1. We Love Golf! (Wii)

We Love Golf! (Wii)

Sport is een mooi iets. Het kan het beste uit een mens halen, maar het tegenovergestelde is ook mogelijk. Sport is ook een activiteit waaruit uiterst knappe prestaties uit kunnen voortvloeien. Prachtige doelpunten, record-brekende tijden of gewoon een situatie waarin de underdog wint zijn enkele voorbeelden. Een andere sport die zeker lof verdient is golf. Ja, er staat inderdaad golf. Laten we eerlijk wezen, het is toch knap hoe een golfer de bal in zo’n klein rot gat weet te krijgen. Soms van korte afstand, soms zelfs van grotere afstanden. Ach, mijn punt is duidelijk. Ook de manier hoe er rekening moet gehouden worden met het weer of welke “club” gebruikt dient te worden is ook een kunst op zich. Gelukkig hoef ik daar niet altijd rekening mee te houden in We Love Golf!

We Love Golf! is een game waar de golf regels niet op de voet gevolgd worden en grafisch heel vrolijk overkomt. De game zal daarnaast enigszins vertrouwd aanvoelen voor sommigen onder ons, aangezien Camelot Software verantwoordelijk is voor de game en die hebben natuurlijk de Mario Golf games gemaakt op verschillende Nintendo consoles. In principe kan het dan niet meer misgaan. Over het geheel genomen is de game dan ook vrij aardig te noemen, maar toch is het misschien wat te tam. Op het gebied van de Wiimote controls zijn er zeker goede dingen te ontdekken, maar op andere onderdelen is de game wat te generiek om zich echt goed te noemen.

Op het eerste gezicht is de game echter leuk, zeker de eerste dagen. Lekker met de Wiimote een bal weg rammen, oefenen op bepaalde vaardigheden in verscheidene minigames en allerlei toernooien winnen. Het helpt dan vooral dat de besturing via de Wiimote redelijk simpel is gehouden. Het is dan ook de bedoeling om de Wiimote te bewegen als een golf club. Het ligt eraan wat voor een slag je wil maken, maar je kunt de bal zoveel mogelijk kracht meegeven. Wat grappig is, wanneer een slag gemaakt moet worden (door de a-knop ingedrukt te houden) word er direct een balk weergegeven die aangeeft hoeveel kracht er gebruikt wordt. De balk geeft ook aan via een doorzichtige Wiimote aan waar de speler de Wiimote naar toe moet bewegen om zo de bal goed weg te slaan of te putten. Vergeet niet om de a-knop los te laten natuurlijk. Zodra dit duidelijk is kan er gewerkt worden aan effect ballen, het wisselen van de verschillende golf clubs en een aantal andere mogelijkheden tijdens de tee-off. Ondanks dat het bovenstaande vrij ingewikkeld klinkt is het juist zeer makkelijk om We Love Golf te leren spelen. Binnen een paar uur ben je de bink van de golfcourse.

In andere woorden, We Love Golf is heel makkelijk te leren en masteren, maar dat neemt wel de uitdaging grotendeels weg. De game kent dus een lekker tempo, maar dankzij de vrij makkelijke controls zal de gemiddelde speler na een paar dagen wel helemaal klaar zijn met Camelot’s nieuwe golf “uitdaging”. De game geeft ook precies aan met hoeveel kracht de speler slaat, dus het zal dan ook bijna niet voorkomen dat de bal de bosjes invliegt of zelfs van het parcours afzwaait. Ook een onderdeel wat vooral makkelijker is dan je zou verwachten, het putten van de bal. Het putten tijdens het golfen is één van de moeilijkste onderdelen binnen de sport. In We Love Golf is het negen van de tien keer kinderspel. Best wel ironisch eigenlijk dat door de best goed werkende en toegankelijke besturing We Love Golf eigenlijk weer te makkelijk is.

Want We Love Golf als totaalpakket is zeker geen slechte deal. Grafisch ziet de game er prima uit. Natuurlijk neigen de personages naar de chibi kant qua design en dat zal sommigen niet liggen. Toch valt er weinig te klagen over het design. Wat zeker tof is, zijn de verscheidene designs van de parcoursen. Deze zijn zeer geslaagd te noemen. Vrolijke kleuren, mooie gebieden met meertjes, bomen. Alles wat een vrolijke golf game moet hebben. Ook qua speelmodi is er genoeg te doen: er zijn voor de eenzame spelers de verscheidene toernooien om te voltooien om nieuwe parcoursen en characters te ontgrendelen. Deze zijn overigens zeer snel en makkelijk te halen, netzoals de pro mode toernooi. Als singleplayer ervaring is de game dan ook snel voorbij, maar de speelduur wordt opgerekt door verscheidene kleine spelletjes. Deze weten niet alleen je vaardigheden binnen de game te verbeteren, maar ook als offline multiplayer is het zeer vermakelijk. Vooral de Near Pin Contest is hilarisch met meerdere spelers. Mochten er geen game liefhebbers in de buurt zijn, is er zelfs een online functie beschikbaar gesteld voor de westerse release van de game. Jammer dat deze wel beperkt is tot een random parcours keuze en potjes van maar negen holes. Gelukkig heeft Camelot dan als extra wel verschillende kostuums van bekende Capcom characters als unlockables toegevoegd. Golfen met Chun-Li, Ken, Arthur, Apollo Justice en meer? Ach, dat is eens helemaal niet zo gek.

Conclusie en beoordeling

We Love Golf is een game die op zich weinig verkeerds doet, maar alles wel op safe speelt. De game is toegankelijk voor iedereen, te toegankelijk zelfs. Hierdoor valt de uitdaging weg en is voor de eenzame speler de koek snel op. Als multiplayer spel is We Love Golf wel zeer geslaagd en zal het door zijn toegankelijkheid verschillende spelers verleiden om een Wiiremote op te pakken. De extra’s voor de westerse release in de vorm van een online optie en Capcom characters zijn welkom, alhoewel de online optie vrij minimaal is. Zeker geen slechte game, maar het is nergens baanbrekend.
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Wiimote is een prima golf club
 • Genoeg speelmodi
 • Westerse release kent online en extra kostuums
 • Minpunten
 • Besturing eigenlijk te makkelijk...
 • waardoor de game te makkelijk is
 • Singleplayer valt wat tegen

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik houd totaal niet van dat soort games:P

 • Ik ben ook geen MMORPG-fan.

 • sigh…

 • ew

 • cool idee ik d8 eerst ff ea en ig kondigen world of warcraft aan maar dit is wel vet het lijkt me leuk spel dus

 • Ik kijk al een tijdje naar deze uit. Kzoek un nieuwe MMORPG. Ben gestopt met WoW, end ie gratis MMO's zijn te saai/eentoniger dan WoW, lelijk etc..

 • ik hou hier niet van.

 • Een echte 1 april-grap bedenken doen we niet  Jammer, had wel iets grappigs op de site willen zien :D.

 • Heb Warhammer al gespeeld, stelt zwaar teleur. Het is gewoon een remake van WoW maar dan loopt het nog wat achter (lees: WoW bied meer). Warhammer Online is een beetje zoals LOTRO was. Dus veel overeenkomsten met WoW maar dan was LOTRO beperkt tot bijna alleen PVE en Warhammer Online tot bijna alleen PVP. Beetje jammer dat Warhammer iets soortgelijks als een Arena mist want daardoor heb je niet eens serieuze PVP in Warhammer…

 • Warhammer MMO gaat tof worden

 • Gratis mmo's zijn niet zo heel saai hoor… Ze kunnen een goede afleiding vormen voor ff! Ik ben nu lvl 76 ofzo op flyff!:p

 • Gratis mmo's zijn niet zo heel saai hoor… Ze kunnen een goede afleiding vormen voor ff! Ik ben nu lvl 76 ofzo op flyff!:p

 • Cool, ga zeker kijken morge.

 • Ik denk al: hebben ze nu WoW 'verkeerd' geschreven. =P

  Maar goed, hoewel het waarschijnlijk een erg goede game zal worden, trekt hij mij persoonlijk niet. Maar toch leuk voor alle mensen die geinteresseerd zijn.

 • Beetje raar om een rubriek over Warhammer \"WOW\" te noemen… Bovendien sluit ik me volledig bij Magic aan. Tis gewoon WoW 2.0, nietemin denk ik toch dat veel mensen deze game zullen gaan spelen, al is het om het feit dat het op veel vlakken een verbeterde versie is van WoW en meer richt op 'pvp'. Alhoewel de PvP in deze game zwaar overschat word.

 • hmm..Ik ben vandaag een beetje wantrouwig op één of andere manier.

 • Een echte 1 april-grap bedenken doen we niet

  geen inspiratie? ^^

 • Nee, een fatsoenlijke nieuwssite, ezra :). In 2008 is IG duidelijk serieuzer geworden wat betreft nieuwsvoorziening :D.

 • Een echte 1 april-grap bedenken doen we niet  Wii Want More nieuwsbericht gisteren dan die opeens verwijderd was ??  Nee IG wil serieus overkomen, ze willen het maar toch lukt het net niet ;-)


 • Ik dacht ff dat jullie WoW gingen aankondigen :')

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren