1. Assassin's Creed II (X360)

Assassin's Creed II (X360)

Assassins Creed 2 begint waar het eerste deel gestopt is. Je begint net zoals in deel één als Desmond Miles, een jonge barman die gevangen is gezet door moderne tempeliers omdat zijn voorouders grootste dingen ontdekt hebben. Maar in tegenstelling tot het eerste deel blijft Desmond niet in deze ruimte. Hij wordt namelijk bevrijd door Lucy en meegenomen naar een schuilplaats waar hij weer de Animus zou betreden, een machine waar je doormiddel van DNA de avonturen van je voorouders kan (her)beleven.

Ditmaal speel je niet als Altair ibn la-Ahad in de middeleeuwen maar als Ezio Auditore da Firenze, een zoon van een bankier in Florence in de tijd van de renaissance. Ezio houdt van vrouwen, relschoppen en af en toe verdiend hij nog wat bij als boodschapper voor zijn vader. Om een lang verhaal kort te houden: De vader van Ezio is een Assassin. In het begin van de game wordt deze samen met de twee broers van Ezio gevangen genomen en opgehangen. Ezio zelf weet de dans nog maar net te ontspringen en hij weet het voor elkaar te krijgen om nog voor de executie in contact te komen met zijn vader. Deze wijst hem op een geheime kamer waar Ezio wapens en een pantser kan vinden. Hier begint de game pas echt.

Ten eerste moet worden opgemerkt dat het Italië van Assassins Creed er prachtig uitziet. De grijze middeleeuwen zijn voorbij en de tijd van de renaissance is begonnen. En dit is te zien, de steden zien er een stuk vrolijker uit dan in het eerste deel, de stedelingen zien er niet meer allemaal hetzelfde uit en je krijgt ditmaal echt het gevoel dat je in een levende stad rondloopt, iets wat ik in het eerste deel nog wel eens miste. Daarnaast zijn de mensen (en dan vooral de wachters) een stuk slimmer geworden. Zo was het in deel één heel gemakkelijk een aanval op te wachten en te counteren. Dit is in AC 2 een stuk moeilijker geworden, wel is het nu mogelijk om een wapen van een wachter af te pakken en hem daarmee te grazen te nemen. In hooibergen ben je tegenwoordig ook niet meer veilig, want de wachters zullen niet twijfelen om ook in hooibergen en daktuintjes naar je te zoeken. De wachters zijn ook niet meer allemaal hetzelfde, zo heb je bewakers die (bijna) alles opvalt, wachters die goed kunnen freerunnen en wachters die ontzettend sterk zijn.

Ezio is in tegenstelling tot Altair nog geen ervaren moordenaar, dit houdt dus in dat je bijna alles nog moet leren. Gelukkig is Ezio niet helemaal onervaren op het gebied van freerunnen, want het is al vanaf het begin mogelijk om je over de daken te bewegen. Net zoals in het eerste deel werkt dit heerlijk. Je vechtkunsten zullen nog nodig moeten worden bijgeschaafd. Ook kan je vanaf het begin al zwemmen. Dit maakte mij op het begin van de game erg blij, omdat ik me in deel één altijd al geërgerd had aan het feit dat je wel de hoogste torens kon beklimmen maar dat je in een klein poeltje al verdronk. Maar aan bijna ieder voordeel zit een nadeel. Want Ezio is de enige persoon in heel de game die kan zwemmen, en dat maakt het ontsnappen (vooral in Venetië) naar mijn gevoel iets te makkelijk.

Je hebt in dit deel aanzienlijk meer vrienden dan in deel één. Ezio heeft drie soorten bondgenoten en dat zijn: de courtisanes, de vrouwen van lichte zede die Ezio meerdere malen in de game zullen helpen om bewakers af te lijden zodat jij je slag kunt slaan zonder dat je last hebt van vervelende bewakers. Naast de courtisanes heb je ook dieven, met de dieven zul je veel samenwerken in Venetië en net zoals de Courtisanes kunnen ze bewakers weg lokken door een diefstal te plegen. Ook zullen de dieven je volgen als je over de daken springt. Ten slotte zijn er ook nog huurlingen, deze kunnen simpelweg maar één ding en dat is vechten. Maar ook zonder enige hulp kan je je omgeving afleiden, dit kan door geld op de grond te gooien, als je dit doet zullen zelfs bewakers zich op de grond storten om een paar muntjes te pakken te krijgen.

Niet alleen in de afleidingen zit er meer variatie in de game maar ook op het gebied van wapens. Ezio zal in de loop van het spel vrienden worden met Leonardo Da Vinci die een paar interessante uitvinden voor je zult doen, onder andere een verborgen pistool, twee verborgen messen (waarmee je ditmaal ook echt kunt vechten) en een gifmes. Maar niet alleen via Leonardo kan je wapens krijgen, want er zit ook een economisch systeem in de game. Hierdoor kan je uiteindelijk beschikken over 22 verschillende wapens (en ditmaal niet alleen zwaarden), gif, rookbommen, medicijnen en verschillende uitrustingen. De wapens en uitrustingen zullen in je villa worden opgeslagen.

In Assassins Creed beschik je ook over een villa, (eigenlijk meer een oud krot) en een afgedankt dorp. Maar dat blijft niet langer zo want jij kunt als Ezio het hele dorp zo opknappen dat het weer een goedlopend geheel wordt. In de villa zelf kan je schilderijen, wapens en je uitrusting toevoegen. Als je spullen in je villa zet zal de waarde van het landgoed stijgen, dit geldt ook voor de stad. Als je gebouwen restaureert of toevoegt aan de stad stijgt de waarde van het landgoed ook. En hoe meer het landgoed waard is hoe meer geld jij uiteindelijk zult ontvangen. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat het geld te makkelijk binnenstroomt zoals bij Fable 2, want er zit namelijk een limiet op de kas, en de prijzen van wapens, schilderijen en je uitrusting zijn vaak ook niet mis.

Maar één van de leukste dingen die je in de game kan doen is natuurlijk het besturen van voertuigen. In de game zul je een keer een koets moeten besturen die aangevallen wordt door bewakers, door zo veel mogelijke te schommelen is het de bedoeling dat je de bewakers er af laat vallen. De kunst is dan om ook nog op de weg te blijven. Maar het aller-vetste voertuig is natuurlijk de vliegmachine van Leonardo Da Vinci. Door over vuren te vliegen kan je blijven zweven, en zo de halve stad uit vliegen. Dit is zeker weten één van de vetste dingen die er in de game te doen is.

En als je even geen zin meer hebt om het verhaal te volgen zijn er nog voldoende dingen te doen in deze game. Zo kan je bijvoorbeeld opdrachten bezorgen, aan races meedoen en natuurlijk tegen betalen moorden voor Lorenzo de Medici.

Als je dat zat bent kun je altijd nog op zoek gaan naar één van de zes geheime missies in het spel. Er was ons beloofd dat er in deze missies veel variatie zou zitten en dat je alles uit de kast zou moeten halen om ze te halen. Ik moet zeggen dat dit mij een beetje tegenvalt, want na een paar keer proberen wist ik toch weer altijd die goede weg te pakken. De geheime missies vind ik ook allemaal wel een beetje op elkaar lijken.

Meerdere malen in de game moet je ook als Desmond Miles spelen. Over deze momenten vertel ik maar niet teveel, maar ik kan wel vertellen dat je van Ezio skills over gaat nemen, net zoals je van Altair eagle vision hebt gekregen. Deze gebruik je als Ezio zijnde ook vaak. Vooral bij het vinden van doelen, het zoeken van bepaalde tekens en het oplossen van verschillende puzzel komt het van goed pas.

Maar naast al die vette dingen zitten er ook een paar minpuntjes aan de game. Naast dat het spel af en toe toch iets te gemakkelijk gaat is toch wel het grootste minpunt het einde van de game. Toen ik uiteindelijk de opdracht kreeg om naar Rome te gaan was ik erg enthousiast, want welke Italiaanse stad kan er nou tegen Rome op? In Rome aangekomen kwam ik voor een grote teleurstelling te staan, want in de stad rondlopen zoals het in Florence en Venetië is in Rome niet mogelijk. Waarom niet? Daar mag jezelf lekker achter komen. Naast dit grote minpunt erger ik me er ook aan dat het mooie verhaal van Assassins Creed 2 een gigantisch open einde heeft. Natuurlijk leuk voor deel drie, maar van mij had het wel iets minder open gemogen.

Conclusie en beoordeling

Assassins Creed 2 is een erg vermakelijke game met veel afwisseling. Je zult je in de game zelf niet erg snel vervelen, en door een goed economisch systeem zijn er veel verschillende spullen te krijgen. Op een paar kleine minpuntjes na is deze game in mijn ogen dus perfect. Daarom krijgt het van mij ook een acht!
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Veel variatie
 • Steden zien er goed uit
 • Het freerunnen werkt heerlijk
 • Het verhaal is erg goed
 • Zwemmen
 • Wachters zijn niet meer verschrikkelijk dom
 • Economisch systeem
 • Minpunten
 • Het ontsnappen gaat vaak te makkenlijk
 • De geheime missies zijn te makkelijk en lijken te veel op elkaar
 • Rome valt erg tegen
 • Een wel erg open einde

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Saai…

 • Nou… :P

 • Vet! Vorige games waren inderdaad übertof!

 • ik kan al niet meer wachten op de eerste beelden.

  Het is allesinds voor mij de beste 3th party franchise dat er bestaat.

 • Misschien weet dit deel me dan eindelijk te bekoren? De vorige delen vond ik helaas wat minder leuk.

 • Vet. :) Castlevania op de DS werkt altijd wel lekker.

 • Eerste twee delen waren gewoon top, dus deel drie ga ik zeker halen.

 • Vet!! Zal weer genieten worden.

 • Staat in mijn top 5 van best games fr. ever.

  De vorige was de beste in zijn reeks maar de oude castlevanias op de nes en snes waren nog beter.

 • ik heb het niet zo met castlevania…

 • Hopelijk niet meer troep op die weake DS.

 • Boring…!

 • castlevania van vroegah was vet!

 • Circle of the moon blijft mijn favo =)

 • Niks voor mij.

 • Spreekt me niet aan en ik heb geen DS.

 • mmmh nou eigenlijk helemaal niet van de ds, maar dit ziet er best wel veelbelovend uit als ze hem evengoed maen als ede vorige 2 delen

 • Boring

 • als hij net zo goed is als dawn of sorrow koop ik hem graag.

 • Castlevania is altijd goed, al moet ik zeggen dat het ergens toch lijkt alsof het een beetje over is met de \"nieuw\" feeling van de serie. Afgelopen delen raakten mij veel minder dan de oudere delen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren