1. Hunting Challenge (Wii)

Hunting Challenge (Wii)

Hunting Challenge

Wat krijg je geleverd?

Het spel komt samen met een groot, wit geweer waarin je controller en de Nunchuck passen en een handleiding.

Het begin:

Controller en Nunchuck dienen te worden aangebracht in het geweer, maar hoe dit precies gaat is in eerste instantie een raadsel. Het staat niet in de handleiding. Het uiteinde van de loop is uitschuifbaar. Hierin wordt de controller geplaatst. Door het gedeelte weer in te schuiven wordt een stekker in de controller gestoken (staat in verbinding met de Nunchuck), maar dit gaat heel erg moeizaam. Zo moeizaam dat we het al snel voor gezien hielden en zijn gaan spelen met slechts de controller in één hand en de Nunchuck in de andere... Het geweer hebben we niet meer gebruikt.

Het spel:

Grafisch:

er wordt een mooi grafisch spel beloofd met diverse landschappen en diersoorten. Het viel ons tegen. Grafisch gezien is het niet realistisch in ieder geval, maar misschien zijn wij hierin te kritisch. En de beloofde diverse landschappen...ook die zijn er niet. Je hebt twee mogelijkheden bij het kiezen van een landschap: veld of moeras. Per landschap krijg je 9 opdrachten in andere weersomstandigheden of op een ander dagdeel maar nog steeds in hetzelfde landschap. Bij het veld is dit een veld met hekken van naburige velden met op elk veld een schuurtje (waar je niet in kunt). Bij het moeras heb je een gebied met in het midden een poel, waarbij je schuilhutten hebt. Hier kun je wel naar binnen.

De dieren zijn redelijk weergegeven.

De jacht:

Zoals gezegd: je hebt de keus tussen een jacht op het veld of in het moeras. Elk type jacht kent 9 opdrachten. Rechts in beeld heb je een plattegrond van het gebied en de stipjes erop geven de dieren aan. Links onderin beeld kun je zien waar de wind vandaan komt. Je gaat over tot de uitvoer van het jachtplan. Dit jachtplan staat vast. Opdracht 1 oftwel jachtplan 1 is bijvoorbeeld het schieten van 1 wilde eend. Je mag dan nog wel wat andere dieren schieten die geoorloofd zijn maar het gaat om die ene eend. Je hebt ook verboden schoten, bijvoorbeeld op de bergeend, je hond, of electriciteitsdraden. Raak je een verboden object, dan ben je af en moet je opnieuw beginnen met de opdracht. Schiet je nou die ene wilde eend, dan wordt de tijd weergegeven die je ervoor nodig had en mag je door naar de volgende opdracht (jachtplan). Dit is dan weer in andere omstandigheden, bv in de modder, mist, bij dageraad of in de nacht, maar wel in hetzelfde landschap. Zo kun je per landschap 9 niveau\'s uitspelen. In elk niveau krijg je een andere opdracht. Het komt erop neer dat je steeds meer en andere dieren moet schieten. Je hebt hulp van een hond. Volgens de fabrikant volgt die hond commando\'s op, maar je kunt \'m alleen terugfluiten. Hij komt terug, maar gaat er meteen weer vantussen. Hij jaagt de dieren op en apporteert gevogelte, verder loopt hij alleen maar te hijgen en vaak irritant voor je loop. Schiet echter niet op hem, ook niet uit pure frustratie over zoveel ongehoorzaamheid, want dan ben je af.

Ook het moeras kent 9 opdrachten. Een extraatje: je kunt lokvogels bij je schuilhut plaatsen.

Als je alle 18 opdrachten (veld en moeras) hebt uitgespeeld, is het spel uitgespeeld. Er wordt niets geregistreerd. Dus een competitie tussen jagers is niet mogelijk, het is zelfs niet mogelijk je eigen tijden te verbeteren want die vind je nergens meer terug. Ook krijg je na het uitspelen van de 18 opdrachten geen mogelijkheid tot jagen in een misschien wat uitdagender landschap. Het enige wat je kunt doen is het allemaal opnieuw doen. Of je gaat kleiduiven schieten, dat kan nog wel.

Kleiduiven schieten:

hierbij worden de behaalde resultaten wel geregistreerd. Je schiet een aantal kleiduiven per sessie. De ene keer worden twee duiven tegelijk gelanceerd, de andere keer één en zo wat afgewisseld. Boeiend? Nee, niet echt. Wel de enige mogelijkheid tot een beetje competitie.

Conclusie en beoordeling

Het spel is grotendeels simulatie en bevalt ons niet. Het is zo uitgespeeld en heeft dan geen uitdagingen meer. Grote woorden en beloftes worden niet waargemaakt met dit spel. Het is daarom veel te duur voor wat het biedt.
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • leuk idee
 • Minpunten
 • slecht uitgewerkt idee;
 • biedt weinig spelmogelijkheden;
 • weinig actie;
 • te duur voor wat het biedt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Awesome, ff kijken.  Edit

  Ik vind de systeemeisen eigenlijk best meevallen. Jammer dat Ubi niet nog meer heeft kunnen verbeteren in een half jaar. Toch wil ik um wel eens spelen op de PC, ondanks ik hem in mn kast heb staan voor de PS3.

 • Ja het lijkt inderdaad een leuk spel maar de console-versie viel erg tegen en dat zal deze waarschijnlijk ook gaan doen. Het is gewoon te eentonig en dat speelt niet lekker.

 • Blijft een vet spel!!

 • Jammer van die besturing, dat hadden ze op z'n minst op orde kunnen stellen. Toch leuk voor de PC-gamers onder ons dat dit spel er is voor hen :D.

 • Besturing lijkt me bij dit soort spellen inderdaad nogal lastig werken. Geef mij maar de oude vertouwde controller!

 • Had eigenlijk veel lager verwacht… :s

 • Ik heb deze 1 weekje geleden gekocht voor de PC en ik ben er zeeeeeeer tevreden over, zowel de controls als de graphics en de gameplay… Allemaal top imo. En de eentonigheid vind ik eigenlijk niet zo erg, de moves zijn superziek en de levels zijn er echt prachtig uit (mijn mening hé :P) !!!!

 • Rooftop Race Challenge, Archer Stealth Assassination–> deze twee klinken als nog meer repititieve minigames waarvan AC al vergeven was. Terecht cijfer, AC blinkt uit op grafisch gebied en geluid maar op gameplay vlak vond ik hem heel wat minder.Merchant Stand Destruction challenge was trouwens gewoon een achievement op de 360. Uiteindelijk toch goed dat deze game ook nog op de PC kwam, grafisch is het echt een unieke game. Een andere game moesten we inderdaad niet verwachten en de minpunten van AC blijven blijkbaar intact.

 • Er zijn weinig nieuwe toevoegingen, maar er zijn wel toevoegingen. Voor iemand die geen Xbox360 heeft is dit wel ideaal. Maar koop dan wel een gamepad, want als ik het zo lees is de besturing flut.

 • nou ik vind de besturing nog wel meevallen het is wel even wennen maar als je t eenmaal kent is het wel fijn

 • Het is gewoon een vette game, op de consoles tenminste! :P

 • Heb m ook het is een aardig spel.. fijn met een joystick. Paardrijden vind ik het leukst :P

 • Je hebt geen gamepad nodig om het op de PC te spelen omdat het anders een slechtere besturing is imo, waarschijnlijk heeft de reviewer te veel op de console gespeeld ofzo (?), want het speelt gewoon lekker met het toetsenbord. Waarschijnlijk is de omschakeling van controller naar toetsenbord onwenniger, als wanneer je de controller nooit hebt gebruikt.

 • Ik heb de xbox360 versie gespeeld , was heel cool maar idd eentonig

  Maar ik snap het niet zo hoog zijn de systeemeisen niet….

 • ik vond hem op de xbox uber om te spelen :P

 • @itachi

  omdat het zo mooi is..datails man

 • Nooit de console-versie gespeeld, maar misschien ga ik dan toch maar eens de PC-versie aanschaffen ^^.

 • @ Itachi.nl: niet iedereen heeft een dualcoreprocessor in z'n pc zitten he :P.

 • Halen, halen, halen. Dit lijkt me echt een topspel! =)

 • Tja de console-versie was in het begin echt heel erg tof, maar na een tijdje gaat de eentonigheid toch vervelen. Ik denk dat dat op de PC niet anders is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren