze game is ook zeker iets wat de game leuker maakt. In de andere Halo games speelde je met onze trouwe held Master Chief en is hij de enige waar je een band mee krijgt. (Tenzij je Cortana nu zo'n ontzettend lekker ding vindt) Maar in Halo 3: ODST komen de personages veel meer als mensen naar voren, gevoelens en gekloot... kortom alles wat bij de mensen hoort! Hierdoor krijg je een betere band met de personages en zul je het veel erger vinden als er een in gevaar komt of van plan is het lootje te gaan leggen.

Als laatste puntje, de looks van deze game. Halo 3: ODST draait op dezelfde engine als Halo 3 en ziet er dus net als Halo 3 fraai uit. Dankzij de goede bijpassende muziek word de sfeer ook nog erg verbeterd. Bungie heeft wederom goed werk hiermee verricht. Ook in de cutscenes zijn de graphics zeker het bekijken waard (Zie screenshot) door de mooie gedetailleerde filmpjes. Alles bij elkaar maakt dat deze game voor iedere Halo fan een must have is en is het ook zeker een aanrader voor alle andere (FPS) fans. Helaas duurt de game niet erg lang, maar de verslavingsfactor is daarentegen wel erg groot wat de replay waarde ook goed doet.

Conclusie en beoordeling

Het spel brengt een grote vernieuwing qua gameplay in de HALO reeks, maar helaas laat het op andere vitale punten wat steekjes vallen. Zo is de multiplayer niet geheel goed uitgewerkt en is het helaas veelste kort. Ook heeft het net iets te weining 'Oh mijn god' momenten. Toch is het spel erg verslavend en zul je het zonder moeite een hele dag door kunnen spelen en uren plezier kunnen beleven met je vrienden in de Firefight mode.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Muziek
 • Verhaal
 • Verslavingsfactor
 • Leuk perspectief
 • Minpunten
 • Te kort
 • Multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • wederom zon wii game die bevestigd niets voor mij te zijn

 • te verwachten he .. proberen veel verkopen op alleen de naam en niet de kwaliteit

 • Damn, wat een tegenvaller, zeker wanneer je je bedenkt wat het HAD kunnen worden… erg jammer..

 • Ja en terecht, misschien nog wel een 3- ofzo, dit soort games zouden PEGI rating voor idiot animé fans only moeten hebben :*(

 • dit is idd erg jammer,

  nadat ik hier de vorige keer iets over heb gehoord ben ik de afleveringen gaan kijken:p

  en ik moet toegeven, het is vet..

  dus dit is erg jammer nogmaals, dat er niks beters is uit komen rollen

 • Spijtig. Zeker nadat Bleach op de DS zo'n hoog punt had gescoord.

  Ik ga hem nog steeds halen though, nadat de game in de budget bakken is beland.

 • waarom zijn het met bijna alle manga's het zelfde serie is goed maar de game is gwn gaar

 • helaas

 • Klinkt positief xP

 • jammer ik had hier veel meer van verwacht!

 • ja helaas had ik em=P kon em ook gelukkig nog ruilen, want et heeft egt geen diepgang>< verhaallijn is ook egt te bagger><

  Kortom geen budget bak game, gewoon rechtsstreeks de vuilnisbak in en ze mogen opnieuw ermee aan de gang tot ze een waardige bleach game maken!

 • en alweer een failure op de wii '-.-

 • Het zag er veel belovend uit.

  De DS versie is in ieder geval wel goed.

 • Ach ja op naar deel 2

 • als ik een bleach game wil kopen, dan ga ik zeker voor de DS-versie….  Die schijnt best wel goed te zijn!

 • hmm lijkt me niet echt leuk, zonde want de serie is erg goed

 • Erg jamer dat er op deze manier weer een slechte game voor de Wii uitkomt. Gelukkig maar dat het deel voor de DS een stuk beter was.

 • Had veeeeeeeeeeeeeeeel meer verwacht!!

 • nice

 • Grappig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren