1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360)

Het is nooit de bedoeling om onschuldige mensen overhoop te knallen, alleen als jij nou net bij de slechteriken hoort. Maar in Call of Duty: Modern Warfare 2 loop je gewoon rustig de lift uit, pakt je rustig jouw gigantische machinegeweer, en zonder ook maar te richten, zonder dat die mensen je iets aan gedaan hebben, begin je lekker even op ze te knallen. Geen medelijden. Dit allemaal terwijl je een undercover marinier bent die eigenlijk bij het Amerikaanse leger hoort en normaal die mensen red, en niet neerschiet....

De singleplayer bij Call of Duty zit natuurlijk weer goed in elkaar. Vooral de variatie tussen de omgeving van de missies is heel verschillend. Je speelt bijvoorbeeld eerst in de sloppenwijken van Rio de Janeiro de vijanden op te ruimen, terwijl je een missie geleden nog op je sneeuwscooter met hoge snelheden van een berg afreed, bomen liep te ontwijken en vijanden van hun sneeuwscooters af te knallen. Visueel zit het natuurlijk weer top uit bij de tweede Modern Warfare. Zo lijkt het net echt als je de besneeuwde berghellingen bent aan het beklimmen samen met Soap. Alles is helemaal in details uitgewerkt. Vooral de uitrusting van de vijanden, of vrienden is erg gedetailleerd. Het lijkt net allemaal een film die je bent aan het kijken waarin jij meespeelt. In Modern Warfare 2 speel je met verschillende hoofdpersonen. Eerst begin je als Pvt. Allen in de Brazilië, maar in de 3e missie is het alweer afgelopen met Allen. In de Task Force 141 speel je niet meer met 'Soap', maar met Gary 'Roach' Sanderson. Dit is een soldaat uit het leger die gevraagd is voor de Task Force. Later switch je weer terug naar Soap en eindig je hiermee de Campagne. Een minpunt is wel dat dit einde wel erg snel komt. Na 6 uur spelen op Regular niveau heb je de hele Campagne al uitgespeeld. Natuurlijk hoe hoger het niveau hoe langer je er over doet maar toch is de hele Campagne wel erg snel afgelopen. Ook zitten er een paar niet erg gepasten momenten in het spel, zelfs niet voor mensen die 18+ zijn. Zoals in de inleiding beschreven level 'No Russian' waar je op talloze onschuldig mensen loopt te knallen. Toch maakt dit het spel niet minder vind ik. Over het algemeen zit de Campagne dus weer goed in elkaar.

Call of Duty is naast de singleplayer vooral bekend om zijn multiplayer. Na meer dan 16 miljoen online spelers te hebben gehad bij zijn voorganger zal men wel verwachten dat Infitiny Ward niet veel meer zal veranderen aan Modern Warfare 2. Maar toch vergissen zij zich hierin. Je hebt namelijk een veel groter arsenaal aan wapens, tweede wapens, perks en equiment's. De kans om iets anders te gooien dan een granaat is hier mogelijk. Je kunt namelijk een mesje te werpen in plaats van een granaat. Het nadeel van dit mesje is wel dat je bijna geen kills weet te maken en mensen het alleen voor de gein zullen gaan gebruiken.Wat wel fijn is aan zo'n groot arsenaal, is dat er voor iedereen wel een favoriet geweer is te vinden. Je hebt wel even de tijd nodig om alle wapens en perks te unlocken. Als je er eenmaal een hebt gevonden en er een killstreak mee hebt weten te halen heb je nu niet alleen meer de keuze uit de standaard 3 beloningen uit COD4, maar kun je uit veel meer beloningen kiezen zoals bijvoorbeeld de Terminal Missle en de Harrier Strike. Soms komt je beloning in de vorm van een 'pakkage drop'. Hierbij komt een pakketje uit de lucht gevallen op de plaats waar jij dat heb aangegeven en daarmee activeer jij een bepaalde killstreak. Dit geeft een leuke draai aan het spel, want je zult zien zodra jij je pakketje geplaatst hebt dat je medespelers en tegenstanders allemaal het pakketje proberen te bemachtigen. Het fijne aan al die verschillende wapens is dat iedereen wel een wapen weet te vinden waar hij/ of zij goed mee weet te spelen. Dit alles hebben ze ook in de splitscreen gestopt zodat mensen die geen Xbox-Live hebben, wel tegen elkaar kunnen concurreren.

De nieuwe Spec Op's mode lijkt een beetje op de campagne maar heeft minder lange missies en er zit absolute geen verhaal achter. Het zijn namelijk stukjes uit verschillende missies en jij moet ze proberen met de meesten sterren te halen. Maar er zitten ook helemaal nieuwe level's in, zoals een brug waarop je, je een weg moet vechten om aan de overkant te komen. Maar ook zit de snipermissie van Modern Warfare erin maar dan omgedraaid zodat je opeens een hele andere kijk krijgt over dit level. Voor elk niveau heb je een bepaalde hoeveelheid sterren. Bij Regular krijg je het minst en bij Veteran het meest. Hoe meer sterren je verzamelt hoe meer missies je uitspeelt. Maar om eens samen met een vriend te spelen, dus niet tegen elkaar is dit wel een leuke toevoeging aan het spel.

Conclusie en beoordeling

Ik vind dat Modern Warfare 2 een verbetering is op zijn voorganger. Ook al is de Campagne kort, het is een plezier om deze helemaal kapot te gaan spelen. Van de multiplayer werd natuurlijk veel verwacht en veel hiervan hebben ze weten waar te maken.Als je de singleplayer Campagne hebt uitgespeeld, kun jij je gaan focussen op de nieuwe Spec Op's mode. Deze maakt de game uiteindelijk helemaal compleet. Ik vind het een
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • singleplayer
 • Visueel
 • multiplayer
 • Spec Op's mode
 • Minpunten
 • is erg kort
 • paar niet echt gepasten momenten

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zolang hij maar niet afgeblazen wordt, is het goed voor mij. Maar dan moet hij wel zeker in 2009 uitkomen!

 • Jammer voor de mensen die hem graag wouden.

 • Als ze het maar niet afblazen .. maar het duurt we erg lang voordat ie een keer uberhaupt uitkomt ..:(

 • Het duurt nu idd heel erg lang…

 • Toen de PSP net uit kwam zag je overal beelden van een psp met daarop Gran Turismo, en ik weet niet hoe lang de psp er al is maar dit duurt toch wel heel erg lang. Ik had ongeveer 2,5 jaar terug een PSP maar heb die na een maand of 4 weer verkocht omdat er alleen

  maar bagger games voor waren die ook nog eens bagger bestuurden.

 • @thedarkness

  hoezo alleen maar bagger games?? (daxter of zo was gaaf)(wipEout)  Nee he kan ik nog langer wachten op die game

 • Daxter was er toen nog niet. En Wipeout is niks voor mij.

  Ik speelde toen Prince of Persia waar echt geen zak aan was en de besturing slecht.

  En ik speelde Ridge Racer die ik na een uur of 3 ook wel gezien had.

 • Hahaha, game zou inderdaad bij of net na de release uitkomen…. Heb het inmiddels wel gehad met alle GT's..

 • Verschijnt er eindelijk een nieuwsbericht voor deze game, wordt er vertelt dat de game uitgesteld wordt. In elk geval weten we dat er over 2 jaar nog steeds PSP games gemaakt worden.

 • neem aan dat ze eerst GT5 gaan fixe en daar een psp versie van maken met de zelfde menu structuur etc.. GT4 voor de PSP zal nooit meer uit komen en misschien maar beter ook dat ze de game op GT5 baseren.

 • jongens dat argument dat er geen vette games voor de PSP zijn is inmiddels toch wel flink achterhaald  maar inderdaad typisch dat deze game bij de launch al bekend was

 • jammer

 • ik wist eigenlijk nog niet eens dat ier zou komen, maar nu ik het weet vind ik het ook jammer dat ie dit jaar niet meer komt.

 • wat een verrasing…NOT…

 • Lol, alle aandacht gaat nu naar de volledige GT 5. Eind 2009 op z'n vroegst dus dit spel :P.

 • Geen GT mobile prologue dan?

 • http://www.insidegamer.nl/playstationportable/granturismo4mobile/rubrieken/11175  Heb hier zelf nog in 2006 een artikel over geschreven.. We zijn nu bijna 2 jaar verder.. Bah!

 • tering ,,dat duurt egt lang :( mr gelukkig hebbe we nog de gewone gran turismo 4 :D

 • Hmmm… Duhhh!

 • Die game die eigenlijk een PSP launchgame zou zijn?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren