1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PS3)

Al sinds december twijfel ik of ik wel of niet een review moet schrijven over Modern Warfare 2: de game waar zo veel wordt over gepraat. Ik doe het toch, want ik wil graag andere mensen van mijn mening laten weten: beter laat dan nooit. Misschien helpt het iemand wel met de beslissing om alsnog deze game te kopen. In het vervolg zal ik misschien nog recensies schrijven van meer recente games. Dit is mijn eerst recensie en tips zijn altijd welkom! ;)

Introductie

Modern Warfare 2 gaat verder waar deel 1 eindigde en de gameplay lijkt erg veel op het eerste deel. Naast het feit dat er andere mappen zijn, is ook de besturing weer erg gemakkelijk. Als je de game voor de eerste keer in je handen hebt ben je er na een kwartiertje zeker wel aan gewend. En net zoals in deel 1, zit ook deel 2 weer vol met actie. Op het eene moment ben ik bij het Witte Huis in Washington, op het andere moment ben ik in de bergen aan het klimmen.

Beeld en Geluid

Je zal de game echt fantastisch vinden als je van shooters houdt. Je wordt helemaal in de game getrokken als je er mee bezig bent, en het geluid helpt hier goed bij. Ik hou er gewoon van om al die schoten en explosies te zien en te horen. Voor de graphics geef ik een 8,3. Natuurlijk, het ziet er allemaal goed uit en het is hartstikke gaaf om te zien maar er is in die 2 jaar tijd niet echt vooruitgang geweest in vergelijking met deel 1. Dat vind ik echt jammer. Het geluid klinkt zoals ik verwachte en daarvoor geef ik een 8,7 (telt 1x mee).

Singleplayer

Zoals ik al zei is de gameplay in combinatie met beeld en geluid echt geweldig! De besturing is makkelijk in gebruik, en is niet vermoeiend om te gebruiken. De singleplayer duurt niet zo heel lang, maar dit verschilt eigenlijk heel erg omdat er verschillende moeilijkheden zijn. Als je gelijk voor het moeilijkste niveau, veteraan, kiest dan zal je er langer mee bezig zijn dan als je het makkelijkste niveau kiest. Laten we het houden op 5 tot 10 uur aan gameplay. Als je alle moeilijkheden wilt uitspelen zullen we het maar even houden op 25 à 35 uur aan gameplay.

Special Operations

Deze worden voor een groot gedeelte in de mappen van de singleplayer levels gespeeld, uitzonderingen daar gelaten. De meeste missie's kan je alleen, maar als je wilt ook met z'n tweeën of online spelen. Deze Spec Ops zijn speciale missie's, waarbij je dus iets anders moet doen dan in de singleplayer. Dit geeft dus al extra waarde. Elke missie kan je weer spelen op drie moeilijkheden, en door deze te spelen kan je weer andere missie's vrij spelen in Spec Ops. Elke missie duurt 5 minuten, en er zijn er in totaal 69. Hier ben je dus ook alweer minimaal 5 uur en 45 minuten aan kwijt: en dat is als je het in 1x haalt. Het hoogste niveau is soms moeilijk, en je zal er vast wel enkelen moeten over spelen: laten we zeggen 15 overnieuw. Dan zit je toch alweer snel aan 7 uur speeltijd. Een fijne toevoeging dus.

Multiplayer

De multiplayer is ook weer mooi, en dit is ook eigenlijk een van de redes dat je dit spel moet hebben. Ik durf met gemak te zeggen dat je hier wel honderden uren aan kan spenderen. Er zijn wel wat aanpassingen: zo kan je killstreaks vrijspelen door hogerop te komen en je kan een wapenset (class) maken naar jouw persoonlijke voorkeur. Natuurlijk wordt er ook weer gebruik gemaakt van het geweldige rangensysteem.

Een klein nadeel is dat er nu al veel mensen een heel hoge rank hebben, en dat daardoor nieuwe spelers vaak bij meer ervaren mensen terecht komen. Hierdoor krijgen deze nieuwe spelers dus een minder goede kans.

Voor gameplay geef ik een 9,3 die 2x meetelt.

Voor replay geef ik dankzij de vele functie's toch een 8,3 die 1x mee telt. De singleplayer en spec ops wordt namelijk al snel je gevoel standaard. De multiplayer daar in tegen geeft je op de een of andere manier toch weer een ander gevoel.

We komen hiermee uit op een 8,6 - afgerond een 8,5 - en dat is zeker niet slecht. Ik heb geen belachelijk hoog cijfer gegeven, omdat ik een 8,5 hier op zijn plaats vind.

Conclusie en beoordeling

Call of Duty: Modern Warfare 2 is zeker een must have voor mensen die het wel hebben van shooters. Je kunt er letterlijk honderden uren mee bezig zijn en dat is echt een groot voordeel. Een aanrader voor mensen die nog niet in aanraking zijn geweest met de Call of Duty-serie. Kortom: een topper!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Duidelijke verhaallijn
 • Goede, leuke, multiplayer
 • Intense speelervaring
 • Spec Ops een leuke toevoeging
 • Minpunten
 • Graphics mooi, maar kon beter
 • Singleplayer redelijk kort

Dit artikel delen

Over de auteur

- -

Reacties

 • Haha, dat is wel een héle leuke oplossing. Maar of het ook werkt?

 • ja inderdaar ziet er leuk uit. alleen lijkt me het onhandig vasthouden.

 • Lijkt me erg onhandig vasthouden, geef mij maar gwn GH3.

 • Ik moet toegeven dat ze de leuk bedacht hebben alleen lijkt het mij niet erg handig. Want als ik namelijk met m'n rechterhand die extensie vasthoudt dan zou dat betekenen dat ik met m'n linkerhand met die bijgeleverde plectrum over het touchscreen te slaan. Maar als je dat zo moet doen dan kan je die noten toch niet meer goed zien.

 • masterlijke oplossing xD jammer dat er geen 5e knop aan zit …

  ik hou het gewoon bij gh3 voor de 360 :)

 • ah nice ben erg benieuwd naar hoe dit speelt.

 • Dit is toch geen guitar hero meer, het is meer knoppen-druk hero geworden. Als ik op het juiste moment op knopjes wil drukken dan speel ik wel DansDansRevelution op internet.

 • Het is een erg leuke oplossing die mij wél handig lijkt! Lijkt me ook pretti gspelen. Wat ik me alleen afvraag is hoe je een nummer goed kan charten op expert met vier knoppen. Maar daar vinden ze wel een oplossing voor!  En Grandioosa. Je moet ook nog strummen hoor.

 • wow, deze wil ik eigelijk wel hebben, voor op vakantie bijv :) beter is het ook goed geluid!

 • Er is een filmpje waarin te zien is dat je met klitteband de DS om je hand kunt houden, dus onhandig lijkt het me juist niet.

 • Ik ben e rnog niet helemaal uit hoe je dit ding moet vasthouden en of dat nou lekker speelt. Wel een slimme oplossing om de GBA-poort te gebruiken trouwens ^^

 • Heel erg vet!

 • Echt wel vet\":P

 • slim gedaan! heel veel betere oplossing hadden ze iig niet kunnen bedenken volgensmij…

 • heel goed bedacht, maar volgens mij gaat dit in de praktijk voor behoorlijk wat problemen zorgen  het lijkt mij in ieder geval niet lekker spelen

 • Idd Noah, volgens mij gaat dit heel erg goed werken :)  Ik kijk er iig heel erg naar uit :D

 • WTF?!

 • Heb even mn DS erbij gepakt en volgens mij moet het wel goed werken. Ik dacht eerst ook het probleem te krijgen als AsakuraLee (dat je met je ene hand voor het scherm met de noten zit).  Maar als je de DS met je linkerhand aan de onderkant vasthoud, kun je met je vier vingers de knoppen bedienen en met je rechterhand strummen zonder met je hand over het andere scherm te gaan.  Vraag me alleen af hoe het voor linkshandige mensen werkt.


 • zo das zekers iets nieuws nu kijken of er wel goeie liedtjes in komen ik koop em wel denk

 • ik zag dit gistert bij kotaku dit is wel een hele goede oplossing om kopieen etc tegen te gaan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren