1. Persona 3 FES (PS2)

Persona 3 FES (PS2)

Een groot deel van onze jeugd brengen we door op school waar ouderen ons met pijn en moeite kennis in onze koppen proberen te stampen. Ikzelf ga niet zo graag naar school , en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Maar soms zijn er uitzonderingen , ik heb namelijk erg genoten van het schooljaar dat ik beleefde in Persona 3: FES !

In Persona 3: FES speel je als een uitwisselingsstudent die een nieuw schooljaar tegemoet gaat op de school 'Gekkoukan High' een school die ligt op het fictieve 'Port Island' wat weer ligt in Japan. Eenmaal begonnen maak je vele nieuwe vrienden en al snel blijkt er iets raars aan de hand te zijn , mensen schijnen last te krijgen van 'Apethy Syndrom' wat er voor zorgt dat je lust om te leven weg is en je slechts een hersenloze vleespop bent. Waar dit normaal uit stress voorkomt blijkt nu dat een heleboel kerngezonde mensen hier last van krijgen! Maar niemand weet waar het vandaan komt. Al gauw blijkt het iets te maken te hebben met de mysterieuze Dark Hour , een extra uur die ingaat na 12 uur 'snachts. Normale mensen functioneren niet tijdens de Dark Hour en veranderen in doodskisten waar ze veilig zijn voor al het gespuis dat rondloopt tijdens de Dark Hour , maar jij en een klein groepje anderen functioneren wel tijdens dit uur en worden bedreigt door de zogenaamde Shadows , monsters die mensen uit hun doodskist kan roepen om zich met de geest van hun slachtoffer te voeden , waardoor het slachtoffer aan Ampethy Syndrom begint te lijden.

Al gauw wordt je aangevallen door een krachtige shadow wat leidt tot een epische ontwaking van je Persona , een bovennatuurlijke andere persoonlijkheid die diep in jezelf leeft.

Om deze kracht op te roepen maak je gebruik van de pistoolvormige 'Evoker'. Door jezelf hiermee door je hoofd te schieten ontwaakt je persona en kan je er gebruik van maken om zo de shadows een kopje kleiner te maken. Vlak na de ontwaking van je krachten word je gevraagd om je bij de schoolclub Specialized Extracurricular Execution Squad (S.E.E.S) aan te sluiten.Een groepje mensen die ook functioneren tijdens de Dark Hour en net als jij een Persona kunnen oproepen , ze vertellen je over Tartarus , een grote toren die verschijnt tijdens de Dark Hour en op de top van de toren zou het antwoord moeten liggen van het ontstaan van de Dark Hour en Tartarus. In persona vecht je met je persona, een soort freaky pokemon die je kan krijgen door gevechten te winnen , eenmaal een aantal verschillende personae verzameld kan je beginnen met fuseren , dit fuseren is heel simpel en verslavend en werkt als volgt , je voegt 2 , 3 , of zelfs 4 ,5 of 6 verschillende personae bij elkaar om zo een geheel nieuwe ,krachtigere persona te krijgen , zowat elke combinatie van de 170 verschillende personae is mogelijk en ookal kan je een aantal keer dezelfde persona maken , het leuke is dat ze toch van elkaar verschillen doordat ze bepaalde trekjes van de personae meenemen die gebruikt zijn voor de samensmelting zoals bepaalde aanvallen , hierdoor kan je ook de voor jou ultieme persona maken met de aanvallen die jij wilt , mits je de juiste personae tot je beschikking hebt. Het vechten doe je voornamelijk in de grote toren Tartarus , die wel meer dan 200 verdiepingen heeft die allemaal veranderen elke keer als je weer terugkeert naar de toren , de gevechten in het spel zijn lekker vlot en vervelen daarom niet snel. Ook kan je tijdens het vechten schakelen tussen de verschillende personae die jij bezit waardoor je de hele tijd weer met een lijst nieuwe aanvallen speelt , en omdat je geregeld van persona veranderd blijft de gameplay fris aanvoelen en vallen er altijd weer nieuwe aanvallen te ontdekken.

Maar buiten het paranormale persona gebeuren moet je als jonge student natuurlijk naar school! Wat ook gebeurt in deze game , en hoe! Je hebt echt het gevoel dat je op school zit, de dagen gaan voorbij en je krijgt verschillende exames en vragen van je leraren. Op school kan je ook meedoen aan buitenschoolse activiteiten , denk aan sportclubs zoals het zwem en atletiek team , of bijvoorbeeld de muziek en fotografie club. Door dit te doen ontmoet je mensen die je normaal niet ontmoet en word je met deze mensen bevriend , ook het bevriend raken met anderen is erg uitgebreid en word gekenmerkt onder de naam 'Social Link' en elk mens waarmee je bevriend raakt staat voor een andere Tarot Kaart, deze vriendschappen kun je natuurlijk ook buiten school sluiten door gewoon de stad in te duiken en opzoek te gaan naar mensen waarvan jij denkt dat je daar wel bevriend mee kan raken , buiten het feit dat het uitgaan en rondhangen met je vrienden erg leuk en gezellig is blijkt het ook nog enig nut te hebben omdat je om de zoveel keer afgesproken te hebben met een vriend hun vriendschapslevel stijgt , waardoor ook de kracht van jouw personae stijgen. Dit gaat doormiddel van de tarot kaart die bij de persoon hoort , personae hebben namelijk geen type als wind of vuur maar hun type is ook een tarot kaart , zoals Death , Justice , Chariot of The Fool , er zijn intotaal meer dan 20 van deze tarot kaarten en als je vriendschaps meter vol is met iemand van bijvoorbeeld de Tarot Kaart Chariot worden alle personae van het type Chariot die je vanaf dat momentfuseert extra krachtig , en als dat nog niet genoeg is kan je doormiddel van een volle viendschapsmeter ook de ultieme persona oproepen van die tarot kaart. Hierdoor zijn de Social Links erg leuk voor de mensen die gewoon willen ouwehoeren ,maar ook voor de mensen die de krachtigste personae willen maken is dit daarom een must om te doen.

De voice acting van deze game is gelukkig ook nog eens erg sterk omdat je een groot deel van het spel aan het praten bent , de personages komen hierdoor realistisch over en elke stem past bij de personages waardoor je helemaal in de game word opgezogen. Ook bevat de FES editie een extra verhaallijn van 30-40 uur wat al langer is dan de gemiddelde game tegenwoordig waarop je antwoord krijgt op alle vragen die Persona 3 voor je achterlieten , ook het verhaal in deze ''extra'' is erg goed en verlengd de speelduur alleen maar, een applaus voor Atlus!

Conclusie en beoordeling

Persona 3 FES is een geweldige game die alles heeft wat een goede RPG moet hebben , iedereen met een playstation 2 en een voorliefde voor RPG's raadt ik deze game dus ook gerust aan. Je zal zeker geen spijt krijgen van deze aankoop en met de 90-100 uurtjes die je in de game kwijt bent ben je nog wel even zoet!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Het verhaal
 • De Social Links
 • Het gevechtsysteem
 • De verschillende Personae
 • Uitgebreide fusions
 • Geweldige Voice-Acting
 • De speelduur
 • Minpunten
 • Het vele praten kan mensen afschrikken
 • Tartarus kan op ten duur wat gaan vervelen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Als de game in budget bakken ligt cind ik het mischien wel een poging waard

 • cind = Vind:P ik ben altijd een beetje slordig met die berichtjes.:P

 • Ja, een beetje hetzelfde als Fubar

  Voor €25 ofzo zou ik hem nog wel eens kopen

 • @CorpFUBAR, je kunt je bericht ook bewerken in plaats van nog een nieuwe plaatsen

 • Dit spel is vet, en die 50 euro gewoon waard!

 • Dat is erg mooi, en redelijk snel ook :).

 • chilll

 • Ah super! kan ik eindelijk aan de game beginnen.

  Had hem al vanaf de release in huis maar door alle negatieve berichten maar gewacht totdat de patch uit was.

 • mooi

 • ga vandaag ook maar aan deze game beginnen heb hem al twee weken liggen maar nog geen tijd ervoor gehad!  mae mooi dat die patch er is dan kan ik hopelijk 100% soepel spelen (klopt die zin wel)

 • toch maar gaan halen dan

 • Dat was wel nodig!! Maar ik haal de game wel voor een tientje om op mijn (60GB) Backwards Compatible PS3 te spelen.

 • Mooi voor de Bully-eigenaren, zelf heb ik er helaas niet zoveel meer mee na het PS2 deel.

 • Waar kan je hem downloaden dan??

 • Erg fijn ik had er af en toe wel eens last van…

 • Is goed nieuws voor de mensen met de wat oudere xboxen ;)

 • Hopelijk lost het alle problemen op! Ik ben blij dat ik gewacht heb met het kopen van deze game.

 • het lost niet alles op…ik had eerst nergens last van maar heb nu heel erg vaak een freeze van het beeld voor een paar seconden en hij heeft nu afentoe last van frameratedrops

 • (Wanneer)komt er een patch voor Rainbow Six Vegas 2?  Want bij duizenden mensen unlocken een sommige achievements niet, omdat ze extra punten kregen vanwege het spelen vanwege Rainbow Six Vegas 1. Waaronder ik.

  (Private First Class achievement)  Wel lullig anders. heb je alle achievements(990 GS) Maar de makkelijkste van het spel niet. • Ik weet hoe erg het kan zijn als een game vastloopt, heb assassin's Creed gespeeld :S

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren