1. LEGO Batman: The Videogame (X360)

LEGO Batman: The Videogame (X360)

Legoblokjes, dat is nu eens iets waar ik mij vroeger veel mee geamuseerd heb. Zelf je eigen poppetjes maken en kleden zoals je zelf wilt. Gebouwen en andere constructies maken waar je uren aan bezig was en daar rond dan een verhaal maken of gewoon afbreken en met een nieuwe megaconstructie beginnen. Nu is alles anders, de blokjes zijn niet meer zo in trek en als men al iets maakt is het met een druk op de knop en hopla, het staat klaar voor gebruik. Ik heb het hier dan ook over de Lego games van Traveller’s Tales.

Deze reeks is alweer toe aan het zevende deel maar voor deze gelegenheid gaan we naar deeltje vijf in de reeks kijken. Meer bepaald onze geliefde held waar iedere schurk het ’s nachts voor in zijn broek doet, Batman! Traveller’s Tales staat er voor bekend om hun Lego games te baseren op filmreeksen, Batman is echter het zwarte eendje uit de hoop. In plaats van zich te focussen op bestaande films heeft men er voor gekozen om zelf een verhaal aaneen te breien. Arkham Asylum staat in rep en roer! Alle slechteriken zijn weten te ontsnappen en nu moet jij het voor elkaar krijgen om hen terug in de gevangenis te smijten. Een niet al te doorgrondend verhaal waardoor de maker de gelegenheid kreeg om alle schurken te gebruiken die er maar zijn uit de reeks, zelfs minder bekende als Firefly vindt je hier in terug.

Net zoals in de vorige games speel je gedurende het hele spel met een sidekick die waar en wanneer je wilt ingenomen kan worden door een tweede speler. Die kan dan samen met jouw al de puzzels oplossen en de vijanden afleiden terwijl je de blokjes opstapeld om verder te geraken. Velen klaagden in Indiana Jones dat er geen online optie was en ook hier zal men terug naar de Klaagmuur hollen. “Zo erg kan dat toch niet zijn?” kun je misschien zeggen. Wel het is wel erg, je hebt wel de computer die overal met je loopt en hier en daar een poot (blokje?) uitsteekt. Maar het grootste deel van het spel staat hij daar maar te staan of rond te springen, als je een voorwerp aan het maken bent voor een puzzel en ze schieten op je, moet je niet op je handlanger rekenen. Die staat mooi te wachten tot je zelf de tegenstander verslaat en het voorwerp afwerkt, ook heeft de computer het niet altijd door dat hij je moet helpen met schakelaars of blijft hij iets achter haperen waardoor je hem moet gaan halen, wat frustrerend kan uitpakken.

In Star Wars had je de Moss Eisley’s cantina om al je voorwerpen en unlockte missie’s te bekijken, in Indiana Jones een museum. Wel hier heb je de welgekende Batcave en Arkham Asylum om alles terug te vinden. Twee plaatsen? Ja hoor, je kan namelijk ook met de schurken uit de Batman geschiedenis aan de slag. Ieder level zal doorheen het verhaal twee keer gespeeld worden waardoor je in totaal door 30 levels zult vechten, puzzelen en springen. De puzzels zijn voor iedere kant anders waardoor het spelen een gezellige bedoening blijft.

Zoals in al de comic books zijn de helden altijd in de minderheid, hier heb je er twee, Batman en Robin. Variëteit zal er wel genoeg zijn, Batman heeft zijn geldbuidel namelijk geleegd om enkele extra pakken te bestellen voor hem en zijn medeheld. Zo heeft Batman een demolition suit en een heat protection suit, terwijl Robin het stelt met een magnet suit dat hem doet de muren op lopen.Leuk maar de fun vind je toch wel bij de schurken, iedere schurk heeft zijn eigen special abilities, zo kan Poison Ivy planten doen groeien en kan The Riddler de controle over NPC’s krijgen.Verder dan de special abilities is er niet veel nieuws in deze game gestoken, het blijft fun om met een maatje samen deze platformer te spelen maar het begint wel eens tijd te worden voor iets nieuws.

Conclusie en beoordeling

Al bij al een mix van gevoelens, de gameplay blijft fun, zeker met twee. Maar Traveller's Tales zou toch zijn blijvende foutjes mogen wegwerken. Overigens mag het eens naar de Klaagmuur gaan kijken en het online gedeelte toevoegen.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Co-op blijft fun
  • special abilities
  • Minpunten
  • Wederom geen online
  • AI werkt niet mee

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren