1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

We kennen allemaal die heftige Tweede Wereldoorloggames wel die meestal wel goed zijn, maar na een tijdje je echt de neus uitkomen. Daarom besloot Infinity Ward een tijdje terug een moderne shooter te ontwikkelen; Call of Duty 4: Modern Warfare. Voor sommigen één van de beste games ooit en voor anderen een ongelofelijke overhypete schijtgame. Ondanks dat deze laatste groep mensen het er niet mee eens was, werd het spel een enorm succes. En je raadt het al: Infinity Ward ging vrijwel meteen aan de slag met een vervolg. Dus nu mijn recensie over Modern Warfare 2!

Call of Duty:Modern Warfare 2 gaat verder waar het verhaal van Call of Duty 4: Modern Warfare eindigde. Imran Zakhaev, leider van de Russische extremisten in het eerste deel, is uitgeroepen tot volksheld en wordt in Modern Warfare 2 vervangen door Vladimir Makarov. Om deze gevaarlijke mannen tegen te gaan besluit het Amerikaanse leger de Task Force 141 in te zetten om hem uit te schakelen. Makarov komt hier echter achter en gebruikt die informatie om de grootmachten Amerika en Rusland tegen elkaar op te zetten, wat leidt tot een invasie van Rusland in Amerika. De personages in de game en het verhaal zitten geweldig in elkaar, wat een heerlijke sfeer creëert in het spel. Maar vooral ook de goede muziek van Hans Zimmer, de heftige slagvelden en mooie steden versterken de geweldige sfeer. Wat ook bijdraagt aan de geweldige singleplayer zijn is de grote diversiteit in missies die je moet volbrengen. Zo hang je het ene moment aan een besneeuwde berg terwijl je het volgende moment op een speedboot de vijand achtervolgt.

Naast deze leuke singleplayercampaign is er ook nog de veelbesproken Spec-Ops modus. In dit deel van het spel kun je alleen of samen met een vriend een aantal missies met verschillende scenario’s spelen. Deze missies zijn óf uit de campaign van de eerste Modern Warfare of uit de campaign van het tweede deel uit de serie gehaald en bieden je nog heel wat uurtjes speelplezier. Door een missie in Spec-Ops uit te spelen krijg je een aantal sterren dat nodig is om een nieuw levelpakket vrij te spelen in diezelfde modus. Hoewel deze modus in Modern Warfare 2 zeker niet het meest spectaculair is, is het wel een zeer leuke toevoeging.

Als er één zaak is waarmee we Call of Duty tegenwoordig ontegenzeggelijk mee verbinden is het wel multiplayer en Modern Warfare 2 doet er nog een schepje bovenop. Deze keer is hij namelijk nog groter, leuker en toffer dan de multiplayer van de eerste Modern Warfare, of uit één van de andere delen uit de franchise. Je hebt een zeer groot arsenaal aan wapens en granaten tot je beschikking, maar daarnaast zijn er nog veel meer manieren om je tegenstanders het lootje te laten leggen. Zo is het mogelijk om met mesjes te gooien en op vijanden in te beuken met een schild van de mobiele eenheid, dat eveneens kogels afketst. Door deze ongelofelijke keuze kun je de vijand, die in Amerika, Japan, China of ergens anders op de wereld kan zijn, op allerlei manier uitschakelen.

Natuurlijk kun je bovenstaande dingen in elke game doen, wat Modern Warfare 2 namelijk echt uniek maakt in zijn soort zijn twee belangrijke spelelementen: de perks en het rankingsysteem. Je hebt de keuze om bij je zelfgemaakte klasse drie ‘perks’ te selecteren. Deze kunnen variëren tot zeer snel herladen, oneindig sprinten of onzichtbaar op de radar. Ze geven je dan ook een sterk voordeel tegenover de tegenstander. Maar ja, de vijand heeft deze perks natuurlijk ook en dat maakt het jouw weer moeilijker. Bij het rankingsysteem kom je hoger door verschillende opdrachten te voltooien; zo kun je kills maken, bommen planten of vlaggen overnemen om zo ervaringspunten te verdienen. Ook krijg je in de loop der tijd punten om killstreakrewards vrij te spelen. Deze rewards kun je aanzetten en wanneer je dan in een wedstrijd een goede killstreak hebt kun je een helikopteraanval inroepen of een raket op iemands hoofd laten vallen. Dit alles bij elkaar laat zien dat de multiplayer perfect in elkaar zit en alles tot in de puntjes is uitgewerkt. Ook al gaat host van een spel weg, er wordt simpelweg een nieuwe gekozen en het spel zet voort.

Alles op een rij, is dit een hele mooie game die zijn geld meer dan waar maakt. De singleplayer heeft een sterk verhaal, de multiplayer is een toffe tijdbesteding en de Spec-Ops is nog een leuke toevoeging. Ook het grafische deel van het spel is zeer goed en is zeker een reden tot kopen. Houd je van First-Person Shooters en ben je niet bang om is een potje online te verliezen, dan raad ik deze game echt aan!

Conclusie en beoordeling

Deze game heeft een goede singleplayer met een sterk verhaal en hoewel deze misschien ietwat kort is, toch een reden tot kopen. Ook de beroemde multiplayer en veelbesproken spec-ops zijn de moeite waard.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Goede singleplayer...
 • Grafisch sterk
 • Goede multiplayer
 • Spec-Ops is een leuke toevoeging
 • Variërende mogelijkheden
 • Minpunten
 • die iets te kort is en soms wat scripted

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hij gaat trouwens ook niet online volgens IGN. Echt een minpunt imo, misschien dan toch maar een 360 halen, die is per saldo nu toch goedkoper en dan heb ik ook direct mediacenter met mijn PC en een goed online gebeuren.

 • Niet online… dat zou best lame zijn. Ik koop de game sowieso niet. Lijkt me geweldig om te spelen maar de centen he… tsjah.

 • Niet online? geen DLC! Nog 1,5 jaar en dan is de Wii zo dood als wat.

 • Geen downloadable content vind ik niet zo verassend, sinds de Wii intern maar 512MB ruimte heeft..

 • Goede kans dat de verkopen vies tegen gaan vallen als je jezelf zulke beperkingen oplegt. Luie zakken.

 • Wat zijn een paar nieuwe nummers in vergelijking met zo'n hoderd downloadable songs? Jammer voor de Wii-bezitter dat er geen DLC mogelijk is door de weinige ruimte. Ach, leerpunt voor Nintendo

 • hmmm misschien koop ik em inplaats van GH3

 • waarom niet een speciaal rockband sd kaartje!

 • Doe hem denk liever op de 360…

 • koop hem op de 360 als ik genoeg geld heb :( :P

  _________________________________________________________  enne word lig van de rock band club >>>>>

 • Ik neem eerder de 360 versie voor de DLC

 • dan ga ik voor ps3, als je geen download content heb en het ziet er ook beter uit

 • Niet online? geen DLC! Nog 1,5 jaar en dan is de Wii zo dood als wat.

  Praat jezelf moed in. :)  Maar goed, het is wel amateuristisch dat door de komst van Wiiware er niet aan gedacht wordt om via dat kanaal DLC aan te bieden. En de de Wiimote niet gebruikt wordt is niet helemaal raar.

 • hmmmm k hou t tog maar bij guitar hero :P

 • GH is vet, rockband is vetter, maar ik heb geen geld meer over na het komende jaar:p

 • Niet online is een grote vergissing, waarschijnlijk vanwege de beperkingen van de Wii online service.  Juist online maakt deze game zo ontzettend goed (ook na de aankoop)

 • Niet online? geen DLC! Gelukkig heb ik een PS3!!

 • altijd als ps2 ports, de multiplatformers op de wii.

 • jmmr niet online en geen DLC!

 • klinkt toch als een wat kreupele versie.  zonder de mogelijkheden van extra nummers downen heeft rockband totaal niet de levensduur van op 360/PS3

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren