1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Voordat ik dit spel heb gespeeld, was ik helemaal geen fan van First-person shooters. Het enige wat ik leuk vond was de Halo series. Op tweede kerstdag gingen we dit spel spelen, de hele neefjes bende. En ik was in een klap verkocht. Ik vond dit spel zo leuk, dat ik het een tijdje later had gekocht. De game zelf vond ik leuk omdat het zo echt leek, zo mooi gemaakt was en ook omdat het een totaal ander spel was dan Halo. Ik had ook pas een Xbox 360 gekregen voor kerst dus ik wou wel een leuk spel ervoor.

Toen ik thuis kwam nadat ik het spel had gekocht, ben ik meteen gaan spelen. Ik vond dat ik als eerst de campaign mode moest uitspelen voordat ik online ging. Dat heb ik ook gedaan. De missies zelf zijn erg mooi afgebeeld en hebben een leuke sfeer waar je na 2 uur spelen nog steeds door mee wilt. Ook het verhaal van Modern Warfare 2 is goed gemaakt, en alhoewel dit mijn eerste Call of Duty game is, kon ik het toch snappen. Zelfs als je het hebt uitgespeeld, kan je rustig in de ''museum'' missie alle wapens testen en zelfs alle characters die in het spel zit neerknallen. Wat ik wel jammer vond is dat het zo kort was. Ik vond het verhaal zo boeiend dat ik het erg vervelend vond dat het zo snel was afgelopen.

Spec-ops mode is een leuke uitbreiding op de Call of Duty games. Ik heb zelf gelezen dat dit er op de eerdere versies nog niet bij was. Het is vooral leuk om deze missies te spelen met een maatje erbij, dan kan je heel goed samenwerken. De moeilijkheidsgraad is ook zeer hoog wat het heel leuk maakt om te spelen. De missies variëren ook erg veel van Snowscooter races of een Chopper Gunner besturen. Of als een Stealth unit door een winterse bos lopen. Dit stukje van het spel is erg vermakelijk.

De multiplayer mode is uiteindelijk waar ik de game voor heb gekocht. Ik wou dit spel spelen met mijn neefjes. Toch heb ik ook in mijn eentje de multiplayer mode gespeeld. Toen ik begon was ik nog best zwak. Ik was een noob, een target voor iedereen. Mijn kills waren laag en deaths zeer hoog. Maar naarmate je meer gaat spelen, des te meer je beter wordt. De weapon attachments zijn zeer leuk om uit te kiezen en ook de perks vind ik erg leuk. Ik heb tot nu toe weinig lag gezien dus dat is echter wel een pluspunt. Ik ben nu level 63 en dat alleen maar om puur Team Deathmatch te spelen. Dus ik vermaak me nog heel lang met de andere multiplayer game modes.

Call of Duty: Modern Warfare 2 is mooi gemaakt. De graphics zien er heel mooi uit als ik het zo bekijk. Vooral de gedetailleerde graphics op de guns zelf zijn erg mooi. Zo kun je duidelijk zien dat het bijvoorbeeld van metaal is. Verder vind ik de omgeving op sommige maps supermooi om naar te kijken. En dan heb ik het nog niet eens over de personen zelf, die ook super gedetailleerd gemaakt zijn. Verder ziet het main menu er erg goed uit, en is gemakkelijk te begrijpen.

De gameplay is leuk maar ook gewoon de standaard FPS. Je schiet mensen neer met je grote assortiment van wapens. Verder zijn de killstreak rewards erg leuk, alhoewel ze een beetje vals kunnen zijn voor de mensen die minder goed kills kunnen maken zonder dood te gaan. Ach ja, later kun je dat misschien wel. De maps vind ik erg mooi en leuk om te spelen op een paar na. Het is erg jammer dat maps zoals Run Down and Favela, campen aanmoed. Over campers gesproken, er zijn er vrij veel. Ik heb daar zelf geen moeite mee, maar als bijna iedereen aan 't campen is begint het wel erg vervelend te worden. Maar dat is mijn mening. Verder is de gameplay erg leuk, en wat ik niet gewend was is het richten, want dat heb je bij Halo namelijk niet.

Dit spel is zeer leuk om te spelen met je vrienden of je neefjes. De campaign mode heeft zeer leuke missies en het verhaal is erg goed. Het jammere is, is dat het zo kort is. De spec-ops mode is erg leuk en het kan een tijdje duren voordat je alle sterren hebt gehaald. Vooral als je met twee mensen speelt is dit een leuke game mode. De multiplayer mode is erg goed en het is leuk om je te amuseren met de geknetter van wapens die kogels afvuren. Het level systeem is erg leuk en de grote voorraad wapens is erg goed bedacht. De graphics zijn prachtig en op een redelijk goede TV kun je al snel genieten hiervan. De gameplay kan op ten dure vervelend worden door de campers maar verder is het wel erg leuk. Ook de killstreaks is een leuk idee, alhoewel dit waarschijnlijk ook op de eerdere versies van Call of Duty zijn geïmporteerd.

Ik hoop dat ik een goede recensie heb geschreven, dit is namelijk mijn eerste. Bedankt voor 't lezen.

Conclusie en beoordeling

Een leuke FPS met een goed assortiment van wapens. De perks en killstreaks/Deathstreaks is een erg leuke toevoeging.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Mooie graphics.
 • Goed verhaal.
 • Multiplayer mode is erg amuserend.
 • Minpunten
 • Campaign mode is kort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eerst hadden we games van films en nu films van games :P.

 • Ik weet het niet, hopelijk maken ze een spel dat langer duurt

 • \"Opvallend dus dat er zelfs misschien een film in de planning staat, die tegelijk uit zou moeten komen met de film\"  Foute zin, het laatste woord moet een game zijn.  Just your local spiderman helping out :D


 • 'Foute zin, DE laatste woord moet een game zijn.'  Jouw zin is net zo fout. Misschien toch eens kijken hoe je lidwoorden moet toepassen.  Just your local spiderman helping out :D


 • Kan iemand ze het nummer van Sakaguchi geven. Die heeft nog wel het een en ander te zeggen over dit soort projecten.

 • @sony-nintendo What you talking about?

 • Yeah dude, what the fuck?

 • Een film? Ik ben benieuwd :)

 • Dit is best relaxt nieuws, ben benieuwd :).

 • Ben benieuwd!!

 • Misschien moeten ze eerst eens op de proppen komen met een game dat wel alle verwachtingen inlost en niet op een kort namiddagje uit te spelen valt?  hoe zeggen ze dat ook al weer? je moet eerst leren behoorlijk lopen alvorens aan een marathon te beginnen?

 • raar!

 • hm denk dat het eigenlijk wel goed kan uitpakken :)

 • 'Foute zin, DE laatste woord moet een game zijn.'  Jouw zin is net zo fout. Misschien toch eens kijken hoe je lidwoorden moet toepassen.  Just your local spiderman helping out :D^  De woord?? Waar leef jij, het is volgens mij nog altijd het woord.

  Nu ja, die film lijkt me niets worden

 • Ik had niet verwacht dat ze er ook nog over na zitten te denken om een film te gaan maken. Ik hoop in ieder geval wel dat het ontwikkelen van een film naast een game niet hetzelfde lot krijgt als de games met een filmlicentie die tegelijk met de film worden ontwikkeld.

 • de woord? haha  lHeavenly sword viel trouwens best tegen.

  Ik hoop dat deze beter wordt:)

 • Gek plan eigenlijk! :P

 • Zoals we eerder meldden gaat het niet om een opvolger van Heavenly Sword, maar om een enorm filmisch project.  Ik ben benieuwd:D

 • Heavenly Sword was echt wel goed alleen de speelduur was zo kort, hopelijk zal deze Game een stuk langer zijn.

 • Vet, ben benieuwd

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren