1. Borderlands (PC)

Borderlands (PC)

Het verhaal gaat rond op Pandora dat er een grote kluis is op deze planeet vol met schatten, te veel om op te noemen. Als je dit verhaal hoort ben je natuurlijk uit op al die rijkdommen, net zoals jij. Trek je wandelschoenen aan, prop je magazijn van je wapen vol met kogels en ga op avontuur, ga op jacht naar de eeuwige rijkdom.

Het is een First-Person Shooter uit duizenden, ook heeft het veel weg van het RPG-genre. De statistieken worden bijgehouden, je kan bepaalde punten die je behaald bij het omhoog gaan van je level invullen waardoor jij op een bepaald gebied weer sterker wordt. Aan het begin van het spel moet je kiezen uit vier personages: Bric, hij is de sterkste van allemaal, Mordecai is een sniper die met zijn kameraad Bloodwing op pat gaat, Lilith kan tijdelijk onzichtbaar worden en Roland kan een turret neerzetten die de vijanden automatisch afschiet.

Je bent op zoek naar de mysterieuze Vault. De hele game draait hierom, jij moet door vele quests te weten komen waar de Vault is. Dit is dus het hoofdverhaal, in veel games draait het erom dat je goed weet hoe het verhaal in elkaar steekt. In Borderlands is dit helaas niet zo, want van het verhaal merk je heel weinig. Je wordt niet verslaafd aan de verhaallijn in deze game, je wordt alleen verslaafd aan het getekende beeld of aan de talloze wapens die jij over heel de wereld kan vinden.

Je kan er vrij op uit trekken in Borderlands, als je zin hebt om een paar Pshyco’s neer te maaien, of je hebt zin om een simpele of moeilijke quest te doen. De quests zijn ook niet de leukste, op sommige momenten vindt je het te eentonig worden. Dan moet je bijvoorbeeld stukjes van een wapen zoeken of een paar Bandits neer schieten. Ook kan je door het levelsysteem voorlopen op de levels van je quests. Zo heb je bijvoorbeeld een quest geaccepteerd die voor level tien bestemd is, jij bent dan level twaalf. Dit is soms vreselijk irritant, want de quests zijn dan veels te makkelijk om te voltooien.

Door quests te voltooien verdien je geld en experience points. Met het geld kan je allerlei granaten, extra ammo of nieuwe wapens kopen. Door goede investeringen kan je jou figuur zo goed uitrusten dat bijna geen enkele vijand je meer kan doden, alhoewel, je moet natuurlijk zelf ook een beetje skills hebben om deze brute wereld van Pandora te overleven. Om even van hak op de tak te springen gaan we het nu hebben over experience points. Door te levelen kan je punten vrijspelen die jij dan weer kan gebruiken in do zogeheten ‘skill trees’. Een skill tree bestaat uit drie ‘takken’ waarin jij je punten kan invullen waarmee jij jou figuur sterker, sneller en in ieder geval beter kan maken. Ben je eens toe aan iets anders dan alleen snel kunnen rennen dan kan je altijd je punten resetten bij de New-U Stations. Dit kost wat, maar dan heb je ook wat.

Het design van Pandora is niet zo heel speciaal meer doordat al aardig wat games op het stijltje van ‘getekend’ zijn overgegaan. Echter zijn de kleuren en alles heel sfeervol en leuk aangekleed. De game neemt zichzelf eigenlijk in de maling en helemaal niet serieus en dat geeft een luchtige sfeer in de game. Doordat de wereld zo immens groot is met vele mogelijkheden is het enorm jammer dat er iets te weinig NPC’s rondlopen op de wereld. In speciale kampen lopen ze wel, maar veel kampen zijn echter ook weer niet te bekennen. Hierdoor krijg je het gevoel dat je alleen bent, alleen op de planeet Pandora. Quests ga je hierdoor afraffelen door je blik op oneindig te zetten en alleen de groene marker te volgen op de kaart. Je geniet hierdoor niet meer van de omgeving wat heel erg jammer is, want als je er even stil bij staat is het een hele mooie wereld.

Het grootste pluspunt van Borderlands is nog wel dat je online met vier van je vrienden samen het spel kan spelen. Je kan aan je vrienden showen hoe goed je bent, of je kan wat leren van ze. Ook kan je samen met je vrienden de quests oplossen en nog veel meer. Ook kan je gezellig in het echt met elkaar Borderlands spelen in splitscreen. In Borderlands moet je het plezier zelf opzoeken, of er komt een vage NPC op je af, maar als je een leuke shotgun vindt en een sterke ‘eindbaas’ in een map ermee aan flarden mee te schieten is heerlijk, vooral met je vrienden. Want hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Conclusie en beoordeling

Alleen spelen is nooit leuk, dat laat Borderlands wel merken. Het verhaal is moeilijk of zelfs niet te volgen en te begrijpen ook de wereld is ‘dood’. Maar door de vele mogelijkheden, wapens en soms grappige ervaringen blijft het spel verslavend en heel leuk om te spelen. Voor mensen zoals mij die graag met andere spelen is deze game heel geschikt.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Vele mogelijkheden
 • Vele wapens
 • Coöperatieve gameplay
 • Minpunten
 • Dode’ wereld
 • Niet al te best verhaal

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Go Peter, nu nog goeie games he :p

 • Nou dat is goed nieuws toch? :)

 • Hmm, ik vind dit niet zo positief. Maak gewoon een simpele en een wat moeilijke, uitdagendere besturing. Laat de gamer vervolgens (vooraf) kiezen wat hij of zij wil…

 • Als de besturing te simpel te simpel word, is er toch geen uitdaging meer aan om ze onder de knie te krijgen. Voor mij een No Go

 • uhm…ja 't zal wel jongen

 • Veel succes zou ik zeggen, moet een hoop aan gebeuren :P

 • veel succes, dat heeft ie wel nodig xD

  but we’ve also got to go out and captivate the masses.

  Nog meer games naar de klote :(

  They walk past the TV and if you say ‘hey, do you want to play’, they say ‘No, I just don’t want to make a fool of myself’ (…) There are too many buttons and triggers and d-pads.

  Als ze geen gamer zijn dan zouden ze ook niet weten dat het d-pads heten en als ze wel gamer zijn dan weten ze dat er maar 1 is en dan deden ze niet zo dom, bullshit-verhaaltje dus.


 • geweldig !!!!!  Allemaal richten op casual gamers. Het gaat weer eens de goede kant op!


 • voor de hardcore gamers minder goed nieuws, voor de omzet van ea goed nieuws :P

 • Stoppen met EA Sports lijkt me een beter idee

 • Beetje raar,eerst met bv Fifa dichter bij Pes komen en daar nu weer vanaf willen?

 • …. Dik Stoer

 • Go Go Go Peter… :(

 • Ik zou het veel beter vinden als de sportgames om de 2 jaar zouden komen. Kun je gelijk ook meer vernieuwingen in stoppen.

 • Wat willen ze nu…? Simpele Games of diepgaande Games…? EA Sports brengt de laatste tijd toch niet echt goeie Sport Games uit, als was FIFA 08 best wel goed, alleen dat geldt niet voor al hun Games.

 • de (oude) fifa 08 bevoorbeeld vindt ik niks mis mee maar blijkbaar al die pes gamers zijken het af als melken maar kijk eens naar pes die is ook al 6 games uitgebracht dus logich dat voetbal spellen moeilijk te vernieuwen is blijkbaar is het niet goed genoeg

 • Nog meer richten op de casual- kant…. BLERGH!!!!!!!

 • Mooi ideaal tenminste…

 • @ T- Gamer  Is toch mooi ken je winne :)

 • Werd eens tijd:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren