1. Iwata bezorgd over toekomst van spellen

Iwata bezorgd over toekomst van spellen

Nintendo President Satoru Iwata maakt zich zorgen om de toekomst van videospelletjes. Hij denkt dat de mensen geobsedeerd zijn door betere grafische beelden en snelle processoren. Hierdoor worden mensen uiteindelijk moe van videospelletjes.

Iwata hoopt dat de Nintendo DS dat gaat veranderen door de unieke opties van het apparaat. Hij hoopt dat ontwikkelaars hierdoor innovatieve spellen gaan maken. Nintendo wilt dat gamers en spellen twintig jaar terug in de tijd gaan:

"Nintendo wants to bring gamers and games back to the start line of 20 years ago."

Als laatste zei Satoru Iwata dat Nintendo geen plannen heeft om te stoppen met het maken van spelcomputers. Nintendo heeft volgens Iwata een sterke financiële achterban.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik denk dat de DS enorm vernieuwende opties met zich mee gaat brengen alleen hoop ik dat ze er wel een goede marketingcamapgne ervoor gaan maken anders ben ik bang dat de DS door de PSP word overschaduwt en over de rest wat Iwata-sama zei AMEN!

 • idd:P met de ds is het zeker een stap in de goede richting… nu nog de massa meekrijgen..

 • Ik ben het met hem eens :) Ik vind het allemaal nu al wel mooi zat (helemaal op de Xbox) en ik wil meer goede, vernieuwende games zien. Er zijn bijvoorbeeld een aantal oude franchises die weer nieuw leven in geblazen kan worden (Ninja Gaiden is een goed voorbeeld) zoals Kid Icarus.

 • ja precies… fuck graphics… dat heb ik nu wel gezien.. ik wil meer orginaliteit en betere AI. ipv graphics….

  De (belevings)stap van snes naar psone zal nooit meer zo worden (dus ik bedoel er zal nooit meer zo' n grote stap komen omdat t toen van 2d naar 3d ging… ) maar met de xbox en cube (en ps2) heb ik t nu wel gehad met de graphics… kom maar weer op met orginaliteit.

 • Ben ut met Iwata eens, der komen teveel onoriginele spellen uit met niet meer dan mooie graphics en gejatte gameplayelementen. Met de voorbeelden die notorious_roy geeft kan wel wat gedaan worden (en is bij een spel al gebeurd). Al zie ik liever Ice-Climber ipv Kid Icarus ;).

 • RoX BoX, stfu.. Volgens mij ben je nog maar net 12 jaar en wil je gewoon eens wat zeggen omdat je daar nooit de kans voor krijgt..  En ja, ik ben het zeker met hem eens, mooie graphics zijn altijd mooi meegenomen maar de diepgang van het spel blijft zitten..

  Je zegt toch niet: Spel A is echt een super strakke game, waarom, nou het heeft mooie graphics..  We zullen zien wat de NDS ons brengt, go nintendo.. • Ik ben blij dat er voor de verandering niet van die graphicgekken hier zitten die alleen maar looks en zo willen en de gameplay weinig kan schelen ik iriteer me namelijk mateloos aan dat soort dom gebrabbel en ben echtr blij dat er mensen zijn die deze visie met me delen. En ook al klink ik misschien wel een oude lul soms ik ben pas 17 (bijna 18 welliswaar maar toch)

 • ach als de DS goed loop zul je toch wel zien dat er straks een nieuwe DS komt met hogere specs, dus mooiere graphics met de DS gameplay.. het is gewoon een vooruitgang de graphics.. en die stop je niet, maar dat wil niet zeggen dat de gameplay ook niet beter kan worden.. je moet ze gewoon goed combineren..

 • Ik denk dat Iwata beter wat meer duidelijk had kunnen maken wat hij nou eigelijk bedoelde. een hoop mensen zullen nu denken dat je dan ineens graphics krijgt van 20 jaar geleden of dat soort vage shit…

  de mensheid zal het wel merken als 2005 begint.

  ineens is Nintendo weer helemaal terug.

 • De gulden middenweg moet gevonden worden:

  innovatieve gameplay en goeie graphics

  Dat is ook mogelijk, er zijn niet veel meesterwerkjes met echt lelijke

  graphics.

 • wow! en dat uit de woorden van ****? Ik ben het wel met hem eens. gfx is eigenlijk nooit een hoofdreden voor het verkoop van een spel geweest…zelfs al is een spel zo realistisch of mooi, als het spel kut is heb je er niks aan. Het is natuurlijk mooi meegenomen als de gfx leuk en mooi zijn, maar voor mij staat gameplay altijd voorop! En nu zeker we in een tijd komen waar de gameplay niet veel originele dingen brengt, hebben sommige gamers wel behoefte aan een nieuwe soort gameplay…hopelijk gaat sony en ms hier ook in mee, dan wordt de gamesindustrie erg interessant :)

 • Het zijn de woorden van de head honcho van Nintendo, mildoe ;).

 • ow gvd :P zat niet op te letten…

 • sorry hoor, je had ook NFS underground op de snes kunnen maken (kleurtje veranderen kan ook op 16-bit) maar dat zou nooit zo aantrekkelijk zijn geweest als op de ps2 en xbox en gc. Ik weet niet of iemand de unreal 3 engine gezien heeft, maar dan krijg je ook een WOW effect. Ik weet niet of deze man weet wat voor hype Half-Life 2 wel niet heeft, maar dat komt onder andere door de technologische stap die de makers maken. En daarbij wil ik zeggen, niks houdt er iemand van tegen om een goede 2d game te maken. Sorry hoor, maar als developers dat zouden willen dan hadden ze ook snes grafix op de ps2 kunnen maken, maar wie zit daar nou op te wachten??

  En de DS, zoals iedereen denkt, we moeten maar eerst zien of die features niet gimmicks zijn en of alle games heel simpel worden. (pac-pic is leuk, maar wordt snelsaai , maar de e3 waren toch alleen demo's , maar super mario 64, is gewoonweg een port met multiplayer, en bij dat spel gebruik je geen van de extra features die de psp niet heeft)

 • Iwata zogenaamd bezorgd om toekomst spellen?? Hij wil gewoon laten zien dat de DS het beste is omdat die innovatief(ik haat die niets zeggende marketing tekst) is en de graphics niet het best. Ik wil gewoon goede gameplay of die nou vertrouwd is of nieuw mij maakt dat niks uit.  en dat van die graphics slaat ook nergens op wisten jullie nog net aan het begin van de snes, playstation1 en elke andere console dat je de gfx zo mooi vond dat je dacht dat het plafond al bereikt was terweil bij de volgende generatie iedereen weer naar de winkel rende om zo'n nieuwe console in huis te halen. Het plafond is nog lang niet bereikt omdat sommige pc games (farcry en de pc versies van sommige multi games en binnenkort halflife2, doom3 enz) al zwaarder zijn dan de console games.  er moet gewoon aan gameplay en graphics worden gewerkt! want grfx zijn belangrijk, bij mooie games wil je gewoon verder spelen om meer mooie omgevingen te zien. Graphics zijn onderdeel van de gameplay!


 • ik vindt dat die gast lult, het spel moet natuurlijk goed speelbaar zijn, maar het is niet vervelend als het mooie graphics zijn… en jullie zijn nu met zijn allen tegen mooie graphics…

  Chemer heeft een goed punt in zijn laatste alinea:)

 • tuurlijk wilt het oog ook wat ;) dat is bij vrouwen ook zo….maar het moet niet het belangrijkste zijn aan een game…denk dat de meesten het gewoon verkeerd verwoorden…:P

 • Graphics ZIJN belangrijk. Ze dragen bij tot de gameplay en het verhaal. Een spel met lelijke art speel ik gewoon niet graag. Een game is een audio-visuele gameplay ervaring. Dus het oor, het oog en de funervaring willen allemaal iets. En voor diegene die zeggen dat graphics niet belangrijk zijn: waarom koop je dan telkens een nieuwe console? Gameplay 60 % belangrijk, Graphics 40 % belangrijk.

 • Ja lekker kwijlen over de nieuwe Zelda waarvan iedereen nu heel blij is dat het realistische GRAPHICS heeft!! Face it, graphics zijn belangrijk.

 • STEL JE VOOR…. een zelda game die echt gaaf speelbaar is maar gewoon 2d is.. of stel je voor dezelfde zelda game in volledig 3d met mooie grote werelden.. en karakters waarmee je contact maakt..  ja tuurlijk :P maar de gameplay blijft wel hetzelfde. En gfx zijn wel belangrijk, maar niet het belangrijkste….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren