1. Command & Conquer Generals Zero Hour (PC)

Command & Conquer Generals Zero Hour (PC)

Legers besturen hoeft niet altijd moeilijk te zijn! Je kan kiezen of je moeilijk wilt gaan, of gewoon gebouwen neerzetten en troepen laten bewegen. Het kan allemaal in Command & Conquer Zero Hour!!!

Dit is het eerste oorlogspel wat ik speel en voorlopig ook alleen maar zal spelen. Want ik

ben zelf niet heel goed in oorlogsspellen maar deze vind ik erg leuk! De besturing is simpel maar er zijn toch heel veel dingen te doen.

In het spel kan je spelen als 3 kanten: De USA(Verenigde Staten), De GLA(Arabische Terroristen), of China(Chinese Troepen. Iedere kant heeft zo zijn eigen voor en nadelen.

De USA gebruikt hoog-technologische apparaten en troepen om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen en is ook goed in het specialiseren in de verdediging, helaas ontbreekt het het van de USA om zijn voortzettingen verborgen te houden!

De GLA gebruikt vaak sluwe, onderhandse en illegale manieren om zijn troepen te doden door geld te verdienen van de zwarte markt! Helaas is het zo bij de GLA, dat als ze eenmaal ontdekt zijn, zich vaak slecht kunnen verdedigen tegen bijvoorbeeld:

China, wat een kant is met goede troepen en goede verdediging, altijd eens met vuur willen spuiten of met giftige radiation(volgens mij iets van kernenergie) te willen spelen? Nou, in Zero Hour kan je dat zeker doen, maar ook bijvoorbeeld gewoon gif spuiten, lasers gebruiken, kanonnen, of ga een stapje naar boven met je luchttroepen en met die snelheid kan je vaak de tegenstanders te slim af zijn.

De gameplay is vrij makkelijk te begrijpen, je moet slepen in een vierkant om troepen te selecteren, 1 keer klikken op waar je ze naartoe wil brengen, en klaar!(behalve als daar natuurlijk een berg staat!) Als je een bouwtroep hebt, dan kan je een gebouw maken. Je klikt op de bouwtroep die niks te doen heeft, je klikt een gebouw aan in het menu, en zet hem uiteindelijk neer. De troep gaat het gebouw maken, en dan wachten!

Ook leuke extra dingen in het spel zijn de superwapens, general powers en natuurlijk de UPGRADES!! Een superwapen is een gebouw wat je moet maken, natuurljk moet je eerst andere gebouwen bouwen voordat je het andere kan maken. Als je het superwapen hebt gebouwt, bijvoorbeeld een Laserstraal voor USA, een Scud Storm(volley van gifraketten) door de GLA, of toch een kernbom van China, het zit er allemaal bij. Als het gebouw af is, gaat er in het scherm een tijdbalkje lopen van 4,5 of 6 minuten. Als die tijd om is. Druk je op het gebouw en kan je het wapen afvuren. En als het gevuurd is gaat de timer opnieuw lopen.

General Powers krijg je door troepen te doden, rechtsonder in beeld staat een balkje, als je dat balkje volgemaakt heb door troepen te doden enz. Dan ga je een rang omhoog. Dan krijg je 1 General Power Point, en die kan je dan inwisselen voor dingen zoals: Troepen zijn sterker als je ze maakt, laat een vliegtuig komen met een gifbom, of krijg extra geld als je iets verdient. En natuurlijk kan je bij bijna ieder gebouw upgrades doen! Die kosten wat geld en geduld, die upgrades zijn bijvoorbeeld dat een tank een extra raket erbij krijgt, dat je infanterie een anti-gifpak krijgt, of dat je luchttroepen sneller vliegen.

De graphics zijn zeer mooi gemaakt. De explosies hebben de juiste kleur en het gif uit je giftractor krijgt zo ook een vloeiende straal. Het spel is fullscreen en het spel geeft als je een goede computer hebt, weinig lags! Als je bouwtroep een gebouw maakt, staat er waar het gebouw zal komen een getal met het % tegen erachter, om te laten zien op hoeveel procent het gebouw is. Hoe verder het gebouw komt, hoe hoger het zegmaar uit de grond komt! Dat is erg leuk om te zien!

Het geluid is ook mooi gedaan, er gebeuren veel dingen op het scherm, dus ook veel geluid! Maar ze hebben er goed aan gedaan om alleen de geluiden te laten horen die op dat moment bij jou op het scherm te laten horen. En van de kwaliteit heb ik ook weinig op te merken!

Het spel heeft veel Spelmodussen. Waaronder: Free Play, Mission Play, Challenge Play en Online Game. Bij Free Play kan je zelf een map en je kant kiezen van jezelf en je tegenstander. Bij Mission Play speel je een geselecteerde kant voor vijf missies lang, in die missies moet je bepaalde doelen voldoen en tegelijk de tegenstanders uit de weg ruimen! In challenge modus kies je ook weer een kant voor 7 of 8 missies lang, maar in die missies heb je telkens maar één doel, vernietig alles van de tegenstander! In Online modus kan je Online met andere mensen een potje spelen.

Het spel is al een beetje oud, maar als je het zal zien in de winkel. Denk dan even aan deze recensie en koop hem!

Conclusie en beoordeling

Een makkelijk te besturen en spannend spel. Als je niet echt van oorlogsspellen houdt, zou ik je toch aanraden om dit spel een keer te proberen!
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • Leuke Modussen
 • Makkelijke Besturing
 • Van Makkelijk tot Moeilijk in te stellen.
 • Leuke Extra-tjes!
 • Minpunten
 • Wordt snel makkelijk(Maar dan zet ik de tegenstanders op hard :) )
 • Kwaliteit kan soms erg verschillen van dag tot dag

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nog nooit van gehoord. Ik vraag me af of hij wel naar Europa komt…

 • is dit geen Death Note?

 • geen 360 :(

 • srry dubbelpost :S

 • Spannend.

 • Screenshots zeggen nog weinig, ff wachten op het eerste filmpje.

 • leuk

 • Lijkt wel een beetje op death note idd. Denk trouwens dat uit zo´n manga wel een leuke game kan komen.

 • Het doet óf zegt me op dit moment vrij weinig.

 • Pff, lijkt me zwaar afgekeken van Death Note, wrm maken ze daar geen game van, dat is veel boeiender!

 • geen 360 :(  Nog al logisch lijkt me.  japanse console = japanse games


 • Dit is totaal niet afgekeken van death note, dit is totaal anders. In japan zijn er tonnen met anime series die over shinigamis gaan. Dit lijkt veel meer op bleach.

 • héhé ja:p

 • Nah… We zullen wel weer zien…

 • Hoe dik, soul eater is de shit. Kenners hier met hun Death Note opmerkingen :')

 • De Anime is pas begonnen :p.

 • Kan wel merken dat Death Note hier in Nederland wordt uigegeven. Is echt niet de enigste manga/anime die dat thema vast houdt hoor. Heel toevallig (tenzij wikipedia het verkeerd heeft natuurlijk :O) zijn deze twee serie in het zelfde jaar gestart. Dus niks afgekeken van..  Het is in ieder geval in goede handen bij Square, maar of het ooit het daglicht in europa zal zien betwijfel ik.

 • Heeft compleet niks met Death Note te maken, maar dat zie je al als je de screens bekijkt. Volgens mij zijn Shinigami gewoon mythische wezens in Japan en is Death Note gewoon een van de vele Mangas die daar gebruik van maken.

  Anyway, ik ben benieuwd, de screenshots komen erg on-Square over, als dat ergens op slaat :)

 • Alright

 • De anime is pas net begonnen in japan.

  Dus er is een kleine kans dat dit spel hier uitkomt binnenkort is zeer klein.

  Ik hoop van wel want kwa anime/manga is ie goed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren