1. Prince of Persia (PC)

Prince of Persia (PC)

Prince of Persia

Het is al weer een tijd geleden dat Ubisoft de meest recente maker van de prince of persia spellen die eerst gemaakt werd door Brøderbund met een nieuw concept kwam,de eerder genoemde spellen The sand of time, the warrior within en the two thrones waren bijna identieke spellen.

Met een nieuwe prince en een nieuw verhaal wil Ubisoft daar nu verandering in brengen.

Het spel begint met de prince of persia die wanhopig door de woestijn opzoek is naar zijn ezel.

Al gauw zak je door het zand in een kuil en nog geen seconde later bots je tegen een vrouw genaamd Elika die naar beneden gesprongen is, omdat ze op de vlucht is voor drie wachters. Ze duwt jou tegen de muur met haar hand op je mond wachtend tot de wachter haar niet meer zien en weg gaan.

De vrouw rent weg en de prince rent er natuurlijk achteraan om te weten te komen waar ze nou precies voor vluchtte. Na een lange achtervolging kom je aan bij een tempel met een lichtgevende boom in het midden. en nog voor de prince en Elika bij de boom komen worden ze onderschept door de wachters en de vader van Elika die zegt : “Princess” … juist Elika blijkt dus een prinses te zijn, en ze willen haar weer meenemen naar waar ze

vandaan komt. Elika wil niet mee en al snel volgt een zwaardgevecht tussen jou en haar vader. Na het gevecht krijg je een kort filmpje te zien waar de vader van Elika de boom door hakt met zijn zwaard met als gevolg dat er een soort zwarte smurrie vrijkomt en de tempel instort. Jij vlucht met Elika de tempel uit, maar onderweg valt de prince en Elika schiet te hulp, ze pakt de prince zijn hand en met een blauwe lichtflits sta je weer op de grond.

Al snel kom je erachter dat Elika magische krachten heeft. Eenmaal buiten verteld Elika haar naam en wat er allemaal aan de hand is. Na de uitleg blijkt al snel dat de boom de zogeheten “Tree of Life”een slot is voor de duistere god Ahriman, het spel draait eigenlijk om de strijd tussen Ormazd, de god van het goede en Ahriman, god van het kwaad. Ormazd heeft Ahriman opgesloten in de levensboom, maar Ahriman kon dankzij Elika’s vader ontsnappen en dreigt de wereld te overspoelen met het kwade. en het is de taak van de Prins en Elika om deze duistere god tegentehouden.

Het doel van het spel is om in elke wereld (4 intotaal) de vruchtbare grond Met Elika’s magische krachten te ontdoen van de duisternis. Deze werelden zijn erg groot, en mocht je ooit de weg kwijt raken kun je met een druk op de knop Elika een licht bol laten maken die je naar de juiste richting stuurt. Kom je eenmaal aan bij zo’n vruchtbare grond dan staat er altijd een monster uit de duisternis te wachten voor een gevecht. En zo komen we op het vechten, anders dan andere delen uit de serie is dat je nu niet meer meerdere vijanden tegelijk moet verslaan maar altijd maar een tegelijk, dit lijkt wat saai maar dit kan soms nog best pittig zijn. Mocht je ooit neer gaan in een gevecht of vallen in een afgrond dan zal Elika je altijd met haar magische krachten weer redden, dit is dan al snel een minpunt aan deze game … je kan niet dood. Dit gaat niet ten koste van de moeilijkheids graad aangezien een vijand na dat Elika je gered heeft weer vol leven krijgt, enzo blijft het soms nog best pittig en kunnen gevechten heel lang duren. Het tweede nadeel aan deze game is het vechtsysteem je vecht namelijk met drukken op een knop, dit is een beetje vergelijkbaar met de actie scènes uit god of war waar je precies je aanvallen moet timen met de juiste knoppen combinatie. en daarom zit er niet echt veel diepgang in het vechtsysteem.

Wel heeft de prince een nieuw wapen namelijk een klauw deze handige handschoen kun je gebruiken tijdens het vechten maar ook om langs muren naar beneden te glijden. Het klauteren in deze game is weer oud en vertrouwd goed, het langs de muren lopen uit de eerdere delen is een beetje aangescherpt aangezien de prince nu zijn klauw gebruikt om aan de muur vast te blijven hangen. Elika is ook erg handig bij het klim en klauter werk, mocht je een sprong niet halen dan kan je met een knop een soort dubble jump maken met Elika’s hulp.

Als je een vruchtbare grond gered hebt dan krijg je een tweede taak. Elika is namelijk verzwakt door de vruchtbare grond te redden en nu zijn er licht bollen vrijgekomen. Aan jou de taak om deze te halen en zo Elika haar kracht weer langzaam terug te geven, wat best nog wel een hele taak is omdat de licht bollen verspreid zijn over de wereld en soms op onmogelijke plekken zitten.

En zo komen we bij het derde nadeel uit deze game de game wordt gauw eentonig, er zit namelijk niet echt veel verandering in de game en je doet altijd het zelfde.

De graphics in deze game zijn dan weer wel verbluffend mooi, anders dan alle andere prince games heeft Ubisoft gekozen voor de cel-shade graphics. Na mijn smaak een goede keuze want dit werkt erg mee met de magische sfeer die de game heeft. De werelden bevatten veel detail en de monsters zien en duisterachtig uit. Elika’s spreuken zien er mooi uit en de werelden hebben best veel veranderingen.

De game bevat wel een leuke extra en dat is de skin optie. Zo kun je als de prince uit het eerste deel the sand of time spelen maar ook als Altaïr uit assasins creed.

Conclusie en beoordeling

Prince of Persia is een leuke game en voegt echt iets toe aan de reeks. De game ziet er prachtig uit en is erg magisch. Op sommige momenten valt de game is herhaling en het vechtsysteem is niet echt diep met als grootste nadeel dat je niet dood kan. Verder is het een hele vermakelijke game.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Magisch
 • Graphics
 • Sterk verhaal
 • Klimmen en klauteren
 • Minpunten
 • Je kan niet dood
 • Eentonig
 • Geen diepgang in het vechtsysteem

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tja dat verhaal d8 ik ook toen ik em in de winkel neerlegde…Wie zit hier nou echt op te wachten?

 • Hmm, een derde tepel…

 • derde tepel!!  nou toch wel jammer… ik heb wel een zwak voor ninja's

 • Derde tepel? licht eraan, bij mijzelf… erg nutteloos, een derde tepel bij me vriendin? Nja, waarom ook niet? :)

 • Hehe, leuke rescensie, vooral je eerste minpunt xD

 • een derde tepel op je linkerbil, een vierde tepel op je rechterbil…. wie wil dat nou niet?  Ninja's hebben dat ook; dat train je met dit spel: extra tepels krijgen!  Het cijfer geeft de hoeveelheid tepels… 5+


 • wat een onzin game.

 • Er moet gewoon een Ninja Gaiden voor de wii uitkomen, niet dit soort crap.

 • ik vind een derde tepel juist chill!

 • ik heb en mario en sonic at the olympic games en rayman raving rabbids, deze hoef ik niet.

  @ralphieboy

  Handig voor een drieling XD

 • Het valt me op dat GerarDOS bijna altijd de kutgames recenseert. :P

 • Nice recensie, kutgame!!

  En bij een ander spelletje is het de bedoeling om zo snel mogelijk op de A-toets te drukken nadat een vuurvliegje tevoorschijn komt. g

  Die g moet weg.

 • hmm das nogal voorspelbaar xD

 • Haha, lijkt me nog een best leuke game :)

 • gewoon niet halen…

 • Hahaha, dat eerst minpunt zegt al genoeg, hah!:D

 • Flauw…

 • Weer zon topper voor de Wii

 • Weer zon overbodige reactie van Koppa

 • Prachtig haha

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren