1. Command & Conquer: Red Alert 2 (PC)

Command & Conquer: Red Alert 2 (PC)

Het is zover. Het kwam als een verrassing en ze werden helemaal overrompeld. De Russen zijn de Verenigde Staten binnengevallen. Binnen enkele dagen hebben ze verschillende grote steden zoals: New York, Washington D.C. en Chicago in handen. De hele wereld bemoeit zich ermee. Kan de Verenigde Staten deze aanval afwenden of is Rusland vanaf heden het machtigste land op aarde? Aan jou de keuze. Dit is Red Alert 2.

Het spel begint met een werkelijk prachtige intro. Er wordt uitgelegd dat de Verenigde Staten van alle vier de kanten wordt aangevallen door de Russen. De president onderneemt stappen en belt meteen met het Kremlin. Daar wordt hem verteld dat de president van Rusland, Alexander Romanov, er genoeg van heeft om de hele tijd in de schaduw van de Verenigde Staten te staan. Samen met zijn handlanger Yuri heeft Romanov binnen een mum van tijd grote delen van de Verenigde Staten in handen. Zonder al te veel het verhaal te verraden heeft het verhaal veel verrassende wendingen en zorgt dat ervoor dat je het gewoon moet blijven spelen tot het einde.

Er zijn verschillende modes in het spel waar je uren mee zoet bent. Zo is er de Campaign. Daar kan het lot van de Verenigde Staten beslissen. Ben je een goedzak en drijf je de Russen terug naar Rusland en reken je daar met ze af. Of ben jij een badass en heb je genoeg van de wereld dominantie van de Verenigde Staten? Welke kant je ook op wil. Ze hebben allebei 12 missies die je minimaal 12 uur zouden moeten bezig houden. Dat is per Campaign. Naast de Campaign is er ook nog de skirmish mode. Daar kan je zelf selecteren tegen wie je vecht, waar, en hoe goed je tegenstander is. Je kan naast Rusland en de Verenigde Staten ook kiezen voor hun bondgenoten. Van de Russen zijn dat Libië, Irak en Cuba. Voor de Verenigde Staten zijn dat Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Korea. Ieder met hun eigen speciale unit.

Alle verschillende landen hebben hun eigen sterkte en zwakheid. De Verenigde Staten moeten het echt hebben van hun geavanceerde technologie. Zo hebben de Verenigde Staten bijvoorbeeld een Spy Satellite waarbij je de gehele map kan zien. Dat kan een enorm voordeel hebben. Dat terwijl de Russen het moeten hebben van hun brute kracht. Hun voertuigen zijn ook zichtbaar minder geavanceerd maar, De voertuigen kunnen meer hebben. Zo zijn de verschillende landen redelijk goed in balans. Op eigenlijk 1 land na: Frankrijk. Hun “Grand Cannon” vind ik te overpowered. Als je er een stuk of 3 in je basis hebt staan. Dan hebben de grond units al bijna geen kans meer om in de buurt van je basis te komen. Naast de grond eenheden heb je nu ook watereenheden. Zo hebben de Russen de beschikking over hun behoorlijk imponerende “Dreadnought”. Deze kan twee V5 raketten op de basis afvuren waarbij ze gelijk een heel spoor van vernieling en destructie achterlaten. Waar de Russen de Dreadnought hebben, beschikken de Verenigde Staten over de Aircraft Carrier. Die laat drie vliegtuigen opstijgen om een gebouw of eenheid van de tegenstander te bombarderen mijn een hele berg van kleine bommen. Het voordeel van de schepen is dat ze een gevecht helemaal kunnen omgooien. Maar het nadeel is dat ze erg log en sloom reageren. Daardoor zijn ze een makkelijk doelwit als ze per ongeluk te dicht bij de kust komen. Maar al met al zijn alle landen erg goed gebalanceerd.

In de multiplayer heb je de keuze uit verschillende modes. Uiteraard heb je gewoon de online skirmish. Maar er zijn ook leuke modi beschikbaar mocht je een extra uitdaging zoeken. Zo heb je de Free For All. Dat is eigenlijk ieder voor zich. Daarnaast heb je mijn persoonlijke favoriet “Unholy Alliance”. Daarbij heb je bij het begin de beschikking over zowel de geallieerde MCV als de MCV van de Russen. Een andere mogelijkheid is de “Megawealth”. Daarbij kan je alleen maar olietorens pakken om geld te verdienen aangezien de ore miners verboden zijn. Als laatste is er nog de “Meat Grinder”. Daarbij heb je alleen maar beschikking over de infanterie en de voertuigen. Over het algemeen bekeken is de multiplayer erg goed uitgewerkt. Er is zelfs een soort van laddersysteem waarbij je kan zien hoe hoog of laag je op de ladder staat.

De graphics zien er erg goed uit voor die tijd. Het speel scherm is erg overzichtelijk en je kan makkelijk hele grote legers opbouwen. Daarnaast ziet de omgeving er kleurrijk en soms vrolijk uit. Het was is helemaal blauw en het gras is altijd groen. De tussen filmpjes zorgen ervoor dat je een soort van band krijgt met de acteurs die er in spelen. Het geluid dat de eenheden maken is daarvoor weer wat minder. Alle voertuigen van de Verenigde Staten hebben dezelfde stem en reageren bijna allemaal hetzelfde. Het is niet anders bij de Russen. Dat hadden ze wel veel beter kunnen doen. Daarnaast is de ai van de tegenstander nogal voorspelbaar. Als ze bijvoorbeeld een helikopter maken. Dan kan je er gif op innemen dat er een paar Engineers gaan inzitten die je basis snel willen overnemen. Dan weet je dus dat je een luchtafweer geschut moet maken.

Conclusie en beoordeling

Red Alert 2 is een van de, al dan niet de beste Command and Conquer game ooit gemaakt. Het heeft een lage instapdrempel en voor de geoefende C&C speler is er nog genoeg uitdaging in te vinden. Alle landen zijn goed gebalanceerd en duurt dus nog wel even voordat je een eigen favoriet hebt gevonden. De Campaign houd je goed in zijn greep en eigenlijk wil je doorspelen totdat je het spel hebt gewonnen. Red Alert 2 ziet er zeer goed uit en is ook een aanrader voor elke gamer die houd van of C&C of strategie spellen.
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Geweldige Campaign
 • Goed Gebalanceerde Landen
 • Goede Multiplayer
 • Tussen filmpjes met echte acteurs
 • Minpunten
 • Iets te makkelijk voor de geoefende speler
 • Sommige units lijken erg veel op elkaar
 • Sommige units zijn nutteloos

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lijkt me een vette game :)

 • Leuk spel

 • Lijkt me idd een vette game. ;)

 • ziet er mooi uit, en de besturing met de rechter analoge stick werkt na een beetje wennen best goed

 • Dit spel heeft potentie!

 • Ik zie het zeker goed komen met deze game :)

 • Goede impressie, kheb een duidelijk beeld van de game, ik houd alleen niet van horror dus het zal niets voor mij zijn.  Het stukje over vuur ertussen is ook geinig.

 • MIS HAAL IK HEM WEL

 • Deze game word echt vet:D

 • Lijkt me erg vette game!

 • Meh, survival-horror is niet mijn ding maar voor de fans van het genre mss wel een must-have.

 • Ik heb ook niet veel met horror maar deze game kan ik gewoon niet laten liggen. Bioshock en Condemned moest ik ook gewoon hebben. Nu nog Alone in the Dark, Condemned 2 (is al uit maar haal ik wat later) en Alan Wake!

 • Halen die handel!! :D No doubts!

  Zal zowiezo een boo$tje voor Atari worden en leuke afwisseling na GTA4…

 • Ik willem today me xbox !!:D

 • ziet er netjes uit^^

 • Als ze die paar minpuntjes oplossen kan het niet meer stuk :D

 • mwaa lijkt me niet zo leuk ik ben nieet zo van horor games

  geef mij maar GTA IV

 • Lijkt me een geweldige game, leuk filmpje ook. Hoe alles in die game op elkaar reageert is echt ongeloofelijk!

 • http://games.blogo.nl/?comments/2008413-gta-iv-intro.html

  de intro is uit en is egt kijk maar na de intro in het spel is gewoon de boxcover etc

  je moet gewoon zelf zien

 • Dit wordt een extreem goed spel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren