1. De Uitverkorene

De Uitverkorene

Beste gamers,

Elk mens heeft een bepaald levensdoel meegekregen. Ik heb er nooit zo in geloofd, maar sommige gebeurtenissen kunnen nu eenmaal geen toeval zijn. Neem nou het begin van onze jaartelling met de geboorte van Jezus C., of het ontstaan van First Person Shooters op 5 mei 1992.

En ineens werd het me allemaal duidelijk. De standaard dingen waar je voorheen van verwacht het belangrijkst te zijn in het leven (zelf invullen ), vallen in het niets met dat ene bericht. Dat ik uitgerekend op mijn 5613e levensdag te horen moet krijgen dat Wolfenstein 3D is uitgekomen op 5 mei 1992. Ook dat kan gewoon geen toeval zijn. En zeg niet dat je het nog niet wist, op diezelfde vijfde van mei in het jaar 1992, zag ik het levenslicht. Ik ben… de uitverkorene!

Echter is het me vanochtend niet gelukt een blinde weer te laten zien en toen ik probeerde over het slootje achter ons huis te lopen, kwam ik van een koude kermis thuis. Ach, het slootje ligt toch maar tien meter van ons huis, dacht ik.

Ik moet dus nog even wachten op een bepaald teken. Een teken dat ik mijn gave naar buiten kan brengen, iets goeds doen voor de wereld. Zelf zet ik mijn geld op de zestiende van november, oftewel mijn 5674e levensdag. Zoek het verband, dat is toch overduidelijk van tevoren vastgelegd?! En kom op, je wist best dat ik het over Crysis had.

De bescheidenheid zelve, ga ik dit natuurlijk niet zomaar van de daken schreeuwen. Het was dan ook best lastig deze eerste stap te zetten, op weg naar eeuwige roem. En ook al weet ik dat ik, met de komst van First Person Shooters, waarschijnlijk niet te evenaren ben als ‘belangrijkste persoon in de game-industrie’, wilde ik toch nog even het volgende zeggen:

Ben je, of moet ik al bijna u zeggen, nou in 1983 geboren, dan zou ik mezelf toch eens achter de oren krabben of het niet verstandig wordt uit de kast te komen.

En zeg niet dat je dat nog niet wist…

U hoort nog van mij,

De Uitverkorene

P.S.: Ik kan er niks aan doen dat Wikipedia niet de echte releasedatum van Mario Bros. geeft.

P.S.S.: Vergeet even Mario’s echte debuut als ‘Jumpman’, BVD.

Dit artikel delen

Over de auteur