1. Super Mario Galaxy (Wii)

Super Mario Galaxy (Wii)

Iedereen kent hem wel onze goede vriend Mario, de Italiaanse Loodgieter. Dit keer is zijn grote liefde Princess Peach zo als gewoonlijk weer ontvoerd door de Kwade Bowser, het is jouw taak om haar te bevrijden uit Bowsers Klauwen die probeert het hele universum te veroveren, Spring in de fantastische wereld van Super Mario Galaxy!

Het doel is net zo als in bijna alle andere Mario spellen Princess Peach

redden, die gevangen genomen is door jouw aartsvijand Bowser. Maar in dit deel gaat het niet als gewoonlijk want je moet van planeet naar planeet springend proberen alle 120 power stars te bemachtigen, dit is niet zo makkelijk als het lijkt want je hebt een heel nieuw arsenaal aan vijanden en allemaal verschillende ontberingen zoals de speelse zwaartekracht, en de speciale comets.

In Super Mario Galaxy heb je zes Domes verspreid over het thuis ruimteschip, Net zo als in de andere 3D Super Mario spellen heb je weer een soort van keuzemenu waar je een level kan kiezen om zo weer een ster te bemachtigen. Ook kan je gebruik maken van speciale vaardigheden, dankzij de Wii-controller. Zo kan je door te schudden een rondje draaien en zo een aantal vijanden neerhalen. Of door met je controller te richten op de star bits die verspreid zijn over alle verschillende planeten ze verzamelen, en met die star bits kan je dan weer vijanden afknallen of nieuwe planeten kopen. En vergeet natuurlijk niet de goede ouwe Paddenstoelen en al de andere Power-ups waarmee je speciale dingen kon doen, in dit deel is Nintendo het zeker niet vergeten. Zo heb je de goede ouwe vuurbloem en de variatie daarop de ijsbloem waarmee je al het water onder je in ijs veranderd en zo dus kan schaatsen, ook kan je in een bij veranderen met de Bee paddenstoel en daarmee kan je beperkt vliegen, daarnaast heb je ook nog de Boo paddenstoel waarmee je door muren heen kan vliegen en de Springveer paddenstoel waarmee je werkelijk hoge hoogtes mee kan bereiken. Van deze paddenstoelen moet je natuurlijk goed gebruik maken, zo kan je nog eens een geheime power star vinden.

Naast de normale levels heb je ook nog een andere manier om Power stars te bemachtigen. Dit kan door comets die van tijd tot tijd verschijnen bij de verschillende sterrenstelsels. Zo heb je de Cosmic Comets waarbij je tegen een weerspiegeling van jezelf moet racen, ook heb je de Daredevil Comets waarbij je een level moet uitspelen met maar een leven, daarnaast heb je ook de Purple Comets waarbij je 100 paarse muntjes moet bemachtigen ook het heb je de Fast-Foe Comet waarbij al de vijanden extra snel bewegen en als laatst heb je ook nog de Speedy Comet waarbij je het level in een bepaalde tijd moet uitspelen. Natuurlijk heb je ook nog een Multiplayer-Mode waarbij de andere persoon in het heetst van de strijd in het spel kan springen en jouw kan helpen, er komt geen andere loodgieter bij maar de andere persoon kan je een klein beetje helpen. Er is echter niet zo veel te doen voor de andere persoon hij kan door te richten naar het scherm met de controller star bits verzamelen en afschieten, en hij kan ook door te richten op een vijand hem laten stilstaan, ook kun je door samen te werken met elkaar een extra hoge sprong maken. Maar pas op binnen de kortste keren heb je al ruzie om wie Mario mag zijn.

De herspeelbaarheid is echter niet optimaal, het is wel leuk om af en toe nog eens een leuk level te doen maar het is anders je kent de levels al, dus om met Luigi nog eens alle 120 sterren te halen gaat me even iets te ver, dat is voor de echte diehards weggelegd. Het spel heeft ook een paar minpuntje wat betreft de besturing en de camera, zo kan je niet altijd de camera draaien waardoor je nog wel eens ergens vanaf valt, ook bij sommige levels met rare zwaartekracht kan het nog wel eens irritant zijn om te bewegen als je een verticale zwaartekracht krijgt. Het verhaal is niet echt bijzonder gewoon het standaard scenario net zo als bij al de andere Mario games.

Ik zelf ben zeer verrast over de Graphics, het is erg mooi uitgewerkt de textures de planeten het ziet er allemaal gelikt uit, de planeten zijn speels en vrolijk ingericht en elke planeet is uniek. Ook maakt het spel gebruik van zeer mooie effecten. Ook heb je een reeks aan cutscenes bijvoorbeeld als je bij een eindbaas komt, die gewoon ingame beelden bevatten, maar die zeer vermakelijk zijn. Er is ook nog een breed scala aan muziek, de vele bekende melodietjes zitten er in, maar er zijn ook nog nieuwe stukken bijgekomen. Ik heb niet echt veel verstand van muziek maar ik kan me er niet aan ergeren. De graphics en de muziek zijn echt betoverend je word echt in het spel gezogen.

Dit spel is echt een pareltje in de reeks, en zelfs een van de beste spellen op de Wii. Ik ben dan ook niet verbaasd van het vervolg "Super Mario Galaxy 2" wat nu in de maak is, die ga ik dan ook zeker halen als die uit is.

Conclusie en beoordeling

"Super Mario Galaxy" is echt een Must-have voor elke Wii-bezitter, het spel biedt een boel variatie aan planeten en uitdagingen en het is zeker de moeite waard om al de 120 sterren te verzamelen, Veel uren speelplezier gegarandeerd.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Veel variatie
 • Mooi Graphics
 • Betoverende Muziek
 • Minpunten
 • Saaie Multiplayer
 • Irritante camera

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het spel ziet er wel goed uit voor een DS spel, maar toch ga ik hem niet halen.

 • Al hoewel veel mensen het geweldig vinden, vind ik hem toch ietwat tegenvallen. Het verveelt mij tot nu redelijk snel.

 • mij lijkt deze game geweldig

 • Heb dit spel uit de US en vind het echt een van de beste spellen op de ds!

 • Nou, deze laat ik links liggen

 • Eén van de betere spellen op de DS, daar blijft het voor mij ook bij. Hij ging bij mij, net zoals bij Rau the Legendary, aardig snel vervelen.

 • yes :D

 • Ik heb hem al! Een mooie snelle game met gigantische vette monsters, de game is wel redelijk eentonig maar voor een echte ds freak, moet je hem zeker hebben!

 • okee vet maar ga liever toch voor zijn grote broer op de 360 die rond die tijd ook uitkomt!!:D:D

 • Vet!!!

 • Ik heb gehoort dat ie behoorlijk goed is.

 • Slimme zet van Ubi, Ninja Gaiden Dragon Sword lijkt me wel een DS game die goed gaat verkopen in Europa. Daarbuiten denk ik er zelf over na deze te kopen. Dat zou dan na meer dan een jaar eindelijk nog eens een aankoop zijn voor die DS.

 • Hij is enorm geflopt in zowel japan als amerika, kwam niet eens voor in de charts. Hopelijk kan europa NGdw nog redden.

 • dat duurt nog een tijdje :(

  maar hij is het wachten denk ik wel waard.

 • kopen dus.

 • Yahooooo! Krijg in haast alle reviews cijfer tussen 8 en 9!:D

 • Das wel mooi!

 • ik heb em hier op me ds, alleen ik vindt em niet zo super ofzo..

 • Dat is erg mooi

 • Goede game maar waarom duurt het zo lang! Echt ik krijg een schijthekel aan die trage distributie van dat spellen vanuit Azië..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren