1. Rogue Warrior (PS3)

Rogue Warrior (PS3)

“Guns don’t kill people, SEALs do.” Deze uitspraak past precies bij meneer Richard “Demo Dick” Marcinko. Een robuuste man die voor niks of niemand aan de kant gaat. Richard krijgt de opdracht om samen met 2 andere SEALs een aantal raketten in Noord-Korea uit te schakelen maar al snel komt hij er in z’n eentje voor te staan. “Demo Dick” kent geen angst en heeft lak aan alles en iedereen.

Het verhaal speelt zich af in de jaren ’80. Zijn missie begint rampzalig, twee van zijn beste mannen komen om in het begin van de missie. Hij staat er alleen voor en hulp is niet onderweg. Voor vele een zelfmoordmissie maar voor “Dick” niet. Hij moet en zal in zijn eentje het IJzeren Gordijn infiltreren en de missie tot een succesvol einde brengen. Richard “Demo Dick” Marcinko is overigens een echt bestaand persoon. Zijn zelf opgerichte Team Six is de eerste anti-terreur eenheid onder zijn leiding. Hij heeft onder andere in de Vietnam oorlog gediend en missies in de Sovjet-Unie volbracht. Zijn jarenlange ervaring zorgen voor goede overlevingsmogelijkheden. Richard lijkt met zijn grote spierenballen, zwarte staartje en grove opmerkingen aardig op Steven Seagal. Richard is een goed opgeleide SEAL en dat is te zien ook. De kill-moves die hij geleerd heeft in de afgelopen jaren komen goed van pas bij het stilletjes omleggen van de vijand. De kill-moves variëren tot zijn mes in iemand zijn keel steken, het hoofd van een Koreaan tegen een muur aan rammen tot zelfs zijn mes in het zitvlak van de vijand te steken, een aardige vernedering voor jouw vijanden kan je dat wel noemen. Richard laat zijn missie overkomen alsof het allemaal niets voorstelt, dit mede dankzij zijn koude opmerkingen zoals “You didn’t saw that coming you fucking retard!” en “This place is a fucking funhouse!” Ik moet zeggen dat “Demo Dick” de sfeermaker is van het hele spel. Als hij er niet in gezeten zou hebben had het hele spel een stuk slechter geweest.

Helaas is Rogue Warrior geen grafisch hoogstandje. Het ziet er een beetje onafgewerkt uit. Bij een explosie zie je alleen maar een geel en rode waas. Op een gegeven moment liep ik in een gang waarin het vuur aan het plafond brandde maar ik had geen gevoel dat ik gevaar liep of dat ik daar snel weg moest komen, erg jammer want er komen nogal wat explosies en vuurtjes voor in Rogue Warrior. Het tweede minpunt is toch dat de singleplayer erg kort is. Er zijn in totaal acht missies die ik in een totale tijd van twee uur en vijftien minuten heb uitgespeeld. Het spel is zeker niet het makkelijkste spel, vooral als je hem op elite speelt. De replay waarde van de singleplayer is niet groot. Je speelt hem één keer uit en je begint aan de multiplayer, behalve als je alle trofeeën wilt verzamelen, dan zul je hem minstens drie keer uit moeten spelen. Het is erg jammer dat het z’n kort spel is want ik heb erg genoten van Richard’s opmerkingen en zijn brute kill-moves. De A.I is gemiddeld. Ze proberen je af en toe te flanken en gooien granaten om je uit je dekking te lokken maar verder houdt het op. Om je weg naar succes te banjeren maak je gebruik van een cover systeem die identiek is aan die van Rainbow Six : Vegas (2). Vanuit je cover kan je gericht schieten of blind vuren. Wanneer je niet in je cover zit ben je waarschijnlijk aan het sneaken om vervolgens geruisloos je vijand met één van de 25 kill-moves koud te maken. Om te gaan rushen als in een Rambo film is geen goed idee. Je zult dan (vooral op elite) snel het loodje leggen of anders een hoop aandacht trekken. Er is geen groot arsenaal aan wapens maar dat is ook niet nodig in een game die binnen die tijd is uit te spelen. Qua audio zit het wel goed met Rogue Warrior, de explosies en schoten klinken realistisch en de voice acting van Mickey Rourke past goed bij het personage van Richard Marcinko.

In Rogue Warrior zit ook nog een multiplayer. Erg uitgebreid is hij niet maar vermakelijk wel. Er kan maar uit twee modi gekozen worden namelijk het traditionele Deatmatch en Teamdeathmatch. De maps zijn leuk uitgewerkt en je moet goed je aandacht erbij houden door de vele hoekjes en gaatjes waarin jouw vijanden op de loer kunnen liggen. De multiplayer is het leukst als je met een aantal vrienden online speelt om elkaar vervolgens op de gruwelijkste manieren van het virtuele leven te beroven zoals iemands ballen eraf te snijden.

Conclusie en beoordeling

Rogue Warrior is een vermakelijk spel met een goede hoofdpersoon en de kill-moves zijn erg vet. Het is erg jammer dat het zo kort duurt (vandaar dat de recensie ook niet uitgebreid is) en ik hoop daarom dat er nog een vervolg komt die wat langer duurt en er grafisch beter uit ziet. Mocht dat het geval zijn dan kan het nog een heel goed spel worden.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Vermakelijke singleplayer...
 • Hoofdpersoon is goed uitgewerkt.
 • Brute kill-moves.
 • Multiplayer vermakelijk.
 • Minpunten
 • die erg kort is.
 • Grafisch stelt het niet veel voor.
 • Replay waarde is niet hoog.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • racen!!!

 • Nice, ik ben altijd wel in voor een race simulator. Hopelijk maken ze er grafisch wat moois van en reageren de auto's zoals ze dat horen te doen.

 • zeker vett

 • Het wachten blijft voor mij echter nog op de Xbox 360 versie.

 • vett

 • Idd laten ze die 360 versie maar eens uitbrengen , vermaak ik me beter mee dan met een forza of gt5

 • Nice weer een race game! alweer! alweer.. alweer…..

 • wanneer komen ze nou met test drive unlimited 2 !!!!

 • chill

 • Nice!!!

 • very nice, heerlijk potje racen!

 • test drive heeft al 6 of meer games foor test drive unlimited uitgebracht. waarom gaan ze niet verder op het oudere concept?:)

 • Naaah, hier zit ik niet op te wachten.

 • nu iedereen GT5 prolugue of al die andere racegames al heeft die veel beter zijn? goeie zet…. voor de kleuters misschien

 • Om eerlijk te zijn zegt RACE 07 me niet zoveel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren