1. Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)

Games en films. Games speel je, films kijk en beleef je. Twee verschillende dingen die af en toe veel met elkaar overeenkomen. Een voorbeeld daarvan is Uncharted 2. Uncharted 2 mag je omschrijven als een belevenis die je nog lang zal heugen. Je ervaart Uncharted 2 als een game van topniveau met veel Hollywood film elementen.

Uncharted 2 : Among Thieves is geen direct vervolg van Uncharted : Drake’s Fortune. Je speelt in Uncharted 2 nogsteeds als Nathan Drake. Een schatzoeker die naar de verre uithoeken van de wereld gaat. Dit keer niet om de aanwijzingen van zijn verre oom Sir Francis Drake te volgen en de schat van El Dorado te vinden maar dit keer is het de beurt aan Drake om verder te gaan waar de expedite van Marco Polo ophield. Dit deel speelt zich een aantal jaren na Drake’s Fortune af. Naughty Dog heeft dit zelfs zo goed weten over te brengen dat je duidelijk aan Nathan’s gezicht ziet dat hij een paar jaartjes ouder is geworden.

Het visuele aspect in Uncharted 2 is geweldig. Alle objecten en omgevingen zijn een grafisch feestje. Het uitzicht is prachtig en de weerseffecten komen goed tot stand. Zo zijn er verschillende levels in de regen waar duidelijk te zien is dat de grond glad is en Nathan’s kleding doorweekt is. Sneeuw komt veel voor in Uncharted 2. De voetstappen blijven keurig in de sneeuw achter. Wanneer Nathan dekking zoekt in de sneeuw schuift de sneeuw heel mooi over zijn benen heen. Er zijn zo nog vele voorbeelden van dit grafische hoogstandje.

De personages zijn in Uncharted 2 van een hoog niveau. Waar Nathan in deel 1 maar gezelschap kreeg van één vrouw mag hij nu met 2 vrouwen het avontuur delen. Elena Fischer en Chloe Frazer zullen voor de nodige spanningen zorgen in het verhaal. Zoals de titel al duidelijk maakt zullen er de nodige “badguys” of “thieves” in zitten die Nathan het leven zuur willen maken.

De actie is van een hoog niveau. Het ene moment is Nathan bezig met klimmen en het andere moment zit hij vanuit zijn dekking alles aan gort te schieten. Goed nadenken is een handig hulpmiddel want de verschillende puzzels kunnen je wel even zoet houden. Vooral bij het klimmen en klauteren is het van groot belang dat je goed kijkt waar je naar toe moet want Nathan moet soms via vele omwegen naar zijn doel. De variatie in Uncharted 2 zorgt ervoor dat het een geweldig spel is. Het ene moment zit je op het puntje van je stoel van de spanning en het andere moment lig je in een deuk om één van Nathan’s droge grappen. In de meeste gevallen vind ik bij spellen de tussenfilmpjes maar matig en saai om naar te kijken maar in Uncharted 2 werd ik gewoon blij van de tussenfilmpjes. In de tussenfilmpjes komen veel wendingen van het verhaal voor waardoor je constant oplet. Overigens zien de tussenfilmpjes er gelikt uit en haalt het even de druk van de ketel van alle Hollywood actie die Nathan meemaakt. Uncharted 2 is door al deze elementen net een Hollywood film van hoog niveau. Je ervaart en beleefd het spel alsof jij echt Nathan Drake bent. In Uncharted 2 kan je nu ook meer jou manier van aanpak veranderen omdat de gevechten op een wat grote schaal gevochten worden. Nu heb je meer bewegingsvrijheid door de vijand bijvoorbeeld van boven te verrassen in plaats van altijd van voren de gevechten voort te zetten. In tegenstelling tot het vorige deel staan de vuurgevechten wat meer centraal. Ieder voordeel heeft zijn nadeel want doordat al die technische hoogstandjes maar in 2 jaar gepompt moesten worden heb je de singleplayer in 10 uur wel uitgespeeld.

Daarom heeft Naughty Dog besloten er een multiplayer in te gooien. En die staat als een huis. Er is een co-op modus waarin je met 3 spelers door verschillende levels je weg moet vinden.

Ook heb je een co-op modus waarin je schatten van de vijand moet veroveren en een modus waarin de vijanden als hordes op je af komen. Het andere online gedeelte is competatief waarin je team deathmatch en andere soortgelijken modussen kunt doen. Er is een leveling systeem en er zijn perks alá Call of Duty. De multiplayer is qua basis het zelfde als Call of Duty. Met de multiplayer kun je je uren vermaken!

Het is Naughty Dog gelukt om een geweldig spel hier neer te zetten. Vele games mogen hier een voorbeeld aan nemen. Het tempo ligt hoog en ik had de drang om steeds verder door te spelen. Het verhaal is goed uitgewerkt en geeft na het uitspelen een voldaan gevoel.

Conclusie en beoordeling

Het is Naughty Dog gelukt één van de beste, zo niet de beste PS3 game te maken. Het ziet er grafisch prachtig uit en de personages zijn goed uitgewerkt. Door de mix van avontuur, emotie en veel actie maakt dit Uncharted 2 wat het is. Een bak van game! Met de Multiplayer kan je jezelf nog uren vermaken.
9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Grafisch prachtig.
 • Spanning op een hoog tempo.
 • Veel afwisseling.
 • Personages goed uitgewerkt.
 • Klimmen en klauteren op de mooiste plaatsen.
 • Co-op.
 • Multiplayer.
 • Minpunten
 • Binnen 10 uur uitgespeeld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Doet me vrij weinig eerlijk gezegd.  PS: Heey, nog een nieuw redactielid?!

 • Wou ik ook zeggen, André. Wie is Mark de Rijk? :D  Ontopic: Kan leuk zijn, toch?

 • Rocky and bullwinkle, haaaaaaahahahahaha :D

 • Battlezone, is dat niet die game van Activision? Ik vond het vroeger echt heel vet. :)

 • @ Xfront: Same !

 • Heb ik nog nooit van gehoord……  @Andre en Blitz: Ik denk dat er weer twee nieuwe stagaires bij IG gekomen zijn.

 • Er is er inderdaad nog een bijgekomen. Een meid :D

 • Nou ik ken er niet een van volgens mij =P

  maar ik zal er wel een paar van gaan proberen, althans de trial versie..

 • Wordt er niet echt heet van.

 • Klinkt wel mooi.

 • Niet echt geweldig.

 • lijkt mij ook niet helemaal top

 • ik vind het maar niks

 • Deze laat ik voorbij gaan, lijkt me niks.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren