1. God of War II (PS2)

God of War II (PS2)

Het is dinsdag middag … Ik hang een beetje op de bank en ondertussen zap ik een beetje , er is niets op tv en de verveling slaat toe. Elke keer als ik op de klok kijk lijkt de tijd langzamer te gaan en ik word het wachten beu. Maar dan hoor ik gekletter, zou het heus? Een pakketje met mijn naam er op is gearriveerd. Het pakketje waar ik al de hele dag op zat te wachten was er eindelijk en ik maakte het pakketje ook meteen open. En daar was het dan , God of War 2, het spel waar ik al de hele dag op zit te wachten , ik stofte mijn playstation 2 af en deed God of War 2 er in . Het was tijd voor de ultieme Hack&Slash; , het was tijd voor God of War 2!!

God of War 2 , die ik tijdens de rest van deze review zal benamen als simpelweg ‘’GoW2’’ was het vervolg op het legendarische , hoe kan het ook anders, God of War , een game die mij een aardig tijdje wist te vermaken en mij grafisch overdonderde, dat de playstation 2 dat voor elkaar kon krijgen , ik vond het fantastisch. Uiteindelijk vond ik de game toch tegen vallen , het was natuurlijk een goede game maar het gaf me wat gemengde gevoelens, de grootste tegenvaller vond ik uiteraard de speelduur en de herhalende gameplay. Ik was daarom ook een beetje bang voor teleurstelling bij GoW 2 , dat het weer teveel van hetzelfde zou zijn , en grafisch zou het toch niet beter kunnen , toch?

En dus startte ik GoW2 op , en na een korte introductie word ik midden in het spel gedonderd tegenover een gigantische reus , de machtige Colossus of Rhodus , wat me al gauw opviel was de grafische vooruitgang , net terwijl ik dacht dat het niet mooier kon worden zag ik dat ze de graphics alweer tot een hoger niveau hebben kunnen weten te tillen , het was grafisch echt geweldig , verbluffend! Net toen ik dacht dat GoW de absolute top had bereikt had deeltje 2 de lat alweer hoger weten te leggen. Maar goed, ik had niet veel tijd om de omgeving te bekijken aangezien ik een gevecht moest aangaan met de Colossus of Rhodus , die er grafisch overigens erg goed uit ziet, al gauw kwamen de eerste Quik Time events om de hoek en het was in 1 woord geweldig , het zag er echt heel stoer uit hoe Kratos door middel van de Quik Time events de reus tot moes hakte , het hele eerste level stond ook in het teken van het verslaan van deze reus , wat ik persoonlijk erg tof vond , omdat je steeds weer de confrontatie aanging met deze gigantische reus , al gauw schiet de oppergod Zeus je te help , door een machtig zwaard neer te planten in de grond . Echter, om het zwaard te hanteren moest Kratos al zijn goddelijke krachten doneren aan het zwaard, wat echter geen probleem was voor onze oorlogs god , eenmaal het zwaard bemachtigd maakte hij korte metten met de reus , maar het was een list van Zeus , zodat Kratos zijn goddelijke krachten zou verliezen en weer een sterveling werd, al gauw word duidelijk dat jouw missie is om de 3 zusters te vinden , door dit te doen kan je terug gebracht worden naar het moment dat Zeus je verraadde, en , Kratos kennende, wraak nemen op Zeus.

De game neemt meer tijd voor het verhaal dan deel 1 , wat mij persoonlijk erg goed beviel , ook is het wapen assortiment groter dan in het eerste deel , van een brute hamer tot een pijl een boog, het zit er allemaal in . Ook krijg je , net als in deel 1 , in de verloop van de tijd magische krachten tot je beschikking , een aantal nieuwe , en een aantal die je al kent van deel 1 , bijvoorbeeld het hoofd van Madusa waarmee het mogelijk is de vijand te verstenen.

Ook is het mogelijk om in dit deel vlieg levels te spelen , dit doe je doormiddel van je Pegasus , een vliegend paard , doormiddel van het vliegen kan je gevechten in de lucht houden met gigantische raven en griffoenen , als je een griffoen genoeg hebt toegetakeld krijg je de keuze een Quik Time event te starten , hier zien we op een hele spectaculaire manier hoe Kratos de griffoen bespringt en zijn vleugels er af snijdt. De eerste paar keren geeft dit echt een kick , maar word uiteindelijk wel erg saai door de steeds herhalende animaties , gelukkig zijn er daarom ook nog achtervolgingen , waarbij je een Raven moet zien te doodden , die je met volle snelheid achterna vliegt , deze achtervolgingen worden gevolgd door een Stoer Quik Time event dat jij op de rug van de raven zijn ruiter bevecht , ook dit ziet er spectaculair uit en word beëindigt door de animatie waar Kratos weer de vleugels afhakt van dit dier.

Om nog even terug te komen op de graphics van de game , die zijn in één woord verbluffend!Alles is zo gedetailleerd, en het klopt allemaal , om maar te zwijgen over de Distance Draw in de game die erg ver gaat, soms zijn gebieden zo mooi dat je even de tijd neemt om stil te staan , en geniet van de uitgestrekte omgeving , alhoewel je de gebieden groots en ruim aanvoelen , zijn de gebieden redelijk lineair en is het vaak gewoon de weg blijven volgen tot je op een puzzeltje of vijand stuit.

De puzzels in de game zijn overigens beter uitgewerkt dan in zijn voorganger, en bevat weer een aantal goede hersenkrakers , toch lijken sommige puzzels erg op elkaar waardoor dit soms een déjà vu gevoel kan oproepen , wat ik persoonlijk nogal jammer vond , omdat de puzzels vaak wel erg origineel zijn en leuk om te doen .

Het vechtsysteem in GoW 2 , is meer van hetzelfde , je hebt standaard je twee blades waarmee je net als in het voorgaande deel weer lukraak mee kan rondslingeren en de gameplay is identiek aan het eerste deel , wat ook nog steeds in de game zit is het upgraden van je wapens en skills, dit kan je doen doormiddel van Red Orbs die dienen als een soort ervarings punten die je verdiend door het kapot slaan van voorwerpen , openmaken van schatkistjes , of een vijand te doodden . Meer van hetzelfde dus , wat uiteraard niet erg is , aangezien het allemaal goed werkt. Toch heeft dit tweede deel een beetje hetzelfde probleem als deel 1 , en dat is de gameplay die weer erg snel in herhaling viel , gecombineerd met nog een minpunt , en dat is , alweer , de korte speelduur van de game , waar deel 1 al na zo’n 8 uur het einde was bereikt is in GoW 2 na zo’n 12 tot 15 uur het einde bereikt , deze verlengde speelduur is uiteraard een pluspunt , maar nog steeds te kort.

Conclusie en beoordeling

God of War 2 is grafisch echt schitterend ,vooral voor de playstation 2 , en het is een waardige opvolger van zijn voorganger, helaas voldoet het spel nog niet helemaal aan mijn wensen , zoals de korte duur van de game , maar who cares? GoW 2 is bruut, bloederig en stoer! Dus heb je hem nog niet gespeeld? Koop hem meteen!
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • grafisch nog beter dan zijn voorganger
 • Meer van hetzelfde
 • Leuk uitgewerkte puzzels...
 • Verlengde speelduur...
 • Minpunten
 • Herhalende gameplay
 • Maar valt soms in herhaling.
 • Maar de game is nogsteeds te kort.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik vind het er wel erg straks uitzien. Hebben ze goed voor elkaar bij Sony.  Offtopic: Nu komen er een heleboel reacties dat het zo erg lijkt op Xbox Live en dat het gejat is etc…etc…etc…

 • Zucht .. net nu ik met m'n verhuis geen internet meer heb :-/  @ Rienusrups : jatten is de mooiste vorm van vleierij zeggen sommigen ;-)

 • Zal straks eens een kijkje nemen.

 • Ik zet nu me PS 3 aan om te kijken :)  *edit* weer PS 3 updaten. Duurt altijd lang man. Tegen over de 15 sec firmware updates van de Xbox 360


 • even na schooltijd kijken dan maja aan een audio update heb ik weinig lol

 • Effe checken als ik vanavond thuis ben.

  Screenshots zagen er al gelikt uit hoor….

 • Ik vind de nieuwe store echt een verademing. Het gaat echt super snel om naar een beschrijving van een spel te komen. Een stuk sneller dan de oude Store. Alleen kan ik nog steeds geen lijstweergave van alle spellen vinden. Of ligt dat aan mij?

 • De nieuwe store is leuk van opzet.

  Had liever wat anders gezien ( ingame media bar ), maar voor die enkele keer dat ik in de store kom is dit ook wel mooi.

 • Goedzo kunnen we eindelijk weer nieuwe dingen downloaden!

  Straks als ik klaar ben met werken ff updaten maar!!!! =P

 • Ben aan het updaten, maar dat gaat altijd zo verekte traag! Ook moet ik standaard mijn internetverbinding opnieuw instellen, voordat ik een firmware update kan downloaden.

 • Hmmm

 • mooi die nieuwe store vind hem totaal niet lijken op die van de 360 eerder het apple stijltje  nu nog even wachten op de standaard waar blijven de pre paid card reacties

 • Deze up-date komt dus ten goede van de voorgaande versie. Een goede verbetering.

 • Wel jammer dat je zelf alle thumbnails nog moet inladen :P

  En waar is die 2e uitbreiding van warhawk?

 • @Shenmue3

  Zal de 17e wel komen.

 • Hij is prachtig geworden, lekker snel. Heerlijk gewoon.

 • Merk het wel tegen de tijd dat hier een PS3 in me kamer staat.

 • @ RIENUSRUPS  Je hebt er wel gelijk in hoor , hij lijkt wel degelijk op de MP maar dat is echt geen slechte ontwikkeling hoor. De MP heeft zijn kracht inmiddels al bewezen.

 • @Shenmue3: Komt zoals Ps3&Xbox360 zegt op de 17e. Zoals de updates altijd op een donderdag komen.

 • Een 900% verbetering tov de oude PSstore !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren