1. 2020: de Membercontenters van IG blikken vooruit

2020: de Membercontenters van IG blikken vooruit

Zoals aan het eind van elk jaar staat alles weer in het teken van terugkijken en vooruitblikken. Dat eerste deden we al in dit artikel, dus nu is het tijd om de verwachtingen van gamejaar 2020 op een rijtje te zetten. Ook daarvoor komen hieronder weer de usual suspects van de membercontent voorbij. We vroegen ze om in een korte alinea hun favoriete game voor komend jaar toe te lichten. Uiteraard is dat niet gelukt en kregen we van de enthousiaste schrijvers flinke epistels waarin soms wel zes games werden genoemd. Begrijpelijk, want er staat ons nogal een bijzonder jaar te wachten waarin games het uiterste gaan persen uit de kastjes die nu onder onze tv staan en hele nieuwe kastjes worden geïntroduceerd. Veel leesplezier met onderstaande, uitgebreide vooruitblik en laat vooral je eigen voorspelling horen in de comments!


Luigi1985

2020 wordt natuurlijk het laatste belangrijke jaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Dat laatste jaar staat voor mij vooral in het teken van The Last of Us Part 2. Dat ik het eerste deel, dat oorspronkelijk al voor PlayStation 3 uitkwam, misschien wel de beste PS4-game vind, zegt misschien al genoeg. Ik kan niet wachten tot ik weer met ingehouden adem op het puntje van mijn stoel zit. Mijn recent aangeschafte Dolby Surround Set had bij Resident Evil 2 enorm veel toegevoegde waarde. Dat zal bij de ronddwalende Clickers niet anders zijn.

Een klein half jaar geleden heb ik ook een demo mogen spelen van Hollow Knight Silk Song. De eerste Hollow Knight vond ik helemaal geweldig en de korte demo smaakte naar meer. Ik verwacht deze game dan ook ergens in 2020. Van Nintendo verwacht ik nog wel wat konijnen uit de hoge hoed. Misschien de nieuwe Breath of the Wild al in 2020? Verder zou ik niet boos worden wanneer er een opvolger van Super Mario Odyssey, F-Zero, Mario Kart of Paper Mario komt. Cyperpunk 2077 houd ik ook in de gaten.


Meta Coola

Er zijn aardig wat games die in 2020 uitkomen die ik heel graag wil spelen bijvoorbeeld Final Fantasy VII remake, Assassin's Creed (2020) , Watch Dogs Legion, Yakuza: Like a Dragon , Trials of Mana (Nintendo Switch) en Cyberpunk 2077. Maar de game waar ik op het moment heel erg naar uit kijk is Dragon Ball Z: Kakarot. Eindelijk komt er na 27 jaar weer een volwaardige Dragon Ball RPG sinds Legend of the Super Saiyan op Snes uitkwam. Nu wil ik niet denigrerend overkomen, maar ik maak onderscheid tussen home consoles en handhelds (de switch is boven alles een home console imho). Daarom beschouw ik Dragon Ball Z: Kakarot dus als de eerste Dragon Ball Z RPG in 27 jaar.

Anyway zoals wel duidelijk mag zijn heb ik een (gezonde) fixatie met (J)RPGs en met Dragon Ball, dus deze combinatie moet in principe goud zijn. En als ik naar het verleden kijk en dan vooral naar The Legend of the Super Saiyan (en misschien ook wel een beetje naar de handheld games) is het ook gewoon een gouden combinatie. Alleen het grootste minpunt van die game was dat het eindigde na het verslaan van Frieza en er nooit een vervolg op gekomen is. Maar nu gelukkig na al die jaren komt er een nieuwe Dragon Ball RPG aan en dit keer beginnen ze bij de Vegeta saga en eindigen ze met het einde van de Kid Buu saga, ik had het natuurlijk nog leuker gevonden als ze begonnen waren met de Emperor Pilaf saga en helemaal door zouden gaan tot het einde van de Universal Survival saga, maar hé kwaliteit boven kwantiteit natuurlijk. Ook had ik liever een turnbased combat gezien (en dan het liefst in de stijl van The Legend of the Super Saiyan, oftewel met een cardbased system) in plaats van de Xenoverse combat. Niet dat er wat mis is met die combat van Xenoverse, ik durf die zelfs heel erg goed te noemen. Maar ik ben nu eenmaal een turnbased gameplay fan. Als ik toch ook een negatief randje moet geven dan is het wel dat de herhaling aanwezig kan zijn in de side missions, maar ik hoop dat dat heel erg mee gaat vallen en de rest van de game heel erg goed gaat zijn.

BenjaminBen

Zelda: More Breathing in the Wild. Ja ik weet het; ik ben een beetje aan het smokkelen als het gaat om mijn keuze, we weten ten slotte nog helemaal niet zeker of het vervolg op de meest verfrissende Zelda sinds tijden in 2020 zal verschijnen (waarschijnlijk niet, maar een man mag dromen hebben vind ik). Desalniettemin kijk ik enorm uit naar dit vervolg, want BotW smaakte zeker naar meer!

Gezien de trailer en de kleine beetjes informatie die wij hebben mogen ontvangen, zal Breath of the Wild 2 erg gaan leunen op zijn voorganger. Dit vind ik geen probleem, zolang de vernieuwingen maar voldoende aanwezig zijn om van een vervolg met eigenheid te spreken. Want hoe leuk BotW ook was; haar wereld hergebruiken en voorzien van een nieuw verhaal, een handjevol shrines en wat kerkers gaat het voor mij in ieder geval niet doen. Liever zie ik Nintendo een voorbeeld nemen aan Majora's Mask; dezelfde assets hergebruiken maar wel een totaal nieuwe game en ervaring leveren.


Heer Mida

Er zijn tegenwoordig niet veel spellen waar ik echt naar uitkijk. Ik laat het meestal gewoon op mij afkomen. Ik kan het hebben over het volgende deel van Assassin’s Creed dat ongetwijfeld uit zal komen volgend jaar, maar deze spelen zal eerder een routine zijn nadat mijn ijdele hoop voor beter schrijfwerk in vlammen is opgegaan, en er is vrijwel niks over bekend. Als er echt een spel is waar ik naar uitkijk voor 2020, dan is dat waarschijnlijk Cyberpunk 2077. De voornaamste reden hiervoor is dat het van CD Projekt Red komt. Toen de aftakeling van BioWare werd ingezet met Mass Effect 2, hebben zij het vacuüm dat dreigde achter te blijven goed ingevuld.

Als de The Witcher-reeks de norm blijft, durf ik er wel op te vertrouwen dat Cyberpunk 2077 ook een plezier zal zijn om te spelen, ondanks mijn sceptische houding jegens Mike Pondsmith’s visie op het cyberpunk-genre. Toen hij Cyberpunk maakte leek hij haast voorspellende gaven te hebben omtrent het sociaalmaatschappelijke aspect, maar ik ben niet echt een fan van het idee dat iedereen in de toekomst er meer als machine dan mens bij loopt. Ik ben dan ook meer een liefhebber van Deus Ex’s of Blade Runner’s interpretatie van cyberpunk. Maar zoals ik zei, ik heb vertrouwen in CD Project Red; als het om schrijfwerk gaat zijn zij één van de besten en het cyberpunk-genre zal hen genoeg handvaten geven om interessante verhalen te vertellen. De gameplay lijkt erg open dus ik ben benieuwd hoe vrij 2077 mij zal laten om deze Night City van haar onveilig te maken.


Tielo

Ik koop nooit een collector’s edition, maar voor CD Projekt Red maakte ik een uitzondering. The Witcher 3 was mijn favoriete game ooit en de collectors edition was prachtig. De game en de additionele expansion packs waren ook van hoge kwaliteit dus met de aankondiging van Cyberpunk 2077 heb ik, zodra het kon, de collectors edition besteld. Ik ben mij ervan bewust dat dit niet The Witcher is, maar net als die game heeft Cyberpunk een geschiedenis van een geschreven wereld die al decennia terug gaat dus we kunnen weer goede verhalen en uitgewerkte personages verwachten. Mijn hoop is dat de "speel de game zoals jij dat wil" belofte deze keer echt wordt waargemaakt zodat ik mijn speelstijl kan kiezen.


Rickachu

Ik denk voor dit soort lijstjes altijd als eerst aan Nintendo. Maar Nintendo heeft nog niet erg veel concreets op de planning staan voor 2020, en Animal Crossing: New Horizons is niet echt mijn kopje thee. Bovendien denk ik dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 in 2021 uit gaat komen, dus (spoiler!) die neemt volgend jaar het stokje over van de game die ik voor het tweede jaar op rij aandraag. Een game die misschien wél in 2020 uit gaat komen, maar net niet mijn meest geanticipeerde game voor 2020 is, is Overwatch 2. Het eerste deel is samen met Bloodborne mijn favoriete PS4 game, maar vorig jaar had ik een release die niet in dat kalenderjaar is uitgekomen, dus dit jaar speel ik het maar op safe.

Vorig jaar nam ik namelijk een risico door The Last of Us Part 2 dé game te noemen waar ik het meest naar uitkeek voor 2019. Dat die game nog niet uit is gekomen maakt het dit jaar een stuk makkelijker, want ik laat TLoU2 gewoon lekker staan. De band die Ellie en Joel hebben opgebouwd in deel 1 was magisch, en ik kan niet wachten om te zien of die chemie in deeltje twee weer aanwezig zal zijn. Als deel 1 ook maar een klein beetje benaderd gaat worden qua verhaal, ben ik tevreden.


That Mr Awesome

De game waar ik het meest naar uitkeek in 2019 is doorgeschoven naar maart 2020, dus die kan ik voor het tweede jaar achtereen noemen. Dan heb ik het natuurlijk over Ori and the Will of the Wisps. Maar liever licht ik een andere titel uit. Er komt echt nog wel het nodige uit voordat we overstappen naar de volgende generatie consoles. Grote blockbusters als Cyberpunk 2077 verschijnen natuurlijk nog, maar die titel doe je waarschijnlijk tekort door ‘m in mijn originele launch Xbox One te schuiven. Die bewaar ik dus (net als bijvoorbeeld RDR2) toch voor een prachtige 4k beleving via backwards compatibility op de nieuwe consoles.

Ik ga dus voor iets kleinere games in het eerste deel van 2020 en daarvan is Twelve Minutes mijn favoriet. Een mysterieuze indiegame waar we afgelopen E3 de eerste trailer van zagen, maar die al behoorlijk lang in ontwikkeling is. De hoofdpersoon zit vast in een timeloop van, je raadt het al, twaalf minuten. Als speler heb je dan ook telkens dit tijdsbestek om het verhaal verder te ontrafelen voordat alles weer van voor af aan begint. Het meest intrigeert mij de ‘down to earth’ setting in het appartement, de zwangere echtgenoot en de verdachte dood van haar vader. Ik kan niet wachten om uit te vinden hoe alles met elkaar verbonden is. Dit alles met een bijzonder top-down perspectief, een coole artstyle en vooral prachtige voice-acting.


The Decider

De game waar ik het meest naar uitkijk is Breath of the Wild 2. Wellicht een open deur want het is het vervolg op de (door zustersite Gamer.nl uitgeroepen) beste game van het afgelopen decennium. Noem mij een optimist maar ik denk al vanaf het moment van aankondiging dat 2020 het jaar wordt waarin deze Zelda het licht gaat zien. De mechanics en de uitgestrektheid van de wereld hoeven niet opnieuw vanaf nul ontworpen te worden. Het trucje is door Nintendo eerder gedaan. Kijk naar Majora's Mask die leentjebuur speelde bij Ocarina of Time maar met de assets een heel andere belevenis wist neer te zetten. De eerste trailer naar Breath of the Wild 2 is eveneens heel duister en ook is te zien dat men de volledige stijl overneemt. Drie jaar is dan toch niet teveel tijd? Toch? Mag dit alsjeblieft mijn GOTY voor 2020 zijn?


Blaster Jackson

Een segment schrijven voor dit artikel was nog een hele opgave. 2020 is immers het jaar waarin de PS4 en de Xbox One plaats moeten maken voor PS5 en de Xbox SE-X. En dat zie je ook wel terug als je kijkt naar welke games verschijnen. Yakuza 7, Ori and the Will of the Wisps, DOOM: Eternal, Iron Man VR en Ghost of Tsushima zijn stuk voor stuk leuke titels die ik met plezier ga spelen, maar er is geen game die er komend jaar voor mij met kop en schouders bovenuit springt. Daarom heb ik in plaats daarvan gekozen voor een titel die een bijzondere lading heeft: The Stanley Parable: Ultra Deluxe.

De oorspronkelijke The Stanley Parable was, samen met Huniepop en Pokémon romhacks, dé reden dat ik in 2017 besloot om ook maar eens een PC voor games naast mijn consoles te zetten en een remake / vervolg erop raakt daardoor voor mij een gevoelige snaar. Let's Plays hadden de game namelijk grotendeels voor mij verklapt. Die fout maak ik niet nogmaals en dus heb ik bewust nog helemaal niets over het spel opgezocht. Dat hoeft ook niet. De naam is immers genoeg om mij enthousiast te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

COSMIC_TSAR Enthousiaste gamer met Xbox als main platform sinds de 360. Altijd open voor een goeie discussie, maar altijd met nuance en respect voor andere platformen. Bijna geen enkel genre sla ik over, maar over het algemeen speel ik het liefst Westerse consolegames. Tot mijn all-time favorieten behoren Patapon, Mass Effect, Portal, Batman Arkham, Borderlands, Ori en de games van Remedy.

Reacties

 • Wow @benjaminben, wat lijken onze verwachtingen op elkaar :)
 • @The Decider

  Haha wel hé, nou ik hoop dat deze verwachting uit mag gaan komen. Al gok ik dat het gelegde pad gewoon gevolgd gaat worden met een nieuwe verhaallijn en wat andere vernieuwingen. Het zou DLC worden, wat mij al aangeeft dat ze geen gekke dingen lijken te gaan doen. We gaan het zien ;)
 • Nice work weer. :)
 • Heel erg bedankt voor het enthousiast insturen van stukjes allemaal. Fijne feestdagen!
 • Was weer erg leuk om hier aan mee te doen. Was wel een beetje te enthousiast met m'n oorspronkelijk tekst.
 • Één game is natuurlijk veel te weinig met wat er allemaal gaat uitkomen. Ik zou mijn keuze kunnen aanvullen met The Last of Us 2 en wildcard Ghost of Tsushima (omdat we daar nog eigenlijk maar weinig van weten, maar dat sfeertje…).
  Fijne dagen allemaal en een mooi 2020.
 • Leuk guys!
 • Ik zie deze nu pas. Tof weer, en veel members deden mee!
 • @Jack O

  Nou, ik ook :P Had alleen het vorige artikel gezien, en daar stond ik niet in (mijn stuk was te lang en moest hem nog inkorten, dus ik meende dat ik geen plaatsje gekregen had. Om de goede redenen hoor :p). Maar in deze versie wel! Zeker leuk om iedereen zo aan het pennen te zetten. Complimenten voor het geregel aan beide heren!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren