1. Turning Point: Fall of Liberty (X360)

Turning Point: Fall of Liberty (X360)

We schrijven het jaar 1950 en de Tweede Wereldoorlog is nog lang niet gedaan. Sterker nog, de Nazi's hebben heel Europa in de pan gehakt en zijn nu op weg naar Amerika om daar hetzelfde te doen. Amerika heeft echter niets te vrezen: zij beschikt over bouwvakkers die met gemak een heel leger kunnen afslachten. Niet realistisch, hoor ik jullie denken. Wel, deze hele game neemt het niet zo nauw met de "realiteit".

Vanaf het eerste beeld merk je al dat dit een speciale game is. Je ziet zeppelins(met bijpassende hakenkruizen erop) voorbij vliegen, ziet parachutisten landen en je hoort vliegtuigen voorbij razen. En dit alles gebeurt in het hartje van New York! Jij speelt als een nogal standaard ‘ik ga eens de held uithangen’ personage. Je eerste opdracht is vrij simpel: Daal zo snel mogelijk van een wolkenkrabber af en bereik levend de begane grond. Onderweg moet je klauteren en af en toe eens een Duitse parachutist laten kennis maken met je vuist. Je merkt wel dat de graphics niet echt speciaal zijn, het ziet er allemaal nogal erg flets uit. Bovendien zijn de omgevingen nog een stuk lelijker eenmaal je er voor staat. Echte "Eye-candy" is het dus niet.

Eenmaal op de grond aangekomen heerst er een complete chaos. Mensen die hysterisch over de straat lopen en totaal niet meer weten waar ze naartoe kunnen vluchten. Jij blijft natuurlijk koel en baant je een weg door de uit de hemel vallende Duitsers. Je kan ze te lijf gaan met je vuisten of met één van de wapens. Het wapenarsenaal is niet bijster origineel maar het kan er mee door. Het miksysteem daarentegen is echt erbarmelijk. Soms denk je een tegenstander een genadeloos ‘headshot’ te verkopen maar blijk je er twee meter naast te schieten. Best wel frustrerend.

Een ander erg frustrerend iets is dat het scherm soms blijft vasthangen. Je wilt inzoomen, hij zoomt in en daarna kan je niets meer doen. Het beeld hangt gewoon vast. Ook de laadschermen veroorzaken soort gelijke problemen. Dit maakt het spel wel een pak minder leuk. Maar gelukkig komen deze ‘bugs’ niet te vaak voor maar toch, ze hadden er gewoon niet in moeten zitten. Want nu heb je echt het gevoel dat je een onafgewerkt product zit te spelen en zeker geen volwaardige game.

De makers hadden het voor de release van deze game vaak over het originele verhaal. Dit is echter slechts gedeeltelijk het geval.De invalshoek is inderdaad erg origineel maar verder dan dat komt het dan ook net. De rest van het verhaal is het typische heldenverhaal van een gewone burger die zich opwerkt tot held. Je sluit je aan bij het verzet om zo de bezetter van jouw grondgebied te verdrijven. Dit is helemaal niet zo origineel als dat de ontwikkelaar ons eerst wou laten geloven.

De variaties in de levels is echter wel een positief punt in deze game.Het ene moment zit je in een verlaten treingestel te vechten,op een ander moment probeer je dan weer het Witte Huis te bevrijden van de bezetter. Deze variatie komt de game zeker ten goede. Je gaat je nooit vervelen. En het is wel best leuk om foto’s van Adolf himself in het Witte huis te zien hangen. De missie doelen zijn ook wel uiteenlopend maar toch moet je meestal gewoon iedereen afknallen voor te vorderen in het spel. Het einde is trouwens wel erg teleurstellend. Je verwacht een groot einde maar dat komt er niet. Het spel is ook erg kort. Ik had een goede drie uur nodig om het spel uit te spelen.. En dit op de tweede hoogste moeilijkheidsgraad, dus de speelduur is wel degelijk erg kort.

Er is ook een multiplayer luik maar er zit zo weinig leven in deze multiplayer, dat je waarschijnlijk nooit een potje kunt gaan spelen.Als je toch iemand zou vinden,kan je kiezen tussen de standaard gamemodi en wapens. Dit is leuk voor even maar de multiplayer heeft met dezelfde problemen te kampen als de singleplayer. De hitdetectie is zo vreselijk slecht, dat je je meer gaat opjagen aan het spel dan dat je er plezier aan gaat beleven.

Conclusie en beoordeling

Het spel bevat irritante bugs, het is enorm kort en de graphics zijn gewoon lelijk.De variaties in de levels is wel oké, net zoals het verhaal. Toch is dit spel geen aanrader te noemen en dat omwille van het feit dat het gewoon een onafgewerkt product is. Dit spel had zoveel potentieel maar het is daar dan ook bij gebleven. Erg jammer...
4,3
Score
43
Score: 45
  • Pluspunten
  • Variatie aan levels
  • Originele invalshoek
  • Minpunten
  • Graphics
  • Bugs
  • Te zwak uitgewerkte multiplayer
  • Afwerking

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren