1. E3: Colin McRae Rally 2005

E3: Colin McRae Rally 2005

Heb je Insidegamer de laatste tijd een beetje in de gaten gehouden, dan weet je dat ik behoorlijk autosportfan ben. Het mag dan ook als logisch beschouwd worden dat ik Colin McRaeRally 05 niet links kon laten liggen. Met Colin McRae 04 op de PC, het beste rallyspel dat ik ooit gespeeld heb nog vers in het geheugen keek ik enorm uit naar dit spel.

Wat een deceptie. Oké, de grafische kwaliteit van de PC kan niet geëvenaard worden door de PlayStation 2, maar het zag er niet fantastisch uit. Ik kon nauwelijks een noemenswaardig verschil ontdekken tussen de beelden van Colin 04 op de PlayStation 2 en deze nieuwe titel. En dat terwijl Colin 04 zeker niet het maximale uit de PlayStation 2 haalde, dat bewijst onder andere Gran Turismo wel. Natuurlijk is het spel nog in ontwikkeling dus het zou kunnen dat het grafische aspect nog flink wordt bijgeschaafd. Dient gezegd te worden dat de Xbox versie er wel beter uitzag dan de PlayStation 2 versie, maar dat is natuurlijk logisch aangezien dat vrijwel altijd het geval is met multiplatform spellen.

Alleen wat moet ik dan denken als het spel vervolgens voor geen meter speelt? Misschien overdrijf ik, of misschien ben ik ineens al mijn gevoel voor het rallyrijden kwijt, maar ik kon mijn auto amper op de weg houden. Het leek net alsof mijn Peugeot boven de weg zweefde in plaats van erop te rijden. Vreemd genoeg had ik dit vooral bij de PlayStation versie, en veel minder bij de Xbox versie.

Is er dan helemaal niks goed aan Colin McRae Rally 05? Zo veer gaat het ook weer niet. De auto’s klonken goed, dat is wellicht rechtstreeks overgenomen van de rollerbank sessies voor Colin 04, want wat perfect is kun je natuurlijk verbeteren. Een leuke toevoeging is ook de Rally van Duitsland. Ik weet niet of er nog meer nieuwe landen bijkomen, maar elk extra land is natuurlijk meegenomen aangezien het aantal landen in Colin McRae Raly 04 met ongeveer tien landen behoorlijk laag was.

Kortom, ik heb het gevoel dat er nog heel veel moet gebeuren voor Colin McRae Rally 05 ook maar in de buurt van de winkels mag komen. Ik hoop dat Codemasters de tijd neemt om deze titel een waardige opvolger van deel vier te maken want het zou zonde zijn om het status van de franchise opnieuw op het spel te zetten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • "want wat perfect is kun je natuurlijk verbeteren. "

  volgens mij is dat best wel een kromme zin ;).

 • ik hou niet zo van dit soort spellen..

  idd een kromme zin :P

 • altijd een goede reeks geweest

 • Ik heb dat zweverige gevoel altijd al gehad in Colin McRae. Absoluut niet het gevoel dat mijn banden zich in het terrein vastbeten. Ik snap nog steeds niet waarom dit spel zo'n grote naam heeft. Vind de graphics ook maar zwak. Behalve editie 1 en 2 vond ik wel mooi indertijd.

 • @Calculadora  Met jou ben ik het eens, moet je maar eens met de camera van buiten rijden en dan naar je banden kijken, echt raar is dat. Verder best geinige spellen maar dat gevoel maakt het toch echt een stuk minder leuk.

 • Reactie van DarXenon geplaatst op 27 mei 2004 17:29

  "want wat perfect is kun je natuurlijk verbeteren. "

  volgens mij is dat best wel een kromme zin ;).  ——————–  Cruijffiaans :P  Nee ik ben daar wellicht een woordje vergeten… :)


 • @Calculadora en -Pieter-: Ben het met jullie eens. Colin McRae is opzich best wel een leuk spelletje om te spelen, maar realistisch? Ik betwijfel het. Ik mis ook het gevoel met de grond en dan nog… Een simpel testje wijst uit dat het helemaal niet zo perfect is allemaal. Ze bouwen die auto's namelijk niet op zo'n manier dat ze zoveel mogelijk glijden. Ze maken ze op zo'n manier dat ze zoveel mogelijk grip hebben. Ga je echt langzaam rijden (40 km/h ofzo), dan nog kun je niet rustig een flauwe bocht nemen zonder te glijden. Het is alsof je altijd op ijs aan het rijden bent ofzo… Gewoon nep dus, maar wel vermakelijk.

 • pffff… en daar kom je een dag later achter…. :P als je je nou ff aanmeldt kun je je post gewoon editten. hoef je niet te dubbelposten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren