1. Filmlicenties van Warner Brothers worden duurder

Filmlicenties van Warner Brothers worden duurder

Het filmbedrijf Warner Brothers is van plan meer geld te gaan vragen voor filmlicenties. Dit in een poging om de spellen die gebaseerd zijn op films een hogere kwaliteit te geven. Omdat het gros van de op films gebaseerde spellen van lage kwaliteit is, is Warner Brothers van mening dat dit hun bedrijf schaadt.

Goed voorbeeld hiervan is Enter The Matrix. Alhoewel dit spel ruim vier miljoen keer verkocht is, kreeg het door de pers geen hoge cijfers. Echter, door de prijzen te verhogen zullen ontwikkelaars er twee keer over nadenken om een filmlicentie aan te schaffen. De ontwikkeltijd zal hierdoor hoger uitvallen en zal uiteindelijk ook nadelig uitpakken voor Warner Brothers.

Het volledige verhaal is hier te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Warner spoort niet. Ze willen ook iets met de ontwikkelaars gaan doen als de spellen lager dan een 7 gemiddeld scoren. Ik dacht iets van een boete opleggen ofzo…

 • Dit gaat echt niet werken. Als bedrijven veel geld moeten neertellen voor een filmlicenties en vervolgens veel geld moeten uitgeven om een kwalitatief goed spel te maken, dan gaat het spel zo duur worden dat het meer gaat kosten dan het gaat opbrengen.  Het zou veel verstandiger zijn om gewoon selectief te zijn in welke filmlicenties verkocht worden en aan wie. Zo heeft Rare op de N64 een perfecte James Bond gemaakt, maar vanaf dat EA de filmlicenties kreeg is er niet één kwalitatief goede James Bond gemaakt.  Ook zou het vanuit Warner Brothers verstandig zijn gewoon een grote vinger in de pap te houden door bijvoorbeeld niet de filmlicenties te verkopen maar om opdracht gever te zijn om een game te maken over een bepaalde film. Op deze manier kunnen ze zelf bepalen hoe het eindresultaat er uit komt te zien.


 • warner bros heeft echt geen zin om ook spellen te gaan develope denk ik, ze willen gewoon doekoes zien, en daarvoor hebben ze betere spellen nodig :P

 • ik denk dat het iig een stap in de goede richting is… je wordt dood gegooid met al die nep-spellen met een licentie… vooral disney spellen zijn vaak zwaar onder de maat

 • Ik vind het geen gek idee. Natuurlijk moet het niet van 1 kant komen. Warner Bros mag best wel meer geld vragen voor de licentie en van ontwikkelaars verlangen dat ze meer tijd en geld in de ontwikkeling steken, maar daar moet ook een tegenprestatie tegenover staan. Als het spel geslaagd blijkt te zijn, vind ik dat Warner Bros in zo'n geval bijv. een gedeelte van de onkosten kan vergoeden. Krijgen wij betere spellen en is WB ook weer tevreden.

 • Goed plan, maar of het werkt?

 • goede zaak.

 • Is het niet cijfers in plaats van cijvers nick?

  Mooi zo krijgen we is een keertje wat anders dan die neppe matrix en pirates of the caribbean spellen!

 • alz de games tog alleen maar verkracht worden heeft het niet egt zin….

 • Laat ze maar zouten. Dat ze reviewers boetes willen opleggen ivm te lage cijfers zegt al genoeg over het vertrouwen in hun eigen kwaliteit.  Scheelt weer extra troep tussen de schappen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren