1. The Godfather II (PS3)

The Godfather II (PS3)

The Godfather II gaat verder waar de Godfather films stopten. Het is de opvolger van de game The Godfather uit 2006. Het tweede deel heeft hetzelfde concept als wat in zijn voorganger zat: het spelen van missies die ervoor zorgen dat je familie groeit en natuurlijk het afpersen van zaakjes. Maar er zijn ook zeker verschillen te ontdekken in deze tweede Godfather game!

In The Godfather II moet jij denken als een don. Dit doe je door middel van de zogenaamde ’’Don-Vieuw’’. Dit is een soort kaart, zoals je die gewend bent van andere games. Alleen deze kaart is in 3D. Hierdoor kun je alles net wat beter zien. Deze DV vind ik persoonlijk erg handig en overzichtelijk. Maar de DV is niet alleen een kaart. Het is namelijk een soort menu waarin je jouw mannen de leiding kan geven. Zo kun je bijvoorbeeld een paar mannen op een zaakje afsturen om deze over te nemen. Soms is een zaakje wat moeilijk over te nemen, dan kun je hem natuurlijk ook nog opblazen! Overigens kun je via de DV ook bewakers inhuren voor je overgenomen zaakjes.

De zaakjes die je over kan nemen kunnen verschillende soorten zijn. Zo heb je bijvoorbeeld een normaal barretje of een restaurantje. Maar je hebt ook speciale zaakjes die je over kan nemen. Dit zijn de zogenaamde misdaadorganisaties. Je hebt bijvoorbeeld de misdaad organisatie drugs, wapensmokkel en prostitutie.

Binnen een stad zijn er van deze misdaadorganisaties soms meerdere vestigingen. Als je al deze vestigingen van een stad in handen hebt dan kun je daar speciale beloningen voor krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld gepantserde auto’s, boksbeugels en kogelvrije vesten verdienen. Maar op het moment dat je een van deze vestigingen verliest, verlies je ook je beloning. Deze beloningen zorgen er dus voor dat je die zaakjes echt wilt hebben en als een van die zaakjes wordt afgepakt dan wil je ze ook gelijk terug hebben. Tenminste dat wil ik altijd!

De missies in deze game zijn niet heel bijzonder. Je moet meestal een persoon van de rivaliserende families omleggen. Als er van een familie een aantal mannen zijn omgelegd dan is de familie dusdanig verzwakt dat je de compound van die familie aan kan vallen. Bij de compound moet je eerst een aantal mannen overhoop knallen om vervolgens het hoofdgebouw in te gaan. Eenmaal in het hoofdgebouw aangekomen moet je opzoek naar de don van die familie. Als je deze hebt omgelegd dan is er nog één ding resterend: de compound opblazen. Als je dit gedaan hebt dan is die familie uitgeschakeld. Dit betekent overigens niet dat je zaakjes niet meer overgenomen kunnen worden, alleen gebeurt dit minder vaak dan normaal.

De steden waarin je kan spelen zijn niet zo mooi uitgewerkt als in een GTA game. Het hoeft natuurlijk ook niet zo goed uitgewerkt te zijn als in een GTA game, maar het kan natuurlijk wel beter dan dit! Er zijn in de stad weinig details en bezienswaardigheden. Buiten het overnemen van zaakjes is er in de stad niet veel te doen. Ook het verkeer is niet goed uitgewerkt. Er zijn bijvoorbeeld maar vijf of zes verschillende auto’s. Als je dan vervolgens in zo\'n auto stapt dan heb je niet echt een goed gevoel voor snelheid. Er is dan gewoon iets wat niet goed aanvoelt. De mensen die in de stad rondlopen zijn ook véél te bang. Als je bijvoorbeeld naar iemand toetert dan steekt diegene gelijk zijn armen in de lucht van angst of gaat er als een haas vandoor.

De mannen die in je familie zitten kun je zelf uit gaan kiezen. Deze personen zijn te vinden bij de door jouw overgenomen zaakjes. Je kan deze mannen overal mee naartoe nemen zodat ze jou bij je werk kunnen assisteren, wat ik erg leuk en realistisch vind. Want één man kan natuurlijk geen heel bedrijf overnemen! Via de DV kun je deze mannen bekijken en aanpassen. Je kunt jouw aangenomen mannen verbeteren. Je kan ze bijvoorbeeld betere wapens of betere vaardigheden geven. Buiten het verbeteren van hun vaardigheden kun je ook hun outfit en accessoires aanpassen. Zo kun je jouw team allemaal dezelfde kleding aangeven, maar je kan er natuurlijk ook voor gaan om iedereen verschillend te kleden.

Uiteindelijk kun je je mannen ook promotie geven. Je kan natuurlijk niet met tien man op stap. Daarom kun je in deze game maximaal drie man meenemen. Niet alle personen hebben dezelfde vaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld de pyromaan, deze kan andermans eigendommen in vlammen op laten gaan of de explosievenexpert die goed overweg kan met de kruit-vuur combinatie!

Met The Godfather II kun je ook online met maximaal 16 spelers. Behalve de standaard Team Deathmatch, waarbij het erom draait welk team de meeste kills maakt heb je ook nog een aantal andere varianten. Een van die varianten is de spelmodi vernietigingsaanval. Bij deze is het de bedoeling dat je voorwerpen van de vijand opblaast. Ook heb je Brandstichten. Het doel is bij dit spelletje om voorwerpen van de vijand in de fik te steken. Ten slotte heb je Kluizenkraken. Hierbij moet je een aantal kluizen van de vijand kraken en deze vervolgens bewaken.

Conclusie en beoordeling

The Godfather II is grafisch en technisch natuurlijk geen paradijs. Maar als je denkt aan het idee van de ’’Don-Vieuw’’ dan is dit nog geen onaardige game. Natuurlijk kun je ook zelf erop los gaan knallen, maar het is toch wel tof om zelf te baas te spelen en je mannen erop uit te sturen!
7,3
Score
73
Score: 75
 • Pluspunten
 • Don Vieuw
 • De baas spelen!
 • Eigen familie samenstellen!
 • Minpunten
 • matige story
 • ondergemiddelde graphics
 • saaie stad

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben erg benieuwd naar de prijs. Want Echochrome lijkt me echt leuk om te spelen.

 • Echochrome lijkt me koel

 • wohoo zeker gaaf!

 • Check de demo even in de jap store.



  Zalig concept dit.

 • Lijkt me een heerlijke game, maar hoeduur zal die worden?

 • Heb dit al eens op de PC gespeeld, was heel erg tof:P Wel moeilijk though:P

 • Leuk, laat maar komen!

 • Kan niet wachten. Morgen een PSP aanschaffen en dan hopelijk in mei dit leuke spelletje :)

 • Available on UMD for PSP and to download on PLAYSTATION 3 in May 2008



  Dat klinkt goed hoef ik geen CC te gebruiken.

 • Is dit niet oud ofzo? Ik dacht gelezen te hebben dat de UMD versie voor de PSP was geschrapt en er enkel nog een store versies zou komen (PSP én PS3 dus).



  @ Rano: Dacht dat 'ie 9,99 zou gaan kosten in Amerikaanse store…

 • 9,99 is mooi toch ?

 • Lijkt me wel grappig :D

 • Demo was vet dus laat maar komen…..

 • ben erg benieuwd…

 • Geweldig concept dit. Lijkt me echt geweldig.

 • Geweldig concept maar ik heb ook de demo gespeeld en mij vielen een paar dingen op.



  1. De stijl is leuk, maar ook saai

  2. Ik vond muziekje irritant



  Ik heb het gevoel dat er veel meer inzit dan wat ik gezien heb in de demo. Ik haal deze denk niet….



 • Ik vond de demo wel leuk, maar ik weet niet of ik meteen tot de aanschaf overga.

 • Ik ben benieuwd…

 • lijkt me wel grappig

 • best leuk ,,mr wordt ur un beetje misselijk van :S :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren