1. E3: Joint Operations: Typhoon Rising

E3: Joint Operations: Typhoon Rising

Het idee van Battlefield, maar dan in de tegenwoordige tijd? Dat kan. Dat, en meer, is NovaLogics Joint Operations Typhoon Rising. Het spel is inmiddels ver gevorderd en op de E3 was béta drie te spelen. Samen met bétatesters over de hele wereld kon de multiplayer FPS getest worden.

Zoals ik al zei, Joint Operations is eigenlijk een soort Battlefield, maar dan in de tegenwoordige tijd. Het houdt echter niet op bij een verschil in tijd. Joint Operations is alles wat Battlefield is, maar dan groter, beter en meer. Het begint al bij het speelveld. Een speelveld kan uit tientallen vierkante kilometers bestaan en als speler kun je ongeveer anderhalf kilometer ver weg kijken. Je kunt je voorstellen dat je zo’n grote map niet te voet af moet gaan struinen, hoewel het wel kan natuurlijk. Er zijn echter genoeg voertuigen om je in te verplaatsen, variërend van simpele bootjes tot hele helikopters, vergelijkbaar met Battlefield dus. Alle voertuigen laten zich erg makkelijk besturen wat voor de beginnende speler natuurlijk ideaal is.

Als speler kun je kiezen wat voor type soldaat je bent. De keuzemogelijkheden zijn redelijk standaard. Zo kun je ervoor kiezen om scherpschutter te zijn, maar je kunt ook kiezen om andere te helpen door als medic over het slagveld te rennen. Daarmee komen we bij een ander interessant punt. Elk type soldaat heeft namelijk heel eigen eigenschappen. Typisch aan de medic is bijvoorbeeld dat hij harder kan lopen dan wie ook in het spel. Dit natuurlijk om te ontsnappen aan vijandelijk vuur en om de gewonde soldaten snel te bereiken. Je kunt tijdens het spel snel van type soldaat wisselen zonder eerst te moeten respawnen. Zoek een armory op en wissel naar het type dat jij wilt zijn. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een basis verdedigt. Het ene moment kun je man tegen man met een machinegeweer vechten, terwijl je daarna, als er bijvoorbeeld een tank nadert, snel even kunt omschakelen naar zwaarder geschut. Dit geet de gameplay meer diepte en dit maakt het ook een stuk lastiger op een basis te veroveren.

Je kunt op elk moment maar één basis aanvallen. Aan het begin van het spel beginnen beide teams (rood en blauw) aan hun eigen kant van de map. Het gaat erom elke keer het volgende kamp te veroveren. Doordat beide teams om hetzelfde kamp vechten komt iedereen naar elkaar toe en krijg je dus grote veldslagen. Dat is tegelijk ook een minpuntje van Joint Operations. Het gebeurde me meermaals dat mijn team helemaal opgesloten werd in een bepaald kamp, en de omgeving bezaaid was met scherpschutters. Je kunt je inbeelden dat dat problemen oplevert. In de uiteindelijke versie moeter er zo’n 150 spelers op een server kunnen, dus het is maar de vraag of dat niet teveel van deze chaos zal opleveren.

Technisch is Joint Operations dik in orde. De omgeving ziet er goed uit, de wapens zijn op zich niet eens zo gedetailleerd maar zijn genoeg uitgewerkt om met de huidige standaard mee te kunnen. Datzelfde geldt voor de verschillende voertuigen. Alles we alles bij elkaar optellen kunnen we dus concluderen dat we met een Battlefield killer te maken. In hoeverre Battlefield 2 beter of minder is dat Joint Operations blijft afwachten aangezien Battlefield 2 nog niet speelbaar was, maar zeker is dat Electronic Arts een zware kluif zal hebben aan deze topper van NovaLogic, die als het goed is ongeveer eind juni of begin juli verschijnt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Die beta's waren zo brak dat ik dit spel niet eens meer wil spelen.

  • ik vond de demo van dit spel maar niks, mischien dat et volledige spel nog wat beter wordt, maar mij zie je voor dit spel iig niet naar de winkels rennen.

  • ik vond bhd erg leuk, dit lijkt me nog leuker :)

  • mjah, weer zo eentje hé

  • demo was egt shit - ik mag hopen dat er nog wat werk aan te pas komt tussen de demo en wanneer ie gold gaat

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren