1. Terminator Salvation: The Videogame (X360)

Terminator Salvation: The Videogame (X360)

Rustig loop je door de straten van een eens zo mooie maar nu verwoeste stad Los Angeles. Je bespreekt rustig de situatie met je vrijheidsstrijders als plotseling een T600 Terminator Endo een van je vrienden door de muur heen rukt. Als een gek begin je te schieten maar het haalt niets uit. Je rent weg maar het loopt dood. Als laatste poging leg je explosieven op de grond neer en je duikt weg. Godzijdank loopt hij eroverheen en de explosieven gaan af. Een vuurzee ontstaat en je denk eindelijk van het helse wezen af te zijn. Met een wit gezicht zie je de Terminator uit de vuurzee komen en je weet dat er stront aan de knikker zit.

De Terminator lijkt in eerste instantie indrukwekkend, maar dat is deze niet. Het begint met een hele mooie achtervolging die zo lang duurt dat je denkt dat je hem nooit kan verslaan. Deze achtervolging duurt ontzettend lang want er zitten veel filmpjes tussendoor. Dat is ook meteen mijn eerste punt. De ongelooflijke hoeveelheid filmpjes die er zijn. Het gaat gewoon maar door. Dan weer een in-game filmpje/cinematic en dan weer een cut-scene. In een stuk werd er gevraagd, na een filmpje natuurlijk, of je iemand wilde ophalen. Denkend dat het een quest is ga ik eerst wapens wisselen. Kom ik aan bij de man waar de wapens horen te liggen, is dat de man die ik moest “zoeken”. Na tien seconden lopen krijg ik dus al weer een filmpje te zien. Het zou fijn zijn als deze filmpjes een beetje leuk waren om naar te kijken. Dan is het ook jammer wanneer je ziet dat dit niet zo is.

Het schieten van de metalen bakken en lopende machines mag er dan goed uit zien, de filmpjes zijn af en toe echt lelijk. Ik zeg af en toe omdat er verschillende soorten filmpjes zijn. De in-game filmpjes zien er goed uit, maar de animaties zijn zo ontzettend raar dat het filmpje hierdoor echt lelijk wordt. Dit soort animaties mag je niet verwachten van een game uit 2009. De cut-scenes zien er redelijk uit. Ze zijn minder scherp en wat donkerder, maar de animaties zijn soepel. De kwaliteit is nog steeds wel minder dan wanneer je speelt. Want wanneer je speelt ziet het er echt goed uit. De graphics zijn heel erg gedetailleerd, van de grond tot Terminator tot John zelf. Animaties zijn ook vele malen beter dan in de in-game filmpjes. De animaties zorgen er hier ook voor dat het heel lekker speelt. Je hebt minder het idee dat het een sloom spel is omdat het allemaal geleidelijk in elkaar over gaat.

Van dekking naar dekking glijden en rennen is in deze game geen probleem. Het gaat soepel en je kunt zelfs vanuit je dekking achter je schieten zonder dat je uit je dekking moet komen. Want in dit spel komt de AI echt van overal. Er zijn dan ook genoeg manieren en weggetjes om je vijand te flanken of om vanaf een balkon ze vol te pompen met (nog meer) metaal. Je kunt zo’n beetje alles doen al heb ik soms het idee gehad dat ik zo goed mogelijk iets gedaan heb en dan nog de helft van mijn leven kwijt ben. Het is in ieder geval wel geloofwaardig dat de machines nooit missen. Helaas is ammo ook belangrijk, zelfs die van de granaten. Of juist meer die van de granaten. De rede dat ik “helaas” zeg, is omdat het vaak netjes ligt achter dekking maar dat je deze niet kunt oppakken als je achter de dekking zit. Je moet uit je dekking komen, even snel rondlopen en dan weer snel gaan zitten. Je enige oplossing is dus zo zorgvuldig mogelijk omgaan met ammo en tussen de golven van vijanden snel dingen oppakken. Af en toe kan je ook naar je mede vrijheidsstrijders toelopen en vervolgens geven zij je ook wat van hun ammo. Het is dan alleen zo dat je vriendelijke AI niet altijd op een goede positie staat.

De AI van je bondgenoten is simpelweg raar. Ze teleporteren af en toe naar de andere kant van het slagveld zodra het gevecht begint. Daarnaast schrikken ze vaak de vijand af wanneer je ze net wil verrassen. Maar wanneer je de vijand wil flanken en je wilt dat jouw vriendjes de vijand afleiden, dan doen ze het niet. Nou is deze ervaring alleen verschillend en hier komt het rare. Hoe moeilijker je het spel speelt, hoe beter je AI wordt. Op Normaal moest je het meeste werk zelf doen terwijl op Moeilijk ze af en toe nog zelfs een Terminator neer kregen. Ze hielpen ook beter wanneer je wilde flanken. Wanneer ze je gaan helpen dan waardeer je ze ook, maar een band scheppen dat doe je niet met ze. Daar is het spel veel te kort voor. Af en toe zie je wel dat er geprobeerd word om medelijden te wekken voor je teamgenoten maar dat lukt gewoonweg niet. Voor de Terminators ga je je ook niet schuldig te voelen maar dat hoeft helemaal niet. In tegenstelling tot je vriendjes is de vijandelijke AI wel heel erg goed. De T-7-T’s (de metalen spinnen) zijn nog redelijk snel en ze zijn niet zo stom als je denkt dat ze zouden zijn. Er zijn verschillende wapens voor elke vijand en hoewel je het waarschijnlijk niet meteen merkt, de een werkt beter dan de ander tegen verschillende vijanden. Helaas weet je vriendjes dat niet.

Je vrienden zijn maar een klein onderdeel van het verhaal. Hoe weinig er ook maar verteld wordt over je bondgenoten, je weet nog minder over jezelf. Er wordt vaak raadselachtig gedaan over John zijn verleden, maar er wordt verder niks gezegd één opmerking na. Zo wordt er snel iets gezegd over de T-800 Terminator (à la Arnold Schwarzenegger) en dat John daar meer vanaf weet. Hier hoor je verder in het hele spel niks meer van. Er wordt mysterieus over gedaan, maar het is verder nutteloze informatie. Misschien dat het nog in de film terugkomt, maar dan het is het gewoon een goedkope reclamestunt. “Wil je meer weten, betaal dan €10,- om de film te zien.” Ook zie je aan het begin van het spel een gigantisch metalen monster dat in de meeste spellen een eindbaas zou zijn bijvoorbeeld, maar hier niet. Hier is het gewoon even iets leuks om te zien en vervolgens wordt het achterwege gelaten. Al deze kleine dingen zijn er om de game op te vullen. Voor hoever dat gaat. Het is namelijk een van de kortste games die ik ooit heb gespeeld. Je speelt het binnen een middag uit. Heb je een vrije dag dan kun je hem misschien nog zelfs twee keer uitspelen.

Conclusie en beoordeling

Als je wil kijken naar een goed spel, dan raad ik je aan deze over te slaan. Voor de fans zal het niks uitmaken of ze de game wel of niet spelen, het heeft geen extra informatie voor het hele Terminator verhaal. De graphics zijn goed maar soms wordt het verpest in de filmpjes. De vijandelijke AI kan een goede uitdaging zijn aangezien de vriendelijke AI niet erg goed meehelpt in de meeste gevallen. Het verhaal laat helaas wat achterwege, vrienden zijn niet interessant en er wordt vrij weinig verteld over dè John Conner. Het is een filmgame en het heeft een strakke deadline, maar dat neemt niet weg dat de game zo kort hoef te zijn. Hij mag dan lekker spelen, maar als je net lekker inkomt dan heb je weer een lang filmpje en daarna loop je weer een eind. Deze korte game is in eerste instantie wel goed, maar door al die kleine irritaties en de lage replay waarde moet ik zeggen dat dit spel echt geen zestig euro waard is.
5
Score
50
Score: 50
 • Pluspunten
 • A.I.
 • Graphics
 • Minpunten
 • Verhaal
 • Filmpjes
 • Replaywaarde
 • Kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Kan wel een grote titel zijn, maar niet de grote.

  Zo'n oude franchise lijkt me niet belangrijk genoeg om die eer te krijgen.

 • dat kan wel vet zijn! in brawl is ie vet iig!

 • Kan leuk worden :)

 • \\De originele Kid Icarus vond ik niet zoveel aan eerlijk gezegd.

 • Als het in 3D is, is het doomed to fail net als nights. Hopelijk 2D, zou uitstekend werken op de wii.

 • Dat kan zeker wel tof worden!

 • Nog nooit gespeeld… Ook nog nooit van gehoord eigenlijk.

 • Nooit gespeeld.

  Ik verwacht er niet veel van.

 • Ben benieuwd, maar ik hoopte meer op een nieuwe franchise voor de Wii…

 • Legendarische spellen waren dat. Heb alleen de GB variant gespeeld maar deze was erg goed. Maar denk zelf niet dat dit de MEGATON-titel is voor dit jaar.

 • Kid Icarus is een van de games die ik vroeger gespeeld hebt. Jammer genoeg deze game niet meer in mijn bezit (maar wel de doosje hier liggen). Een nieuwe KI had al veel eerder moten komen.

 • Chill :D

 • goed idee, gewoon oude bekende weer tot leven brengen, en zo kan nintendo meerdere franchises creeren.

 • Het is wel een 'grote' titel, maar ook ik verwacht niet dat Nintendo dé grote titel bedoeld met dit spel. Daarvoor is hij gewoon bij te weinig mensen bekend.

 • kan wel eens een een zeer interessante titel gaan worden :)

 • Pit een elf? Wat heb ik gemist? ;)

 • Verdomme Nintendo, kom nu eens één keer met een nieuwe franchise!

  Zo moeilijk kan dat toch niet zijn.

 • Dacht ook al, sinds wanneer is Pit een elf?

  Verder, Kid Icarus is echt wel legendarisch, ik snap niet dat mensen hier de game niet kennen..

  Ik zou zeggen, spoed je naar de VC en downloaden die hap!

 • vind niks aan :P

 • @Conquintor  Ik hoef geen nieuwe hoor, ze hebben op elk gebied al een briljante franchise.

  Adventure: Zelda

  Platformer: Mario

  SHooter: Metroid

  Racing: fzero

  RPG paper mario

  strategy: pikmin advance wars fire emblem

  En natuurlijk starfox, DK, animal crossing.  Een nieuwe franchise zou cool zijn niet noodzakelijk  @Ontopic

  In me hoofd heb ik een beeld van lindsay lohan die rumours zingt, hmmm boobies. :P
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren