1. LittleBigPlanet (PS3)

LittleBigPlanet (PS3)

De mensheid slaapt veel en als je slaapt dan droom je over de meest geweldige dingen. De ene keer droom je dat je een koning bent uit de Middeleeuwen en de andere keer ben je een superrijke miljonair op je eigen vakantie eiland. Al die dromen gaan van de aarde naar een magische wereld ergens boven de aarde. En die magische wereld heet LittleBigPlanet. En jij mag naar die magische wereld toe in LittleBigPlanet!

Je begint het spel met een tutorial over hoe je het spel moet spelen. Daarna mag je eindelijk de magische wereld betreden. De eerste levels zullen nog niet zo’n groot probleem voor je zijn, maar hoe verder je komt hoe moeilijker de levels zullen zijn. Het spel is opgedeeld in acht delen die weer allemaal een ander thema hebben. Zo zul je in het ene deel rondrennen in de Japanse droomwereld en in een ander deel weer op de Noordpool. Zo blijft er een leuke variatie in het spel. Echter heb je alle 8 delen al snel uitgespeeld, wat zeer jammer is want de levels zijn allemaal erg leuk. Elk deel is weer opgedeeld in drie levels. In elk level moet je zoveel mogelijk prijsbubbels zien te vinden en proberen zoveel mogelijk punten te verdienen. Die prijsbubbels kunnen voorwerpen, stickers, versieringen of kledingstukken zijn. Voorwerpen, stickers en versieringen kun je gebruiken voor je eigen level. In elk level zitten ongeveer 30 tot 60 prijsbubbels en de een is makkelijker te vinden dan de ander. De ene prijsbubbel liggen zo op je pad, maar de ander moet je vinden door een schakelaar te activeren doormiddel van een sticker. Ook zul je sommige prijsbubbels met meerdere mensen zien te krijgen. Sommige levels zul je zelfs een paar keer moeten spelen voordat je alle prijsbubbels hebt gevonden.

Je kan je eigen personage helemaal aanpassen naar jouw stijl. Zo kan je hem verschillende kleuren geven zodat hij er helemaal paars of groen uitziet. Ook zijn er heel veel verschillende kledingstukken en accessoires. Je kan je personage een leuke trendy bril geven of een leuke hoed die goed bij je mooie trui en broek past. Je krijgt alle kledingstukken en accessoires bij elk thema.

Op de gameplay valt weinig aan te merken. De besturing van het spel is erg simpel. Je zult dan ook niet veel tijd nodig hebben om alles door te krijgen. Je hebt eigenlijk maar weinig toetsen nodig om het spel te kunnen spelen. De joystick om rond te rennen, één toets om te springen en de andere om je aan voorwerpen vast te houden, spullen te verplaatsen en oppakken. De camera beweegt de kant op waar jij naar toe gaat alleen laat hij je nog wel eens in de steek. Zo blijft de camera nog wel eens hangen wat er voor zorgt dat je niet goed kan zien wat er voor je gebeurt. Vooral als je met meerdere mensen speelt zal het beeld wel eens blijven hangen of niet goed met je meebewegen. De graphics zijn over het algemeen goed. Je zult geen wauw momenten beleven zoals bij Uncharted, maar de graphics zijn goed en je zult je er ook niet aan storen. De muziek in het spel is vaak heel vrolijk en dat past zeker goed bij het spel. Bij elk thema zijn er andere achtergrond muziekjes die allemaal goed bij het thema passen en ze zullen je meer het gevoel geven dat je ook echt in die bepaalde omgeving bent van dat thema.

Nadat je de verhaallijn hebt uitgespeeld kun je met al je verzamelde prijsbubbels je eigen level bouwen. Het is handig om eerst alle tutorials te volgen zodat je weet hoe je een perfect level kan bouwen. Alleen zul je wel veel geduld moeten hebben, want er zijn nog al veel tutorials. Om je eigen level te bouwen heb je allerlei handige gereedschappen zoals bijvoorbeeld bouten die voorwerpen vast kunnen zetten of touwen om voorwerpen te laten slingeren. Er zijn verschillende soorten materialen om mee te bouwen, van hout tot glas je kan van alles gebruiken. Sommige materialen kun je gebruiken om voorwerpen te maken waaraan je moet vasthouden om bijvoorbeeld over je eigen gemaakte lavastroom heen te slingeren. Je kunt het zo gek niet bedenken wat je allemaal kan maken in je eigen level alleen is er helaas wel een maximaal aantal voorwerpen toegestaan en dat maximale aantal haal je al redelijk snel en dat is jammer, omdat er veel voorwerpen zijn die je in je level wilt.

Als je echter niet zo\\\\\\\'n creatief brein bent is deze optie niet voor jou. Je moet zeker wat kunnen verzinnen om een mooi level te maken.

Het allerleukste om te doen in LittleBigPlanet is om samen met je vrienden te spelen. Het zorgt voor een leuke chaotische sfeer samen met je vrienden en dat zorgt voor veel grappige momenten. Zo kan je elkaar vasthouden en zo ervoor zorgen dat je samen in een ravijn valt. Ook zul je vrienden nodig hebben om prijsbubbels te krijgen die je met twee of meerdere personen moet zien te pakken. Vaak zijn dat een puzzels die je met elkaars hulp moet zien op te lossen.

Je kan ook in LittleBigPlanet online spelen. Je kan dan alle levels spelen die andere mensen zelf hebben gemaakt. Dit is zeer vermakelijk, omdat je honderden nieuwe levels kan spelen en dit geeft je weer uren speelplezier. Je kan zelfs nieuwe voorwerpen verzamelen die je dan weer kan gebruiken voor je eigen level.

Conclusie en beoordeling

LittleBigPlanet is een zeer vermakelijke game. Helaas heb je de verhaallijn al snel uitgespeeld, maar doordat je een eigen level kunt bouwen en online levels kunt spelen van andere mensen heb je alsnog vele uren speelplezier. Je hebt echter wel een creatief brein nodig om levels te bedenken, maar als je die hebt dan is LittleBigPlanet zeker een game die je moet hebben!
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Verschillende thema\\\'s
 • Makkelijke besturing
 • Eigen level bouwen
 • Met vrienden spelen
 • Online spelen
 • Minpunten
 • Camera blijft soms hangen
 • Korte verhaallijn

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nou prachtig voor de fans.

 • Las het gisteren al op Gamed… ik ben echt benieuwd naar de E3 van dit jaar!

 • Nou ja, fijn voor de Wii!

 • Je voegt weer lekker veel toe, Camillus.

 • Ik heb nooit echt de F-Zero serie veel gespeeld (op de SNES een aantal keren), maar als ie net zo'n geweldige online ervaring biedt als Mario Kart dan overweeg ik nog een aanschaf :D

 • Komt Nintendo eigelijk nog wel eens met een nieuwe franchise? Ik ben best begrijpen dat veel mensen de nieuwe F-Zero willen hoor, maar daarnaast mis ik toch echt de nieuwe games.

 • No way! dit nieuws werd een paar weken geleden al afgedaan als een 1 april grap…

 • ik was al niet een f-zore fan dus deze wordt ook niets voor mij

 • 1-april grap …

 • dit spel moet alleen voor de hardcore worden gemaakt.

  maar het zal wel weer geweldig worden!

 • GX/AX was echt vet, ben benieuwd naar deze nieuwe titel

 • Fischer Z

 • Heel vet!:D

 • Ik had er nog nooit van gehoord. Lijkt me wel wat.

 • super, Fzero is nog steeds een van de beste racers !

 • vette shit!

 • April Fools  http://blog.my-worx.de/wiitower/2008/04/01/exklusiv-f-zero-z/

 • Helaas is dit bericht gewoon een gerucht (grap) maar een nieuwe F-Zero gaat er echt wel komen. En als die weer lekker moeilijk is weer een titel voor mij.

 • haha z lol ik dacht meer aan f-zero wii of f-zero w.i.i. ofzo

 • idd geweldig

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren