1. Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

Call of Duty: Modern Warfare 2 (PC)

HEADSHOT! Met een gemeen lachje ben je weer op zoek naar een andere 'vijand', waarbij je jouw scoren kan verbeteren door middel van hem te killen. Maar helaas, zonder het gemerkt te hebben staat er eentje achter je, en doet hij bij jouw een headshot. Je respawnt weer op een plek waar je weer even moet lopen om in de buurt van je vijand te komen en daar zie je 5 snipers staan staan. Zij hebben jouw niet opgemerkt, en jij krijg 5 kills. Ja, je hebt nu leuke kill streak rewards: UAV, Care Package en Sentry Gun. Genoeg kans om nog meer kills te krijgen en eerste te worden van je server wanneer de tijd om is en lekker geknald te hebben. Over welke game heb ik het? Call of Duty Modern Warfare 2 natuurlijk!

Iedereen kent hem wel, het vervolg van Call of Duty 4: Modern warfare. Het vervolg waar iedereen op heeft zitten wachten. Ik zelf heb het vorige deel kapot gespeeld, en dat heb ik de afgelopen dagen met dit deel ook gedaan. En het is nog toffer dan ik gedacht had. Toen ik eenmaal het spel had gekocht voor de computer begon ik zoals vele met de singleplayer. Eenmaal opgestart begin je met een training, waarin het spel bekijkt hoe snel je het onder de knie hebt en hoe goed je erin bent en zo de niveau voor je bepaald. Dan begon het echte werk, je gaat uit op missie en komt meteen in een schiet gevecht terecht. Maar om hier nou zo erg om te zeuren, dat vind ik nou ook weer niet nodig. Je zit meteen in het verhaal en je weet meteen wat je te doen staat. Het voelt net alsof het echt is, waaronder het ook erg spannend is. Er was veel ophef, vooral in andere landen over de 'terrorist mission', waarbij je je als CIA-agent voordoet als terrorist, en onschuldige burgers moet dood schieten. Ik vond deze missie niet benodigd in het spel, het zag er wel erg vet uit, maar het voegde verder niet echt iets toe. Het spel bevat echt een fantastische gameplay-ervaring. Je gaat maar door totdat het na een paar uur ophoud. Want na zo'n 6 á 7 uur heb je het spel al uitgespeeld. Het is jammer, maar het geeft niet zo veel. Want nu kan je namelijk het verhaal opnieuw beleven op een moeilijkere niveau, of je kan een van de andere 2 modes kiezen: Multiplayer of Special Operations. De graphics zien er ten opzichte van het vorige deel niet beter of slechter uit, verder draait de game (volgens mij) ook op de zelfde engine. Maar wat maakt dit ook uit? De game was goed, en dat is het nu nog steeds. Hopelijk dat als er ooit een volgend deel komt op de modern warfare reeks, het nog steeds de zelfde ervaring opleverd en dat door middel van de reeds gebruikte engine.

De nieuwe mode: 'Special Operations' geeft veel uitdaging. Hierbij kan je de missies uit de singleplayer spelen om een bepaald doel te behalen. In sommige gevallen speelt dit zich af op tijd. Voor iedere uitdaging die je behaald, krijg je een hoeveelheid sterren. Dit licht ook aan de moeilijkheid waarop je het speelt. Het is mogelijk om het in je eentje te doen, maar je hebt ook de mogelijkheid dit met z'n 2en te doen door middel van een vriend uit te nodigen met Steam. Ik vind dit een goede toevoeging aan de game. Als extra van de singleplayer kan je hier ook vele uren plezier aan beleven. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te racen met snowscooters, een zo snel mogelijke tijd neer te zetten voor de begin tutorial (LVL die je speel niveau bepaald in SinglePlayer), een bepaald aantal mensen vermoorden en nog veel meer. Nadat je alles behaald hebt, is het nog altijd leuk om bij iedere missie nog een betere tijd neer te zetten.

De multiplayer is de mode waarvoor de meeste mensen de game kopen. Bij het vorige deel 'Call of Duty 4: Modern Warfare' zorge het voor erg veel plezier en een oneindige speel ervaring. En zoals verwacht is het in dit deel ook weer het geval. Zo zul je natuurlijk opmerken dat er zich 16 nieuwe maps in het spel bevinden, er nieuwe wapens zijn, je je eigen kill-streak rewards kan kiezen & dat er vele nieuwe attachments voor wapens zijn. En natuurlijk meer vernieuwing, maar dit zijn toch de belangrijkste punten. Het doel van de multiplayer is natuurlijk om te killen en omhoog te levelen. Bij iedere kill die je maakt krijg jee aantal experience, als je een headshot maakt, of wraak neemt krijg je bijvoorbeeld meer experience dan dat je zomaar iemand vermoord. Je hebt de keuze uit 15 verschillende kill streaks, je begint met 3, en na het behalen van een aantal levels krijg kan je weer zelf een nieuwe kill streak reward uitkiezen die jezelf erg tof vindt. Zo kan je er ook een kiezen: 'Tactical Nuke', waarbij je de game kan eindigen met één knap en dat jij alle kills hebt van iedereen op het moment in je server. Dit is natuurlijk een erg sterke killstreak reward, maar zolang ik het spel gespeeld heb, heb ik nog nooit iemand gezien die deze gebruikt heeft. Ik vind de verschillen in de killstreaks erg vet, dit vind ik ook zeker een goede toevoeging. Ook zijn er nieuwe wapens toegevoegd, eerder bevatte het al een grote collectie, maar nu bevat het een enorm grote collectie, en kan je die tot je lvl 70 bent allemaal vrij spelen. Ook is er een grote collectie voor attachments voor aan je wapen, deze zijn vrij te spelen door middel van een challenge te voltooien die aan je gebruikte wapen verbonden is. Vele zaten te klagen over de nieuwe methode van het connecten aan een server, maar dit heeft mij geen last bezorgd. Ik had graag gezien dat als je een vriend wou joinen, je dan in een wachtlijst kwam, in plaats van dat je 100 keer moet drukken op 'Join friend' tot dat je eindelijk bij hem erbij komt in plaats dat je telkens ziet dat de server vol blijkt te zijn. En de multiplayer geeft zoals verwacht, nog steeds oneindige speel plezier.

Conclusie en beoordeling

Call of Duty Modern Warfare 2 is net zoals zijn voorganger ongelofelijk tof. Het heeft een sterke Singleplayer die jammer genoeg als enige nadeel te kort is, bevat een oneindige speelervaring in de Multiplayer die dankzij de vernieuwingen weer ijzersterk is. Als ik het mag zeggen is Modern Warfare 2 de game van het jaar. En hopelijk komt er snel een vervolg op de Modern Warfare reeks.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Singeplayer...
 • Multiplayer
 • Kill streak rewards
 • Grote wapen aanbod
 • Spec-Ops
 • Minpunten
 • die overigens kort is!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me niet echt leuk

 • Ikaruga is een van de beste arcade shoot em ups (misschien wel de beste), dus als je van spellen zoals gradius enzo houdt, kopen!

 • hmm you never know he ;) 8 op de NGC is niet slecht imo ^^

 • Is deze dan net zo ''moeilijk'' als voor de GameCube. Komt er nog een recensietje?:)

 • Toch vind ik 800 punten nog steeds te veel als we toch al voor xbl betalen…  Geef dan om de 3 maand ofzo een gratis xbla aan mensen die Gold hebben:P

 • lol die recensie heeft 1 reactie :P populair spel maar laat deze wel aan me voorbij gaan wel aleen even de trial proberen

 • mmmh vind 10€ toch wel veel voor xbla maar ziet er wel best wel goed uit

 • Ikaruga is zeker wel 800 punten waard.

  Ik denk dat ik hem wel ga kopen

 • Nee, dank u. Ik koop betere dingen met 800 punten :P

 • EINDELIJk

 • Als ze nu ook Radiant Silvergun laten volgen dan denk ik dat er een paar 2D-shootfans bijna klaar gaan komen :-)

 • vet, helemaal grijs gespeeld op de gamecube

 • vet, helemaal grijs gespeeld op de gamecube

 • Ikaruga is hardcore! Echt een must voor Xbox-bezitters die van shoot em ups houden!

 • Okee ken het spel niet maar kzal sowieso de gratis versie spelen denk.

 • 2D shooters blijven altijd vet.

 • Ikaruga is zeker wel 800 punten waard.

  Ik denk dat ik hem wel ga kopen  Nee dat is die niet, wil ik deze game spelen…effe surfen op het net en voilla genoeg gratis te vinden, dus gooi je geld maar het raam uit.  Trouwens al die bekende arcade games die zowel op xboxshop, de PS store en bij de Wiiwinkel verschijnen zijn vaak ouwe games die je echt na een beetje zoeken gratis kunt spelen op je pc… • Nice!!

 • toch maar eens ff de demo downlaoden :)

 • Deze laat ik mooi schieten. Met Rez HD had ik de vorige keer al een misaankoop gedaan. Gewoon een domme buttonmasher vond ik.N+ was wel echt een schot in de roos voor mij echt geniaal dat spelletje.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren