1. Xbox 2 wordt console en computer in één?

Xbox 2 wordt console en computer in één?

De opvolger van de Xbox zal mogelijk een console en PC in één worden. De B/R/S Group is ingehuurd om te onderzoeken wat de consumenten van een Xbox en PC in één zouden vinden.

Het apparaat zou onder andere een CD brander, een DVD speler met afstandbediening en harde schijf hebben. Xbox Live en Windows zal standaard op het apparaat zitten. Ook wordt er een controller, toetsenbord en muis meegeleverd. De consumenten zouden ongeveer 599 dollar moeten neerleggen voor Microsoft's nieuwe spelcomputer.

Zowel Microsoft als de B/R/S Group ontkennen dit gerucht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Was de xbox dan ook al geen pc dan <_<

 • Alsjeblieft niet zeg.

 • Xbox is d00med :D

  nee lijkt mij helemaal niks..

 • dat moeten ze echt niet doen. zou een hele domme zet zijn.

  Alle echte gamers willen juist geen spellen spelen op de pc maar

  op consoles. als ze het wel gaan doen word sony met de ps3

  de absolute nummer 1 niet dat dat erg is hoor.

 • Aan de andere kant is dit wel een briljante move van MS. Tweakers o.a. kicken op de Xbox als ze bv nog een server willen hebben ofzo. Dit maakt de overstap wel erg makkelijk. Minder briljant is dat pricedrops vaak voor een verlies zorgen per console en dat MS het van de games moet hebben willen ze winst maken op de Xbox divisie.

 • Lijkt me niet verstandig. Afgezien van het feit dat ik pc en console liever apart hou, zie ik de prijs ook niet zo zitten.

 • maar pcs zijn ook gevoelig voor dingen als virussen, iets waar je met je console juist lekker nooit last van hebt

 • Het is net hoe ze t aanpakken ik bedoel t kan veel vernieuwing met zich meebrengen maar ook veel ellende zoals The Dude al zei zoals virussen en dergelijke, straks moet je je games nog gaan instaleren zoals op de pc of krijg je een blauw windows scherm :p

 • wat een debielen !

 • echt weer iets voor microsoft.

 • wat is hier nou weer verkeerd aan. Hardeschijf & DVD speler zitten er nu ook al in, CD/DVD-brander zou toch alleen maar goed zijn. Lijkt net alsof jullie nu iets van een miditower verwachten of iets dergelijks?!?! Toetsenbord & muis zou waarschijnlijk toch nooit meegeleverd worden om de prijs voor de consument laag te houden mochten ze er nooit gebruik van maken. Er komt zoiezo iets een een XP Media OS op de Xbox2 om het een centraler punt in de huiskamer te maken. Sony doet precies hetzelfde, ze releasen zelfs een nieuwe PS2 met dit soort functies erop. Lijkt mij super als er zoiets voor een betaalbare prijs op de markt komt!

 • Mag je straks windows op je xbox gaan installeren en kan je er pc spellen op gaan spelen.

 • als dat gebeurt koop ik em zeker niet. als je een virus hebt ben je de lul.

 • @Phobos…daar gaat het niet echt om. Ik denk dat de hardware niet zo het probleem is. Maar ik zie Microsoft er wel voor aan dat ze straks software gaan uitbrengen dat je xbox 2 gewoon een pc gaat worden.

  En die PSX word niet gezien als een pc maar gewoon multimedia systeem.

 • Ik vind het idee eigenlijk wel leuk, maar het slaat nooit aan. Ik bedoel hij is veel te duur! En je koopt een consol om te gamen.n En niet om cd's te branden. Ik heb het idee dat dit ten koste gaat van de games. En wat willen we nou? Gamen toch!

 • jaja. maar mensen die ook een pc er in willen zijn wel goedkoper uit, want een pc en spelcomputer apart is wel duurder natuurlijk, maar wat Nielz de mafkees zei is ook wel waar, je zou wel virussen kunnen krijgen, ik hoop dat ze daar wat op vinden.

 • Wat moet je nou met een CD brander bijna iedereen heeft zo'n ding al op de PC.

 • Laat maar lekker liggen dan. Ik heb het niet zo op pc en console ineen. PC om programma's op te draaien en console om op te gamen (voor mij dan), gaan ze het alsnog samenvoegen als het doorgaat. En die prijs…

  Ben met de huidige Xbox zeer tevreden en dat moet ook zo blijven bij een vervolgconsole.

 • Ik houd sowieso niet van pc's met een vaste configuratie die je niet kan aanpassen. Mensen kopen vaak een pc en stoppen daarin wat voor hen belangrijk is. De ene wil een goede videokaart voor het bewerken van video's, de ander wil een goede geluidskaart voor het produceren van muziek en weer een ander wil alleen tekstverwerken. Als MS dan een soort PC in de console wil verwerken zou het dus mogelijk moeten zijn de configuratie aan te passen, en dat betekent weer dat ik moet kloten aan m'n console. En ik koop juist een console omdat ik kan gamen zonder te kloten.

 • Op de Xbox 2 moeten ze gewoon Windows Media Player zetten, voor de mogelijkheid om DivX en MP3'tjes te bekijken en te beluisteren. Ze moeten er niet een complete PC van maken, dat is gewoon zonde. Snap de opties wel, maar de Xbox is ook nog net niet een volwaardige PC..  Daarnaast is de prijs té hoog voor een console.. Als ze marktleider willen worden kunnen ze beter de cd-brander, toetsenbord, muis en afstandsbediening voor dvd skippen zodat de prijs rond de 400/450 euro wordt bij de launch..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren