1. World of Warcraft (PC)

World of Warcraft (PC)

Veel MMORPGs hebben één groot doel. Een doel dat bijna onmogelijk is. Dat doel is om de grote koning van de MMORPGs te evenaren.Die grote koning heet World of Warcraft.

En hij is een game om niet snel los te laten. Als eerste maak je een character. Hieruit kan je kiezen uit een selectie rassen die ieder bij een eigen factie horden (Alliance en Horde) en classes. Na nadat je een character hebt gemaakt, begint je avontuur. En meteen begin je bij een belangrijk ingrediënt:de quests. Dit vind ik dan ook zeker een van de leukste dingen van WoW, maar tegelijkertijd een van de saaiste. Want hoe verslavend ze ook zijn,veel questen zijn erg repetief. Meestal is een quest gewoon:vermoord 20 van dat, krijg 10 items van dat, praat met die persoon.Dit is een klein minpuntje dat gelukkig in de uitbreidingen wel weer goed word gemaakt.

Als je uiteindelijk bij lvl 10 bent, komt er iets heel nieuws om de hoek kijken:PvP. De eerste battleground is Warsong Gulch, een capture-the-flag.

Maar er komen later veel meer bgs bij, en als je op een pvp server zit en uit je begin zones bent, komt er opeens een mooi tekentje naast je plaatje te staan. Dat betekent dat je aangevallen kan door te tegenovergestelde factie. Maar natuurlijk kan je ook andere mensen aanvallen die hun PvP aan hebben,wat erg leuk is als je een hoog lvl bent en bij lvl 20-30 gebieden komt (kuch ganken kuch). Als je hogere lvls bereikt kom je soms ook PvP objects tegen, het veroveren van gebouwen. Soms is teamwork heel belangrijk.Maar waar teamwork echt belangrijk word,is bij instances.

Maar Instances kan je dus niet alleen doen. Hiervoor maak je een party aan. Partys bestaan meestal uit een tank,die zorgt dat hij alle schade krijgt een healer, die de tank en de andere geneest en de DPSers die schade doen. Ikzelf verplaats me vaak in de rol van DPS, vooral omdat die het makkelijkst zijn. Tja, het is toch echt waar.

Bij lvl 60 kom je aan bij de Raids.En met een party zal je dit toch echt niet kunnen. Nee,hiervoor maak je een raid. Een raid is eigenlijk een hele grote party die bestaat uit meerdere partys. De raids bieden lekker veel uitdaging en ook nog erg leuk om te doen.

je kan ook een proffesion leren. Proffesions zijn soort van werken. je hebt bijvoorbeeld mining waarbij je kan mijnen, of enchanting waarmee je je wapens en armor kan versterken. Er zijn ook nog drie secondary profs. Het verschil van deze is dat je van primary maar twee kan leren en van secondary alle drie. De secondary profs zijn fishing,cooking en firstaid. Uit de named kan je denk ik wel opmaken wat ze doen. Je kan ook guilds maken. Een guild is een groep van spelers. Sommige guilds zijn er alleen om te \'socialiseren\' maar de andere organiseren raids of PvP raids. Kortom,genoeg om je mee bezig te houden.

Conclusie en beoordeling

In Wow beleef je plezier. PvP,instances,er zijn zoveel dingen om te doen in WoW.Verslavend is het zeker. Een aanrader voor elke MMORPG fan! Its not a game,its a world luidt het motto. See you in WoW!
9,7
Score
97
Score: 95
  • Pluspunten
  • Quests
  • Instances
  • PvP
  • Genoeg te doen
  • Minpunten
  • Repetieve quests
  • Verslavend?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren