1. Assassin's Creed II (X360)

Assassin's Creed II (X360)

Als je ooit in een Italiaanse stad hebt rondgelopen en je ziet die reusachtige gebouwen. Dan denk je toch hoe moet het zijn als je daar nu helemaal vanboven opstaat? Wel, in Assassins Creed 2 kan dat!

Assassins Creed 2 is natuurlijk het vervolg op de geweldige 1ste deel. Je speelt nog steeds als Desmond Miles via de "animus" (Dat is een apparaat waarin een persoon terug kan gaan in het verleden) terug gaat naar het Italië uit de 15de eeuw. Hij kruipt in de huid van "Ezio Auditore Da Firenze" die ook een sluipmoordenaar word nadat zijn vader en zijn twee broers vermoord word. Je begint in de stad Florence, maar al snel kun je ook in de andere steden rondlopen. Deze zijn namelijk:Venetië, Toscane, Rome, Forlì/Romagnaen en Monteriggioni. Dat laatste (Monteriggioni) is de stad waar de villa van de familie Auditore staat. Daar kun je dan de stad zowat restaureren, zodat de populariteit daar stijgt en de familie Auditore meer inkomsten krijgt.

In tegenstelling tot de eerste Assassins Creed, krijg je nu bij het slagen van een missie geld. Namelijk Florijnen, daar kun je dan nieuwe wapens, beter pantser, munitie, tassen,... mee kopen. Ja, dus daar ligt al een verschil met het eerste deel, je hebt niet maar één outfit of één soort zwaard. Je kunt kiezen tussen verschillende zwaarden, dolken en uitrusting.

Als je dan een tijdje aan het spelen bent vallen er meteen heel wat meer dingen op die verschillen met het eerste deel. Zo is het verhaal eigenlijk heel goed, het is heel meeslepend en je raakt er niet meer uit tot je het spel hebt uitgespeeld. Zo is er qua gameplay ook heel veel veranderd. Zo zijn de steden zijn niet meer zo dood en saai, de mensen die rondlopen doen echt dingen. Zo zijn er mensen aan het schilderen zijn, ze praten met elkaar en ga zo maar door. Er word ook veel meer gelet op de kleine details. Ezio beklimt veel realistischer gebouwen op, loopt meer zoals een echt persoon en hij kan zwemmen (heel handig als je moet ontsnappen). Nog zo'n voorbeeld is dat als je tegenover een vijand staat en je vecht met je blote vuisten kun je je vijand zijn wapen afnemen en hem daarmee vermoorden (geeft overigens een geweldig gevoel). Over vijanden gesproken, het lijkt niet meer alsof er maar één soort vijand bestaat van maar één moeilijkheidsgraad. Nee, je hebt 7à8 verschillende vijanden die je stuk voor stuk anders moet verslagen.

Nog een ander verschil met het eerste deel is dat er veel meer variatie is in de missies. Geen enkele missie is hetzelfde, elke is op de een of andere manier weer anders en zo blijft het spel ook veel langer leuk en boeit het ook meer. Zo zijn er missies waar je iemand moet bevrijden en die naar een veilige plek brengen of iemand een lange tijd achtervolgen om hem daarna met een mes in zijn hoofd te vermoorden. Wat misschien ook aan die variatie in missiestructuur kan liggen is dat je beste vriend Leonardo Da Vinci. En zo mag je in veel van de missies dingen die hij heeft ontworpen testen. Zo mag je bv. zijn nooit geteste vliegmachine testen. Verder is de wereld zoals in het eerste deel weer enorm groot, maar er is meer aandacht gestoken in de steden en niet in het landschap. Zo zijn er ook zes verschillende geheime missies die als je ze voltooid (zonder al te veel te verklappen) iets welverdient voor krijgt.

Dat wil nu niet zeggen dat het een perfecte game is, zo zijn er wel wat framerate probleempjes (naar mijn mening meer dan in het eerste deel).Zo zijn de vijanden zijn soms heel erg dom, ze blijven gewoon staan als je een van hun mede-soldaten dood. En er zijn hier en daar soms wat zwevende lijken.

Conclusie en beoordeling

Assassins Creed 2 is een echte topper en boeit van het begin tot het einde. En weet op heel veel punten te verassen.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Ezio Auditore Da Firenze
 • Verhaal
 • De steden zijn niet meer zo dood en saai
 • Leonardo Da Vinc
 • Je kunt zwemmen!!
 • Minpunten
 • Framerate probleempjes
 • Zwevende lijken
 • Vijanden reageren soms raar

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren