1. Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)

De laatste tijd komen er steeds meer Pokémon games uit, maar niet een van die games komt in de buurt van die goede oude Red en Blue. Die games hadden alles, de beste kaart, de uitdagendste tegenstanders, het geweldigste trainersgevoel en natuurlijk de leukste Pokémon. Het enige probleem is dat het voor deze tijd afschuwelijk lelijk is. Daarom werden de games opnieuw uitgebracht onder de namen Fire Red en Leaf Green, grafisch geheel nieuw. Zijn de games het waard om te kopen, of is het alleen uitmelkerij?

Wie kent het principe niet? Vang een Pokémon en train hem zodat je de gym leaders kunt verslaan en uiteindelijk mee kunt doen aan de Pokémon league. In deze game is het natuurlijk precies hetzelfde. Je kunt ermee beginnen zodra je klaarbent met professor Oak. Deze wil weten of je een jongen of een meisje bent. Dat kan hij natuurlijk niet zien, omdat hij zijn bril kwijt is en hij kan het sowieso niet kunnen horen aan je stem, omdat hij zoals gewoonlijk zijn gehoorapparaat heeft uitstaan. Dus nadat je duidelijk en luid hebt gezegd welk geslacht je bent, komt hij met zijn volgende vragen. Hij vraag hoe je heet en tot ieders verbazing hoe zijn eigen kleinzoon, jouw rivaal, heet. Ouderdom kan leiden tot geheugenverlies en heeft helaas ook professor Oak getroffen. Na dit te hebben gezegd kun je beginnen met spelen, nou ja, nadat je nogmaals geconfronteerd wordt met professor Oak.

Dit keer heeft hij geen last van geheugenverlies, maar laat jou je eerste Pokémon uitkiezen! Tegelijkertijd zie je jouw rivaal, die na jou mag kiezen, want vreemden gaan voor. Dit werkt meteen in jouw nadeel, want hij pakt het soort Pokémon dat sterker is tegen jouw soort Pokémon. Hij wil natuurlijk meteen strijden, want hij is een opdringerig type. De strijd begint en ondertussen wordt je uitgelegd hoe je de overwinning moet bereiken. Je rivaals Pokémon heeft nog geen krachten die sterk zijn tegen jouw soort Pokémon, dus je wint het duel. Vanaf dit moment begin je met het spel en ben je vrij elke Pokémon te vangen die je wilt.

Je merkt dat het verhaal exact hetzelfde is als Red en Blue. Dit is geen probleem, want het is natuurlijk een remake en Pokémon games hebben sowieso nooit een denderend verhaal. Als je begint met je reis is het noodzakelijk om Pokémon te vangen, want met je ene Pokémon zal je niet ver komen. Slim is om verschillende soorten te vangen. Vuur is sterk tegen gras, dus als je alleen gras Pokémon hebt zul je ongetwijfeld verliezen. Elke Pokemon gym, waarvan er acht zijn, heeft een eigen soort type Pokémon. Dat varieert van steen tot vuur en van water tot donder.

Het is erg leuk om je Pokémon te trainen. Elke keer dat ze een level stijgen verbeteren hun vaardigheden. Soms krijg je zelfs een nieuwe aanval. Sommige Pokémon evolueren bij een bepaald level, waardoor ze sterker, maar niet te vergeten veel gaver worden. Daarom wil je elke Pokémon wel een keer hebben. Aangezien je in een keer uitspelen lang niet alle Pokémon getraind of gevangen hebt, begin je gewoon weer opnieuw. Een keer uitspelen kost je misschien al vijftig uur, laat staan als je hem vijf keer uitspeelt, elke keer met een compleet andere speelstijl. De replaywaarde is dus erg hoog en de speelduur wordt daardoor ook aanzienlijk verlengd.

De echte reden om deze game te kopen zijn natuurlijk de vernieuwingen. Heel de game is grafisch opgepoetst en dat is voor de meeste mensen al een goede reden om de game te kopen. Ook zijn er aanvallen toegevoegd die in andere delen zaten, dat maakt de game weer leuker en uitdagender. Deze game laat nu ook zien wat je de vorige keer hebt gedaan. Dit is niet bepaald fijn, eerder storend. Naast al deze dingen zijn er ook een aantal eilanden toegevoegd met ieder zijn eigen uitdagende puzzels en Pokémon. Nadat je op een van deze eilanden een taak hebt gedaan kun je met de draadloze adapter, die je bij de game kreeg, minigames tegen andere mensen spelen. Dit is ongetwijfeld de grootste vernieuwing en ze zijn ook leuk om te doen.

Conclusie en beoordeling

De remakes van de beste Pokémon games aller tijden zijn naar mijn mening altijd hun geld waard. Een echte Pokémonfan zal deze ongetwijfeld meteen halen, alleen al door de opgepoetste graphics. Voor hem zal het zijn geld meer dan waard zijn. Een kritische gamer daar in tegen, die vooral kijkt naar de vernieuwingen en/of de vorige games sowieso geen spetters vond, kan deze beter links laten liggen, want hij zal er ongetwijfeld spijt van krijgen en zal graag zijn geld terug willen.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Grafisch opgepoetst
 • Aardige vernieuwingen
 • Minpunten
 • Venieuwingen zijn aankoop voor een aantal mensen niet waard

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • En 't is alweer woensdag :D Leuk artikel :-)

 • tja leuk voor de liefhebbers ben meer een fps fan have fun with playing!!

 • Klinkt leuk. :) Hopelijk geen maandelijkse kosten bij deze game…

 • yeah, als dit geen maandelijks koste heeft koop ik ut wel

 • Klinkt idd leuk. Leuk artikel :)

 • Denk dat dit wel een goede MMO gaat worden en zeker een kans heeft om WoW te verslaan.

  Ik weet (bijna) zeker dat dit spel maandelijkse kosten gaat hebben. Waarom ? simpel een MMO heeft nieuwe content/onderhoud nodig om leuk te blijven dit kost de studio geld en daar betaal je voor

 • Leuk artikel!

  Jammer dat je bij de Video alleen reclame krijgt van GT, en geen filmpje van Warhammer.

  Als me PC dit aankan, dan zie ik hier wel potentië in :D Kijk er eigenlijk al (iets van) 2 jaar naar uit. Het zelf dan ook die miniaturen.

 • Ze zijn ier goe bezig, nachtpost…

 • Yesh! WOW!  goeie artikel, nu al vol spanning :P

 • Lijkt me een tof spel, maar het zal WoW niet verslaan.

 • Zo, jullie slapen echt niet zeg:P, ik ben net klaar met m'n kranten!!!  overigens leuk artikel, ik denk ook niet dat deze game over WOW heen zal gaan. Zeker nu de uitbreiding van WOW in zich is. Ik moet wel zeggen dat het RVR-gedeelte me wel erg aanspreekt. Word dit trouwens ook maandelijks betalen??

 • Ik wordt moe van al die MMO's, maar deze heeft nog potentie.

 • leuk artikel en het klinkt heel tof!

 • ziet er goed uit…..

 • Klinkt goed, maar van andere had ik gewoon gehoord dat dit een WoW- beater is..

 • Warhammer online heeft maandelijkse kosten, maar ik ga het spel denk ik wel kopen lijkt me wel vet:].

 • Hmmmm, dit klinkt nog niet eens zo gek.

 • Best vet eigenlijk. Ff kijken wat het word.

 • Verdien je nou XP in de battlegrounds of niet? Lijkt me aannemelijk als je er vanaf lv1 in kan zitten.

 • lijkt me echt een vette MMO

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren