1. Shaun White Snowboarding: Road Trip (Wii)

Shaun White Snowboarding: Road Trip (Wii)

Shaun White, de legendarische snowboarder die zijn naam leent aan het spel dat SSX van de tot dusver onbedreigde troon wilt stoten. het spel is op alle grote consoles uitgebracht. op de Wii is het echter een heel ander spel dan op de PS3 en Xbox 360, én terecht. toen ik hoorde dat dit spel op de markt kwam dacht ik gelijk: dit is er één voor de Wii. de enige reden dat ik hem juist op de Wii wilde hebben is natuurlijk -je raadt het al- het Wii balance board. Met een beetje fantasie zie je hier al een snowboard in. maar is het als je geen balance board hebt ook de moeite waard?

Wanneer je Shaun White langer dan een kwartier speelt op het balance board begin je het bijna koud te krijgen omdat je denkt dat je echt aan het 'boarden' bent. het is erg leuk om te doen omdat de besturing toegankelijk is en makkelijk onder de knie te krijgen. als je geen Wii balance board hebt speel je gewoon met de controller. dit is een stuk makkelijker, er is dan eigenlijk geen uitdaging meer over. ik betrapte mezelf er al op dat ik bij moeilijke uitdagingen het balance board even links liet liggen.

Dan het verhaal. je begint in een armoedig busje waar 3 boarders inzitten waaruit je kunt kiezen met elk andere vaardigheden. Met hen begin je je wereldreis. als je eenmaal in een land, bijvoorbeeld Japan, een aantal afdalingen hebt gedaan kom je iemand tegen die je meeneemt naar een volgende bestemming. je kunt in het volgende land dan ook met de ontmoette persoon gaan boarden. het verhaal is erg kort. binnen een uur of acht moet je het wel uitgespeeld hebben. Zoniet, dan kun je er beter mee stoppen want dan gaat het niet meer lukken ook. het verhaal komt verder een beetje over als iets dat de makers er nog snel ingepropt hebben met de video'tjes etcetera.

Snowboarden is van een berg naar beneden gaan. je kunt dit natuurlijk op veel verschillende manieren doen. ook in de spel zul je verschillende dingen moeten kunnen om succesvol te worden. je zult bijvoorbeeld in een zo snel mogelijke tijd naar beneden moeten, het is dan niet handig om truckjes te gaan doen. Het enige wat dan aan te raden is, is om met je volle gewicht naar voren te leunen. dit is op zijn zachts gezegd een beetje een ééntonige discipline, maargoed als je een snowboard spel maakt hoort dit er gewoon bij. een volgend onderdeel is van éénzelfde berg naar beneden gaan maar dan zoveel mogelijk punten scoren doormiddel van het maken van veel trucks. in het begin zal dit lastig zijn omdat je wel moet zorgen dat je poppetje springt maar zelf niet mag springen(dan gaat het balance board stuk). als je meerdere trucks achter elkaar doet dan zal dit je punten aantal exponentieël doen stijgen. het laatste voorbeeld van een onderdeel dat ik zal noemen is die van de halfpipe. je moet hier in principe hetzelfde doen als het onderdeel met punten scoren alleen doe je het hier in een halfpipe waardoor je combo\'s makkelijker te realiseren zijn. dit is het leukste onderdeel.

dan de multiplayer. De game heeft best potentie om leuk met ze tweeën of meer te spelen. het probleem is echter dat je maar 1 balance board hebt en het dus nooit een eerlijke competitie zal worden als je tegen elkaar gaat boarden. je kunt beide met een controller spelen maar dit is zoals eerder gezegd een stuk minder leuk. gelukkig hebben ze hier wat op bedacht: de zogenaamde 'hotseat' dan race je om de beurt en moet je proberen elkaars tijd te verbeteren. dit kan nog wel een aantal uren plezier opleveren, maar op deze manier speel je nooit écht samen.

Conclusie en beoordeling

een leuk spel om te spelen, vooral als je een balance board hebt. je zult niet vaak hetzelfde truckje achter elkaar doen want hier zijn er veel verschillende van. ook zijn er verschillende onderdelen om koning op te zijn. dit maakt het spel een stuk minder eenzijdig. als je geen balance board hebt kun je dit spel eigenlijk beter niet kopen of iniedergeval niet op de wii. de graphics zijn niet zo goed maar de gameplay maakt wat mij betreft een hoop goed. alles bij elkaar ben ik overwegend positief
7,7
Score
77
Score: 75
  • Pluspunten
  • perfect voor de wii.
  • geeft een echt gevoel op het balanceboard.
  • grote variatie aan animaties en trucks.
  • verschillende disciplinen.
  • Minpunten
  • verhaal onsamenhangend.
  • multiplayer is slecht.
  • zonder balance board erg makkelijk
  • graphics niet al te best.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren