1. Saints Row 2 (PS3)

Saints Row 2 (PS3)

Stel, je bent één van de machtigste mensen van de stad. En dan ineens: Boem! Alles weg… Daarna ook nog eens vijftien jaar in coma liggen en het verhaal is compleet . Je begint met een character maken en hier kom je al gelijk één van de sterkste punten van Saints Row 2 tegen. De mogelijkheden…

Je ontwaakt in een gevangenisziekenhuis. Opeens wordt er iemand binnengebracht vanwege een messteek in zijn lijf. Zodra de agenten weg zijn begint hij met je te praten. Hij verteld dat hij veel over je gehoord heeft en wilt ontsnappen met jou om je hele “gang” weer recht te zetten. Jouw gang, de 3rd Street Saints, is helemaal “dood”. Na eventjes nadenken beseft hij dat hij toch liever zijn macht probeert terug te pakken. In plaats van nog jaren in de gevangenis slenteren. Zodra je buiten bent zie je dat stillwater, de stad waarin het spel zich afspeeld, heel erg veranderd is. Een bedrijf wat in deel één nog een kledingwinkel was. Is in die vijftien jaar uitgegroeid tot een mega bedrijf wat je later in de weg gaat komen te zitten.

Ook zijn er drie gangs in de stad te vinden. Namelijk de Sons of Samdedi, de Brotherhood en de Ronin. Om deze gangs uit te roeien zul je de zogehete strongholds moeten voltooien. Dit zijn opdrachten die je moet uitvoeren om een gebied te veroveren. Je zult bijvoorbeeld een paar groepen van die gangs moeten vermoorden. In totaal zijn er 45 gebieden in het spel te veroveren. Persoonlijk vind ik de strongholds niet zo boeiend. Ik doe het meer om een gebied te veroveren. Want voor elk gebied dat je bezit krijg je 500 euro per dag. Ook komen er in die gebieden mensen van jou gang rond te lopen. Dit is niet voor niets want de andere gangs proberen hun oude gebied ook terug te veroveren. De missies daarintegen vind ik een stuk interresanter. Deze hebben ook echt impact op het verhaal zelf. Zo zullen een paar belangerijke maten van je het niet redden. Zelf vind ik de missie’s van de Brotherhood het leukst. Hier gebeurd het meest en ze zijn erg gevarieerd. Dit zegt natuurlijk niet dat de missie’s van de andere gangs niet leuk zijn. Die zijn namelijk ook hartstikke tof om te spelen.

Naast de missie’s is er nog heel erg veel te doen in Stillwater. Zo zijn er knotsgekke activiteiten die je kunt doen als je eventjes geen zin hebt om het verhaal te spelen. De activiteiten zijn erg leuk om te spelen. Zo kun je huizen met strond bespuiten en rijden op een brandende quad en iedereen in je omgeving kapot rijden en auto’s laten exploderen. Ook kun je met je geld veel meer doen dan in bijvoorbeeld GTA IV. Je kunt auto’s kopen, huizen kopen en die tenslotte oppimpen tot een ware crib, kleding, sierraden, plastische chirugie etc. Eten heb je niet echt nodig. Aangezien je na een tijdje vanzelf weer geneest. Wat ik ook opmerkte, is dat ik tijdens het spelen een uitnodiging kreeg of er iemand mee kon doen. Ik drukte voor de grap op accepteren en diegene kwam gewoon meteen bij mij in het spel! Zonder laadtijden of wat dan ook. Zo kan je dus supersnel met een vriend Stillwater onveilig maken.

Aan de soundtrack is ook helemaal niets mis. De muziek is erg leuk en gevarieerd. Zo heb je zenders als: The Mix en K12. Dit zegt natuurlijk niks maar dit zijn persoonlijk mijn twee favorieten. The Mix heeft muziek uit de jaren tachtig zoals: The Final Countdown en Land Down Under. K12 heeft wat mij betreft niet zo bekende muziek maar vind ik alsnog erg leuk. Om te voorkomen dat je een nummer wat je niet leuk vindt op de radio tegen te komen heb je muziekwinkels. Ikzelf vind ze een klein beetje overbodig. Maargoed het is natuurlijk wel leuk om je lievelingsnummer te kopen en die vervolgens de hele tijd af te spelen dan kan dat. Met de CD’s die je koopt kun je zelf je eigen unieke playlist maken, helemaal naar eigen smaak.

De Gameplay vind ik ook lekker soepel. Het speelt lekker weg en ondanks het auto-lock systeem went het vrijwel meteen. Je sprint beperkt (tenzij je cheats gebruikt), je kan iemand als gijzelaar gebruiken om zelf minder schade op te lopen om hem vervolgens keihard af te maken. Het is gewoon een beetje wat je van de gemiddelde sand-box game mag verwachten.

Natuurlijk heeft elke game zo zijn nadelen. Waar ik me het meest aan geërgerd heb is de framerate. Ik vind hem erg slecht waardoor het spel op drukke momenten erg traag en haperig verloopt. De graphics zijn ook ondermaats. Het ziet er voor deze tijd echt lelijk uit. Volgens mij heeft dit ook te maken met de laadtijden van de de game. In-game hoeft de game vrijwel niet te laden als je bijvoorbeeld een deur opent. Maar als je in een auto rijde zie je bomen en auto’s uit het niets verschijnen en verdwijnen. Zo wou ik eens een een mooie auto pakken die langsreed. Toen ik omkeerde was hij alweer weg. Toen mijn vriend het spel een keer speelde bij mij kwam hij in een nare bug terecht. Hij was namelijk door de weggevallen en we kwamen er niet meer uit. Dus er zat niets anders op dan een bazooka pakken en op de “grond” te schieten. Wij konden er nog wel om lachen maar ik snap dat dit voor sommige mensen knap frustrerend kan zijn.

Conclusie en beoordeling

Saints row 2 is naar mijn mening echt een topspel geworden. Toen ik deze game voor het eerst zag dacht ik dat dit niks werd. Maar nu ik hem zelf heb gespeeld moet ik zeggen dat ik deze game echt geweldig vindt. Ik heb er veel meer plezier aan beleeft dan in bijvoorbeeld GTA IV. Het is namelijk super uitgebreid. Je kunt veel doen en het verhaal steekt nog goed in elkaar. Als je de framerate en de bugs over het hoofd ziet is dit één van de beste sand-box games die je op dit moment kunt krijgen. Kortom: een echte aanrader!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Er valt heel erg veel te doen
 • De missie's
 • Verhaal
 • Speelduur
 • Gameplay
 • Soundtrack
 • Je kunt veel doen met je geld.
 • Minpunten
 • Framerate
 • Graphics
 • Bugs

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Roy is pwnage! :D

 • klinkt leuk

 • Hmm, goed cijfer. Ik ben het grotendeels wel met de review en de plus en minpunten eens. Ben op het moment helemaal verslaafd aan het spel enn vergeleken met andere spellen van de laatste tijd is hij inderdaad erg lang, langer dan Mario Galaxy en Metroid tesamen.  Persoonlijk vond ik het verhaal niet bijster verwarrend en ik vond de indeling best origineel. Al krijgen sommige delen wel te weinig voetlicht en gaan ze iets te snel (part 2). Ook de personages vind ik iets beter in dit deel, want in PoR had je nog weleens mannetjes die er zowaar tof uitzagen maar waar je amper info over kreeg (Nephenee, Zihark), terwijl veel personages nu al vantevoren worden geïntroduceerd en vaker terugkomen.  En ja, moeilijk is ie zeker. Gelukkig haalt de battle-save veel frustratie weg.


 • Lijkt me wel ok :)

 • yeah, Fire Emblem is m'n favo game serie…. als ik gespaard heb voor mijn laptop ga ik deze zeker halen =D

 • Zo, lekker hoog cijfer. Eindelijk weer een topper voor de wii erbij.

 • Fire emblem is goed spel, maar best lastig.

  Vind het mooi dat je nu eindelijk tussendoor kan opslaan

 • Yay voor Fire Emblem. Dit jaar nog eens een keer kopen. :)

 • nou moet ik dan met dit deel maar eens een begin maken aan de serie Fire Emblem(?!) :P

 • Leuk voor de mensen met een Wii

 • Erg netjes cijfer. Maar ik ben nooit zo op de Fire Emblem titels geweest =)

 • zozo een mooi cijer, beter dan alle andere bladen en sites. Hun vonden vaak een grote minpunt dat het niet niets met zich mee bracht

 • Geweldige game, en de jongens van IG maken bijna geen slechte game.

  De Wii games beginnen nu op gang te komen, we krijgen nu alleen maar toppertjes :D

 • - Voor beginners té lastig  Is er een game voor teh hardcore wordt het als minpunt gezien..  J/k :)  Fire Emblem komt zeker weten een keer in me verzameling (maar eerst Brawl USA en Mario Kart Wii)
 • kheb nog geen Fire emblem gehad, misschien nog maar eens kopen…Na brawl en kart uiteraard.

 • dit cijfer had ik niet verwacht, maar leuk voor de wii bezitters. ik vind de screens er niet echt lekker uitzien

 • Erg leuke en goede game grafisch idd wat aan de mindere kant.

 • hm, lekker pittig daar hou ik van:P. Ik heb helaas veel te weinig geld, maar die Wii draait wel lekker warm:D

 • Ik moet deze game ook zeker nog gaan kopen, maar heb er voorlopig even geen tijd voor.

 • Geinig, en bij dat 2e screenshot de tekst: \"Je kunt er donder op zeggen dat hij die niet zag aankomen!\"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren