1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Modern Warfare 1 was en is een pareltje in de Call of Duty-reeks. Modern Warfare 1 had alles te bieden: mooie graphics, heftige (maar wel korte)singleplayer , verslavende multiplayer… Na een jaar is er al een vervolg: Modern Warfare 2. Kan het de verwachtingen inlossen? Of hebben ze het spel helemaal overhyped?

Captain Price

Ik heb de singleplayer van Modern Warfare 1 nooit gespeeld. Dus over het verhaal zelf kan ik niets zeggen. Ik heb wel gelezen en gehoord dat het verhaal degelijk tot goed is, maar toch soms enkele steekjes laat vallen. Wat ik wel kan zeggen is dat je vaak verwisselt van speler waardoor je de moderne oorlogvoering in het spel vanuit verschillende perspectieven kan beleven. Voor de rest ga ik dus geen ellenlang verhaal doen over de story.

De singleplayer speelt wel lekker weg. Dit heeft verschillende redenen; Ten eerste is er zeer veel variatie in missies. Op het ene moment loop je door de sloppenwijken van Rio de Janeiro, terwijl je 5 minuten later onschuldige mensen aan het overhoop knallen bent in een Russisch vliegveld. Dit zorgt voor zeer veel afwisseling waardoor je steeds benieuwd bent naar de volgende missie. Een andere reden voor de goede singleplayer is het feit dat er zoveel te doen is in die singleplayer. Er zijn maar weinig momenten dat je ergens loopt zonder te moeten schieten. Elk moment ben je bezig met uitschakelen van vijanden op alle manieren. Soms zal je tactisch moeten spelen met een riot shield en wat later zal je beschikken over een zwaar geweer. Nog een reden voor de degelijke singleplayer is het grote wapenaarsenaal. En met groot, bedoel ik écht groot!

Ik geef toe: de singleplayer is kort, maar dit wil niet zeggen slecht. Ik heb hem uitgespeeld op 6 uur op normal wat toch wel zéér kort is voor een game. Ik vond de singleplayer echt geweldig en wou hem direct terug spelen, maar dan wel op veteran. Uit ervaring weet ik dat Call of Duty-games op veteran enorm moeilijk kunnen zijn. Maar al bij al heb ik weinig last ondervonden bij Modern Warfare 2. Na 7 uur was ik er ook hier weer door.

Shoot, shoot and… shoot

Schieten… Zo kan je het spel samenvatten in één woord. Modern Warfare 2 is een geweldig spel voor wapenliefhebbers. Je hebt een enorm wapenaarsenaal. In de game zijn zowel de kleinste handguns als de grootste rocketlaunchers beschikbaar. Als dit nog niet genoeg is, kan je op elk wapens nog eens attachments plaatsen. Dit kan gaan van scopes voor extra range tot heartbeat sensors en grenade launchers. Dit zorgt voor een mooie afwisseling in wapens wat de speelduur van het spel goed beïnvloedt. Ook tof zijn de wapens op de voertuigen. Deze zijn zeer tof om te besturen omdat ze zeer veel schade aanrichten en dus enorm efficiënt zijn tijdens het bestrijden van de terroristen.

Cristo Redentor

Op grafisch vlak moet het spel op de meeste momenten niet onderdoen voor andere recente games. Integendeel, het biedt op sommige momenten zelfs spetterende visuele effecten waar andere games een lesje kunnen uit leren. Explosies, watereffecten, rook en dergelijke zien er geweldig uit. Maar op sommige momenten kreeg ik de indruk dat ze bij Infinity Ward simpelweg vergeten waren om het te scripten. Dit vond ik enorm spijtig, maar al bij al had ik die indruk maar zelden.

Ook de omgevingen zijn goed gemaakt. Zo zie je het beeld van Cristo Redentor in de Favelas en kan je zelfs de prijs aflezen voor een hamburger in de fastfoodtent terwijl deze gebombadeerd word. Deze dingen zorgden toch voor een lach op mijn gezicht. Deze verwijzingen naar de realiteit maken het zeer tof en eerlijk gezegd, sinds het spelen van Modern Warfare 2 weet ik eindelijk hoe dat standbeeld in de Favelas noemt!

Granataaaa!

Geluid: sinds kort steeds belangrijker voor een game. Het geluid in Modern Warfare 2 is verbluffend mooi. Je kan zelfs, puur door het geluid, horen van welke kant een hond of een vijand gaat komen (wat zeer handig is). Zelfs wanneer je een granaat gooit, hoor je de Brazilianen roepen: Granataaaaa! Het geluid is dus zeer goed verzorgd. Dit, samen met het visueel aspect, zorgt ervoor dat de sfeer van de moderne oorlogvoering alleen nog maar beter wordt overgedragen naar je scherm.

De multiplayer ga ik in een tweede recensie plaatsen omdat deze een geheel andere ervaring biedt dan de singleplayer. En als ik ze samen zou pakken wordt de recensie een veel te lange tekst!

Conclusie en beoordeling

Qua singleplayer ervaring biedt het spel genoeg, maar zeker niet meer dan elke andere game. Dit komt omdat deze kort is. Als men bij de volgende Call of Duty de singleplayer langer maakt en toch de intensiteit ervan kan bewaren, dan gaat die Call of Duty het spel worden met een 10!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Heftige singleplayer...
 • Goede graphics
 • Geluid
 • Minpunten
 • maar kort

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ga Gran Turismo 5 prologue gewoon halen.

 • Morge komt prolugue toch? xD

  Schade zou wel vet zijn trouwens! Maakt alles toch (nog) wat realistischer..

 • GT5 krijgt dus schade en prologue krijgt het later aangeboden als download? Sweeeet

 • leuke toevoeging, al ben ik het niet gewend om die mooie auto's van gt kapot te zien gaan maar het geeft wel net ff dat het wat realistischer is.

 • wanneeer welke dag komt gt5 prologue deze week dat weet ik maar welke dag

 • @Tao

  Volgens mij krijgt alleen GT5 een schadesysteem (dat dus later via DLC word aangeboden).

 • Officieel is hij vanaf vandaag te downloaden op de PSS en vanaf morgen te koop in de winkel.

 • de game ligt sinds dinsdag al in de winkels  voor de allerlaatste info over GT5 check het forum gtplanet

  hier vind je tevens een video van dit interview  GEEN schade in de prologue ga daar maar vanuit

  er zijn tenslotte veeeel meer dingen in de game die veeeel belangrijker zijn

  wil je schade dan speel je burnout  hier gaat het om simulatie en wil je brokken maken dan is dit jouw game gewoon niet • Naja, dan verwacht ik het toch echt pas in GT 5 tbh…

 • Zou fijn zijn als het eindelijk gaat komen en ook invloed zou gaan hebben op je besturing.

  Een deuk is wel leuk, maar ik wil ook dat bvb die bak z'n sturing gaat scheeftrekken nadat ik lompweg in de vangrail ging.  Eindelijk op de goeie weg, ik hou m'n vingers gekruist.

 • ik heb hem gisteren 26 mrt bij MM in capelle gekocht en hij is echt heeeeeeeeeeel erg mooi en gaaf…

 • GT5 Prologue is zo vet. ik heb hem gisteren gehaald.

  vet mooi gemaakt, en speelt lekker.

 • klinkt alvast heel erug vet! de graphics zien er sowieso kickass uit, de mooiste race game op dit moment.  @gemini: als polyphony een schade model gaat verwerken in de game dan verwacht ik automatisch dat dit zeer uitgebreidt gaat worden.

 • ik ga prologue zeker halen is gewoon een volledige game hoor

  dus snap sommige niet deze game heeft dan maar 5 tracks maar wel 16 man online en die tracks zien er ook uit als tracks en niet die karige shit als bv in pgr of froza of een need for speed noem maar op.

  dus ga zekr voor deze titel maar natuurlijk heb je nog meer zin in gt5 omdat die dus nog velemaler uitgebreider gaat zijn :)

 • @ ezra : na het gebrek aan vernieuwing in delen 2, 3 en 4 verwacht ik niks meer en hoop ik gewoon veel.

 • schade in GT ??? -> 1 woord; Niceness

 • Binnenkort is voor SONY meestal binnen 2 jaar

 • Das mooi om te horen!

 • Mooi! GT5: Prologue is echt zo vet, ik heb hem gisteren gehaald :)

 • he gt5p is heel anders en veel vernieuwender dan de vorige delen. ik heb net trouwens 1.000.000 credits gehaald en ga nu voor de 2. En dan de F12007;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren