1. E3: Ubisoft stand

E3: Ubisoft stand

Het is een beetje een open deur geworden, maar Ubisoft wist op de E3 wederom te overtuigen. Na het succesjaar 2003, waarin Ubisoft met onder andere Prince of Persia, Beyond Good and Evil en Far Cry kwam, lijkt het er op dat Ubisoft het dit jaar nog beter gaat doen. De stand zag er leuk uit en de spellen zijn veelbelovend. Bij deze een overzicht van wat Ubisoft voor ons in petto heeft.

Voor mij persoonlijk was Brothers in Arms hét spel van de E3. In dit spel speel je acht dagen uit het leven van een luitenant, die er alles aan moet doen om zijn manschappen in leven te houden. Helaas hebben we het spel niet zelf kunnen spelen, maar kregen we een zeer vermakelijke presentatie van de maker van het spel en een ex-militair die flink wat medailles had verdiend. De nadruk in het spel ligt op realisme. De makers zijn naar Normandië geweest, hebben luchtfoto’s bestudeerd en met oud militairen gepraat om het slagveld zo goed mogelijk na te maken. Voor meer informatie over Brothers in Arms verwijs ik je door naar de impressie die we later vandaag voor jullie hebben.

Een andere titel die ik erg zie zitten is Ghost Recon 2. Met veel plezier heb ik de vorige delen gespeeld en dit tweede deel zal ook weer voor veel vermaak zorgen. Eindelijk is er afgestapt van de oude Ghost Recon engine en ziet de boel er een stuk beter uit. Tevens is men van het eerste persoons aanzicht afgestapt en kun je nu precies zien met wie je speelt. Verder speel je nu met een team van vier man, waarbij je niet tussen je teamleden kan wisselen. Toch zet ik wel mijn vraagtekens bij dit spel. Het wordt namelijk dik overklast door Brother in Arms en Full Spectrum Warrior. Even afwachten dus.

Het is moeilijk te zeggen wat het belangrijkste spel voor Ubisoft was. Aan de ene kant heb je Splinter Cell 3, dat er ongelofelijk mooi uit zag. Maar naast de eye-candy wisten de makers ook te vertellen dat er nog meer interactie is en minder lineaire evenementen. Zo kun je kiezen om een deur in te trappen en vervolgens er op los te knallen. Je kunt echter ook gewoon heel sneaky de deur open doen en op het hoekje schieten. Maar ook kun je even omlopen om de kamer vanuit het raam binnen te treden. De andere grote titel is natuurlijk Prince of Persia 2. Volgens velen was het eerste deel het spel van 2003 en Ubisoft hoopt dat succes nu minstens te kunnen evenaren. Het spel is een stuk grauwer geworden dan het eerste deel. Niet alleen zien de prins en de wereld er wat kleurlozer uit, ook kan de prins nu koppen afhakken. Binnenkort een impressie waarin ik het spel wat uitgebreider bespreek.

Naast deze toppers had Ubisoft nog een grote troef in handen, namelijk Everquest 2. Dit spel was bij mijn weten niet op de Ubisoft stand te vinden, maar had een geheel eigen stand. Als je nagaat dat het origineel een van de, zo niet, de meest gespeelde MMORPG in de Verenigde Staten is, is dat best te begrijpen. In vergelijking met het origineel ziet dit vervolg er adembenemend mooi uit. Een geduchte concurrent voor Vivendi’s World of Warcraft.

Verder heeft Ubisoft met Tom Clancy's Rainbow Six 3: Black Arrow, Far Cry Instincts, Myst IV: Revelation, Playboy: The Mansion en The Settlers: Heritage of Kings een aantal verkooptoppers in handen. Ubisoft had in mijn ogen zijn zaakjes het best voor elkaar. Chapeau dus!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ja ze hebben de zaakjes goed voor erkaar daar bij ubisoft nu alleen maar hopend at alle producten net zo goed worden als ze altijd beloven en ze hebben weer een topjaar.

 • WORLD OF WARCRAFT!!! SPLINTER CELL 3 (moet deel 2 nog uitspele..)

 • Ghost Recon 2 wordt wel goed :)

 • Jummie :P Bijna allemaal toppertjes :) :D

 • PoP 2 :D Er is overigens niets bekend over een BG&E opvolger is het wel?

 • playboy: the mansion.. waarom zit die er echt tussen.. voor de rets echt vette spellen

 • ben eigenlijk alleen benieuwd naar world of warcraft

 • @ Anakin & grandmasterflash: World of Warcraft is niet van Ubisoft hoor :) Is van Vivendi.

 • Er staat: Everquest 2, een geduchte concurrent voor Vivendi’s World of Warcraft.Dus het is een cuncurrent, maar iedere Warcraft gamer weet wel dat Ubisoft geen World (of Warcraft) maakt en uitgeeft.

 • Allemaal topgames, Ubi rules

 • weer een Rainbow six??

  houd dat dan ook nooit op?

 • Dus het is een cuncurrent, maar iedere Warcraft gamer weet wel dat Ubisoft geen World (of Warcraft) maakt en uitgeeft.Staat toch ook dat Vivendi WoW uitgeeft!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren