1. Metroid Prime 3: Corruption (Wii)

Metroid Prime 3: Corruption (Wii)

Tik tak tik tak tik tak, het geluid van de klok tikt rustig verder, ondertussen zit ik met zweethandjes en een gefocuste blik Metroid prime 3 Corruption weg te spelen. Tik tak tik tak, ah eindelijk de puzzel opgelost, tik tak tik tak SHIT! Game over, het is me weer eens niet gelukt om de epische boss Mogenar te verslaan. Zo tikt tijd verder en verder en helaas komt ook steeds dichter het einde van Metroid inzicht TOT het moment dat je ziet wat je niet wil zien “The end” het einde mag dan geweest zijn de ervaring vergeet je niet meer en O wat was het een geweldige ervaring!

Het eerste wat je merkt als je het spel opstart is de muziek. Een geweldige mix van klassiek en moderne muziek waarin echt van alles zit, spanning, gevoel, etc. Het betoverende geluid dondert door me surround installatie heen. Er zijn verschillende tunes in Metroid prime 3 Corruption zo heeft elk deel van een planeet zijn eigen muziek stijl die perfect aansluit op de omgeving en het moment waarin je verkeerd. De planeten in Metroid prime 3 zijn op zijn minst gezegd prachtig vorm gegeven, Het design van de planeten ziet er echt geweldig gedetailleerd en sfeervol uit. Ook ziet het er zeker voor een Wii game erg strak en kleurrijk uit, gewoon een lust voor het oog!

Het verhaal van Metroid Prime 3 is als volgt: Jij Samus Aran moet naar admiral Dane komen voor een belangrijk gesprek. De Galacitc Federation opgericht door de mensheid is al tijden in oorlog met de Space Pirates. De Space Pirates hebben een virus in alle hoofdcomputers ook wel aurora unites genoemd verspreid. De Galactic Federation is erachter gekomen dat niet alleen de hoofdcomputers maar ook Planten besmet zijn met het virus Phazon ( een radioactive stof die voor abnormale krachten zorgt ). Jij en de andere premiejagers krijgen de opdracht om de Spaces Pirates te stoppen!

Zo gezegd zo gedaan, jij en je ruimteschip gaan naar de planeten die onder invloed zijn van Phazon en gaat daar proberen de Space Pirates te stoppen en de planeet Phazon vrij te maken. Jij Samus Aran heeft natuurlijk een uitrusting. Je rechter arm is natuurlijk een wapen dat zogenaamde “Power Beams” kan afvuren. Je kan ook veranderen in een morphe ball, een mode die je nodig hebt om de game door te komen, je krijgt de beschikking over een lasso waarmee je schilden van vijanden eraf kunt trekken, stenen weg kan halen en je zelf over een grotere afstand kunt verplaatsen and as last but not least krijg je ook naarmate de game vordert beschikking over de Phazon-mode, jij bent ook geïnfiltreerd geraakt en ze weten het virus voor jouw om te zetten in iets nuttigs. Als jij de Phazon mode activeert wordt je opeens erg sterk, Het enige nadeel is dat je hiermee leven verliest en als je Phazon overload raakt er zelfs aan kunt sterven. Phazon daarom een tactische optie die je op sommige momenten moet gebruiken.

De controles in Metroid Prime 3 zijn van hoog niveau. Er zijn veel standaard knoppen zoals A-springen, B-schieten maar er zijn ook een boel vernieuwingen zoals het mikken met de Wii-mote, sommige kleine minigames waar je de Wii-mote op een handige manier gebruikt, de lasso waarmee je de nunchuck nodig hebt etc. Al deze dingen voelen erg goed aan vooral het mikken met de Wii-mote is snel en precies. De controles geven daarom ook echt een meerwaarde aan het spel.

In de gameplay van Metroid Prime 3 draait het allemaal om het vinden van je weg. Op die weg kom je verscheidende wezens tegen die allemaal op hun eigen manier te vermoorden zijn. Maar als je denkt dat je alleen maar wezens tegen komt sla je de plank goed mis. Het geen waar je het langst mee bezig bent zijn toch wel de puzzels. De puzzels in Metroid Prime 3 zijn allemaal erg slim bedacht, soms uitdagend en voelen erg lekker aan. Eenmaal op je bestemming aangekomen krijg je meestal een geweldige eindbaas voor geschoteld ! Deze eindbazen zijn erg slim bedacht maar vooral lekker uitdagend.

Je hebt in Metroid prime 3 de beschikking over 3 moeilijkheidsgraden: Normal, veteran en Hypermode ( Hypermode komt pas tot je beschikking als je het spel op normal/veteran uitgespeeld hebt ). Het spel is voor de gemiddelde speler in zo’n 10-15/ 15-20 uur uit te spelen op normal, op veteran ben je al gauw 15-20 uur aan het spelen als gevorderde Metroid gamer en op hypermode ben je zeker 25 uur aan het spelen. Om het spelduur nog wat op te krikken heeft nintendo wat extra’s in het spel gezet die je kunt unlocken door middel van credits, deze credits verdien je door verscheidende voorwerpen/wezens te scannen. Met het scannen krijg je niet alleen credits, nee je krijgt daarmee informatie over wezens/voorwerpen. Je kan dan weten van een wezen wat zijn zwakke punten zijn en soms kan je er zelfs achter komen hoe ze zijn ontstaan!

Je zult al gauw zeggen zijn er ook min punten aan deze game? Nou ja, die zijn er.

De laadtijden voor deuren duren soms langer dan je wilt, begrijpelijk als je ziet wat voor wereld er zich weer opent achter die deur maar toch ook behoorlijk vervelend. Het 2e minpunt is dat Retro Studios een geweldige goed uitziende game gemaakt, helaas vergaten ze de final touch want Samus zelf ziet er gewoon niet uit zonder pak! Voor de rest zitten er soms hier en daar een kleine bug maar dat maak je maar zelden mee. Ook met deze kleine minpuntjes is Metroid Prime 3 Corruption gewoon een Fantastische Game!

Conclusie en beoordeling

Metroid Prime 3 Corruption is een Fantastische game met geweldige muziek, prachtig level design,redelijk verhaal,sfeer en het belangrijkst een Ijzersterke gameplay!!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Geweldige Muziek
 • Het design van de planeten
 • Ijzersterke gameplay
 • Controles
 • Sfeer
 • Verhaal
 • Minpunten
 • Laadtijden
 • nog een paar kleine foutjes

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Amerikaanse instrumenten importeren + Europese game aanschaffen.

 • Fucking hell, welke mafkees gaat nou €240 voor een spelletje betalen?

 • die ga ik dus niet kopen -.-

 • Ik heb voor dat geld liever een wii of een 360:S  Het is echt een ziekelijk hoge prijs. Bedoel, GH is in verhouding minder duur.

 • Zo, ik hoop toch wel dat ze doorhebben dat dat enorm gaat falen met die prijs.

  Je kan wel lullen over hoge invoerrechten, maar een prijsverschil van 150 euro??? Doeiiiiii

 • Wie dokt er nou €240,- euro…-_-

 • als je hem dan nog koopt ben je niet goed bezig

 • In geen 240 jaar.

 • steek het spel dan maar in je reet! voor dat geld haal ik wel een ps3…idioten!

 • Je moeder is hoog

 • jesus dat is gwn ziek:S als t nou net zo duur was als in de vs dan zou ik t wel kopen maar nu niet meer:S

 • als je de wisselkoers er nog even bijpakt: 169 dollar is 107 euro.

 • haha 240 euro wankers die denken nog steeds dat de dollar beter is dan de euro ofzo… erg schandelijk hoor dat ze hiero gewoon een verhoging van 100$ handteren…

 • Volgens mij willen ze de game niet verkopen.

 • Belachelijk!

  $169 is iets van 90 euro. Ik geloof niet dat we bijna 3x zoveel moeten betalen vanwege invoersrechten. Ze zullen de verliezen die ze in amerika hebben geleden dankzij de lage dollarkoers, wel terug willen verdienen. De fabricage kosten zullen waarschijnlijk al tegen de 80/90 euro liggen. Misschien hebben ze wel verlies geleden?

 • Wil de game graag hebben, maar voor deze prijs ga ik hem dus echt niet halen.

 • oeh dat is wel erg duur,

  dan houd ik het toch maar bij GH:p

 • I firmly believe that if people do they'll have an amazing experience they couldn't get anywhere else.

  Daar geloof ik ook in en daarom ga ik hem ook gewoon aanschaffen, fuck die prijs (A)

 • kut man dan maar los kopen :S

 • ik had erg veel zin om deze game te spelen en lekker te drummen in je woonkamer maar het prijsverschil met de amerikaanse versie is ronduit belachelijk! waarom worden europeanen altijd genaait in vergelijking tot amerika? ik ga deze game dus echt niet kopen voor die prijs!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren