1. Call of Juarez: Bound in Blood (PS3)

Call of Juarez: Bound in Blood (PS3)

zoek je een schietspel? en wil je er rond de 50 euro voor neertellen?

dan is Call of Juarez Bound in Blood een goed spel om te kopen, want het geeft goede actie en vele uren aan geweldig speelplezier waarom? dat ga ik je nu vertellen.

als je Call of Juarez 1 wel eens hebt gespeeld dan ben je aan de besturen wel een beetje gewend, je kan met 2 broers spelen, namelijk: Thomas en Ray, deze twee broers verschillen heel erg van alkaar,thomas sluipt met een rifle voorzichter rond, en Ray daarintegen stormt op het front af en knalt iedereen neer die hij in het oog krijgt.

thomas kan behalve pistolen ook messen dragen en pijl en boog hanteren, Ray kan met dynamiet gooien en Gatlin Guns dragen en daarmee iedereen een kopje kleiner maken.

het verhaal speelt zich af in de burgeroorlog in Amerika, de twee broers Ray en Thomas zitten in het leger en verdedigen hun land, wanneer de kolonel iedereen laat terug trekken vertikken de broers dat en gaan tegen het bevel in en worden vluchtelingen. hun huis is al verwoest dus gaan ze naar mexico vluchten. in mexico ontmoeten ze een man die ze Juarez noemen, hij verteld hen van een schat die ze kunnen vinden, dus gaan ze op zoek naar de schat terwijl iedereen hun probeert tegen te houden.

het spel zit niet slecht in elkaar, voordat elke missie begint kan je kiezen tussen Ray en Thomas, het idee achter het spel eigenlijk alleen maar schieten en als iedereen door is mag je weer verder. na een paar levels krijg je zeg maar \\\'wat tijd voor jezelf\\\' en kan je kiezen tussen een apar zijmissie of doorgaan met de verhaallijn, tevens kan je daar ook wapens en kogels kopen. maar je kan ook gaan rond rijden door het landschap waar je regelmatig een paar mannetjes op je ziet schieten.

als je het zat bent om de single player te spelen kan je kiezen voor multiplayer, wat wel een groot gemis is, is dat je dit spel z\\\'n tweeen kan doen. je kan wel online gaan en het opnemen tegen andere spelers. er zijn bepaalde characters die je vrij gaan spelen door middel van geld, als je iemand neerschiet en dat steeds meer doet zonder dood tegaan stijgt je bounty en willen steeds meer mensen je neerschieten omdat je zoveel geld op je kop hebt staan. je kan bij multiplayer ook kiezen om in een team het tegen een ander team op te nemen. de zogenaamde Wild West Legendsals je rood bent moet je winkels en banken overvallen, ben je blauw moet je ze verdedigen, wat op tijd allemaal gaat.

Conclusie en beoordeling

ik vind Call of Juarez een prima spel, met uren speel plezier en je leert meer over het wilde westen, voornamelijk schieten en lasso werpen en paart rijden:) dus zocht je een goed spel met een goede gameplay? dan is dit het spel voor jou!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • goede multiplayer
 • goede verhaallijn
 • veel checkpoints
 • Minpunten
 • niet meer dan 1 speler in de single player

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hehe eindelijk, ff lezen;-)



  Edit: tegenvallend, had meer verwacht en gehoopt.

 • volledig eens met de recensie, vooral dat puntje over de voorwerpen. Ben wel eens in een race 4 keer door zo'n blauw schild geraakt…



  ben het iig met het punt eens, en het is natuurlijk wel gewoon een erg leuke titel om te spelen :D

 • hmmz altijd maar die mario, mario, mario, mario xS



  alsof ze niet een ander personage kunnen verzinnen,



  mja ik ben dan ook geen nintendo-aanhanger kan daar iets te maken mee hebben.


 • Mwa. had wel iets hoger gemogen, naar mijn eerste impressie. Vooral met 2 spelers op 1 wii matches doen voegt voor mij iets toe.



  Kan me ook niet vinden in het \"bedroevende\" visuals oordeel. :(

 • ik had ook iid iets hoger verwacht, mr dat betekent voor mij nog niet dat ik hem niet ga halen ,want deze komt zeker in mijn collectie :)

 • Mja wat kan ik zeggen…. een hoger cijfer was niet rechtvaardig geweest.

 • Check die ene track dan! Die komt zo uit de Nintendo 64-versie en de track ziet er nog net hetzelfde uit. Hallo, we leven in 2008 Nintendo.



  Ik begrijp nog steeds niet dat de echte Nintendo-aanhangers hier tevreden mee kunnen zijn. Het zal vast wel weer een leuke game zijn, vooral met vrienden. Maar een game wordt al snel leuk met een paar vrienden op de bank. Toch?



  Ze hadden spetterend moeten uitpakken met Mario Kart (beetje zoals ze deden met Super Mario Galaxy - oude vertrouwde franchise, maar naar een nieuw niveau gebracht). Dit hebben ze niet gedaan, waardoor mijn gevoel (op basis van de genoemde minpunten) een beetje bij een mager 7tje blijft hangen. Neemt niet weg dat ik nog van mening kan veranderen nadat deze game een paar uurtjes in mijn Wii heeft gezeten.


 • kheb dit spel bestelt en het wordt thuis gebracht binnen 4 weken!

  ik moet dus nog ff wachten :(

 • Met die balans heb ik eigenlijk niet al teveel problemen, maar dat kan zijn omdat ik altijd als een diesel race, langzaam beginnen en dan naar voren werken. Maar meer dan 2 blauwe schilden ben ik in 1 race online nog niet tegengekomen overigens.



  Qua gfx ben ik blij dat je dat noemt, want het ziet er echt niet uit, check bijvoorbeeld de trappen in Coconut Mall, de gaatjes in die trappen zijn zo gekarteld als een drugskartel (huhwa?).



  Verder een mooie recensie en een lekker videodebuut hoor Joey! :)



  @slimdavy



  Kan ik me wel in vinden, maar het cijfer is volgens mij grotendeels gebasseerd op het online-gedeelte dat erg leuk is. En op dat punt weet Nintendo eindelijk eens iets neer te zetten wat wél werkt.






 • Eens met Slimdavy, Mario Kart is grafisch en voor 90% ook in de gameplay hetzelfde gebleven sinds de SNES versie…. dat die game nog een 8 krijgt is veels te hoog en alleen maar gebaseerd op dat het mario kart is.

 • Ik zou hem vandaag spelen maar helaas had mijn maatje hem nog niet. Dus dat was een beetje balen.



  Voor de rest had ik dit aan zien komen. Agh een leuke game waar je wel een tijdje van kan genieten. Meer had ik ook niet verwacht, de charme is al sinds de vorige deel weg.

 • ik heb m sinds woensdag en ik moetzeggen dat ie heel vet is, en eigenlijk vind ik de nieuwe baanen leuker dan de ouwe, die heb je al 1000 keer gespeelt in hun eigen spel.



  leuk tot ssbb

 • De score is eigenlijk veel hoger. Kben met veel dingen eens maar de positieve eigenschappen van deze game wegen veel zwaarder door dan de negatieve: online super vet gedaan, leuke characters en bikes/karts te unlocken, nieuwe banen etc.. Voor mij een vette 9!

 • @Keyos

  Want je speelt ook zoveel Nintendo games… sjeez.



  @recensie

  Dat had ik al wel verwacht, de game doet niet zoveel nieuws. Maar zolang het maar fun is en het doet online eindelijk iets goeds. Ik ben niet zo'n Mariokart liefhebber, maar ooit zal de game nog wel in mijn Wii belanden.


 • Mario kart is die 8 dubbel en dwars waard!

 • ik kijk wel ik wil graag ssb daar sta ik nu op te wachten misschien ga ik hem hale lijk me wel aantrekelijk :) ik vond de ds versie ook vet cool weet nog niet ik kijk wel XD

 • Edit: tegenvallend, had meer verwacht en gehoopt.



  Inderdaad, dat idee krijg ik ook na de recensie. Ik snap de 8 dan ook niet. Een 8 staat bij mij echt als een bovengemiddeld goede game, maar als Mario Kart Wii alleen maar de massive multiplayer biedt maar niets meer doet dan de andere Mario Karts, zelfs minder, had ik een 7,5 of zelfs een 7 veel terechter gevonden. Een 8 is echt een hoog cijfer, dat mag je niet te snel geven.



  Sowieso wordt in de recensie de multiplayer als 'uitstekend' bestempeld en in de conclusie als 'vermakelijk'. Dat klinkt vrij krom. Maar ik krijg vooral het idee dat de online-functionaliteit het cijfer heeft beïnvloed… Jammer. En dan bedoel ik dat het jammer is dat dat zo in het cijfer kán meewegen omdat de Wii daar zo in achterloopt, niet jammer dat Joey persoonlijk dat doet.


 • @Sadist



  Heb toevallig een DS waar ik vrij actief op speel en heb in het verleden veel op de N64 en SNES gespeeld, waarom zou ik een Wii halen als je dit soort games hetzelfde ken spelen op de N64? juist, teken van geen verandering in een franchise.



  En natuurlijk zoals Odi et Amo zegt…. je moet geen hoger cijfer krijgen voor het hebben van online mode terwijl dit iets is wat de game al lang had moeten hebben of absoluut niet spectaculair exclusief is, maar een vereisde.


 • Cijfer is naar mijn mening te laag…



  Nintendo heeft wel degelijk een hoop verandert aan de game, in positieve zin. Bedenk je de 4 besturingsmogelijkheden, online toevoeging (ook co-op in vs en battle), en uiteraard de motoren. Alles werkt perfect, en gelukkig is de balans van de items alleen in de singleplayer wel eens twijfelachtig (online niet).



  Ik vind dat we teveel vergelijken met de vorige delen, en dat je gewoon moet kijken hoeveel plezier je hier uithaalt. Nintendo heeft deze franchise verbeterd waar het nodig was, en de rest hetzelfde gelaten. Kun je het ze kwalijk nemen? dat idee krijg ik een beetje bij deze recensie. Voor iemand die plezier denkt te halen uit deze game mag je er wat mij betreft een punt bij optellen ;)


 • @Keyos

  Dan heb ik niks gezegd. Carry on.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren