1. World of Warcraft (PC)

World of Warcraft (PC)

World of Warcraft woorden:

DPS: Damage Per Second

Tank: Iemand die de baas onder controle moet houden

Healer: Iemand die zorgt dat er steeds weer HP bij komt

Aggro: Zorgen dat het monster bij je blijft

Mob: Monster

CC: Crowd Controls

DoT: Damage over Time

De Charachters

Bij elke online RPG kan je een eigen charachter maken. Bij WoW kan je daarnaast ook nog kiezen bij welke factie je wilt. De Hordes of de Alliance. Bij de Alliance kan je kiezen uit: De Humans, Dwarfs, Gnomes, Night Elfs en de Draenei. Bij de Horde kan je kiezen uit: De Orcs, Trolls, Undeads, Taurens en de Blood Elves. Er is dus zat om uit de kiezen. Als je eenmaal hebt gekozen wat je wilt worden moet je nog kiezen welke class je wilt worden. Daarbij kan je kiezen uit: De Druid, Hunter, Mage, Paladin, Priest, Rogue, Shaman, Warrior en Warlock. Ik zal even vertellen wat ze kunnen.

De Druid: De Druids kunnen 3 verschillende dingen. De Druids kunnen namelijk healen, tanken en DPS-en. Persoonlijk vind ik de Druid een zeer goede tank omdat ze veel armor hebben.

De Hunter: De Hunter is de Long-Ranged DPS-er van WoW. Met zijn pijlen kan hij van verre afstand schieten. Daarnaast hebben ze ook een pet.

De Mage: De Mage is 1 van de beste DPS-ers en CC-ers. De Mage zijn CC is Polymorph. Dat zorgt ervoor dat zijn tegenstander in een schaap, varken of schildpad verandert.

De Paladin: De Paladin kan healen, tanken en DPS-en. Persoonlijk vind ik een Paladin een goede healer.

De Priest: De Priest kan healen en DPS-en. De Priest hoort natuurlijk te healen maar ze kunnen ook goed DPS-en.

Rogue: De Rogue is de DPS-er van WoW. De Rogue doet de meeste DPS van het hele spel.

Shaman: De Shaman kan healen en DPS-en. Persoonlijk vind ik dat de Shaman moet DPS-en omdat een Shaman dat goed kan.

Warlock: De Warlock is ook een goede DPS-er. Hij doet veel damage met zijn Shadow DoT\\\'s.

Warrior: De Warrior is de tank van het spel. Hij kan overigens ook DPS-en.

De Quests

Wat is een Quest? Een Quest is een opracht die je van een opdrachtgever krijgt. Als je de Quest complete, krijg je Experience en meestal ook nog een reward. Er bestaan veel verschillende soorten quests, zo heb je quests waarbij je een aantal monsters moet doden, quests waarbij je spullen moet verzamelen, quests waarbij je met NPC\\\'s moet praten en nog meer! De reward kan geld zijn, maar kan ook een Item zijn. je hebt ook nog verschillende soorten quests. Zo heb je Soloquests, Groupquests en quests die je in een Instance of Raid moet completen. Daarop kom ik later terug in de recensie. Questen is daarnaast ook nog in de World of Warcraft de snelste methode om te levelen. Je kan ook gaan grinden (Alleen monsters killen), maar daar schiet je uiteindelijk niet veel mee op omdat ze simpelweg niet voeldoende Experience geven. Door Quests leer je ook je gebied te kennen. Dat is vooral handig voor de beginners. Door Quests kan je daarnaast ook nog snel geld krijgen en met de groupquests leer je ook nog met andere mensen om te gaan.

Het PVP-Systeem

Wat World of Warcraft ook heel leuk maakt, is namelijk het PvPen tegen een vriend van je of tegen je guildmaatjes. Daarnaast is het ook de enige manier waarop jij als Horde tegen Horde kan vechten of andersom. Speel je op een PVP Server, dan staat de optie PVP al ingeschakeld. Daardoor kan je ook meteen worden aangevallen door een andere Factie. Speel je op een Normal Server, dan zal je het eerst moeten aanvinken voordat je kan vechten met de andere Factie. Op PVP Servers is het vrij lastig om te levelen. Dat komt omdat er simpelweg constant een tegenstander van de andere Factie in je rug kan zitten. Als je eenmaal dood bent, kan dit ook nog zorgen voor Ge-gank. Wat is Ganken? Ganken is dat je iemand opwacht als hij dood is totdat hij respawned en hem dan meteen weer afmaken. En geloof mij, dat is echt ... ! Naast het duelen met je maat of guildmaat heb je ook nog de Battlegrounds. In de Battlegrounds zit je in een group met alleen maar mensen van jouw Factie en vecht jij tegen de mensen van de andere Factie. Je hebt 4 soorten Battlegrounds.

Warsong Gulch: 10 tegen 10 en Capture the Flag. Vanaf level 10.

Arathi Basin: 15 tegen 15 waarbij je resources moet krijgen. Je moet dus gebouwen afpakken van de andere Factie. Vanaf level 20

Alterac Valley: 40 tegen 40 waarbij je torens en graveyards moet veroveren en je moet ook zo snel mogelijk de 2 bazen doden van de andere Factie. Vanaf level 51

Eye of the Storm: Het gebied bestaat uit een vlag in het midden, omringd door 4 torens. Je moet deze torens bemachtigen om recources te krijgen. (net zoals in Arathi Basin) Ook krijg je punten door de vlag naar een toren te brengen. Vanaf level 61.

De Instances en Raids

Wat is een Instance? Een Instance is een Dungeon die je met een groep spelers betreed. In de Instance probeer je iedereen dood te krijgen om veel drops te krijgen zoals goede items. Je kan een Instance niet alleen doen omdat de monsters te sterk zijn voor je. Tenzij je level 70 bent en je gaat een level 10 Instance in. In een Instance kom je ook niet zomaar monsters tegen. Je komt in een Instance ook alleen maar Elites tegen. Een Instance doe je ook met 5 man. Een Raid daar integen doe je met 25 man. Tenminste, als het een level 70 Raid is en jullie zijn ook allemaal level 70. Tot nu toe is de moeilijkste Raid The Black Temple. In deze Raid worden zelfs Legendary\\\'s gedropped. Dat zegt dus al heel wat. Daarnaast zul je, als je level 70 bent, ook proberen jouw Item Set te verzamelen. Je hebt namelijk Tier 1 t/m 6, en Season 1 t/m 3. De Seasons zijn voor PvP, die kan je ook alleen maar krijgen door Arena te spelen. (Hetzelfde idee als Battleground alleen is dat 2vs2, 3vs3 of 5vs5). De Tiers zijn voor PvE. Dat betekent dus dat je niet veel PvP\\\'t.

De Uitbreidingen

World of Warcraft was er vanaf 2004. Het maximale level dat je toen kon halen was level 60. Blizzard heeft toen lopen denken en bracht begin januari World of Warcraft: The Burning Crusade uit. Door die uitbreiding was de levelcap gestegen naar level 70. Daarnaast kwamen er ook nog nieuwe Instances en Raids bij en kon je naar een nieuw continent genaamd: Outland. Na The Burning Crusade heeft Blizzard aangekondigd dat ze elk jaar een nieuwe uitbreiding willen hebben. En ja, ze hebben gezegd dat in 2008 een nieuwe uitbreiding komt. Genaamd: World of Warcraft: The Wrath of the Lich King. Door deze uitbreiding kan je maximaal level 80 worden, er komen nieuwe Instances en Raids bij, en er komt in Azeroth een nieuw deel land bij genaamd: Northerend. Zelf kan ik niet wachten tot die uitbreiding komt want ik ben WoW wel een beetje zat omdat ik simpelweg niks meer te doen heb.

het spel is gwn wel duur vooral omdat je het spel ookk nog moet kope n 15 euro permaand

Conclusie en beoordeling

is leuk spel echt een aanrader
10
Score
100
Score: 100
 • Pluspunten
 • het spel is goed gemaakt
 • Minpunten
 • je raakt verslaafd

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Valt toch mee gelukkig..

 • Nou mooi! Nog net voordat GTA4 uitkomt hehe. : )

 • Mooi deze laat ik mooi aan me voorbij schieten :)

 • ik was egt boos gister maar ben beetje afgekoeld:P ikga het tog wel weerproberen vrijdag of zaterdag heb er egt zin in

 • Nah, speel ik em ff 2 dagen en dan GTA4 :D

 • Gaat goed met sony alles word uitgesteld. Home is ook alweer uit gesteld tot dit najaar.

 • Dat maakt het lange weekend wachten op GTAIV iig wat verdragelijker =D

 • Lekkah!  Zaterdag knallen (eens ff kijken of ik ps3danny1988 online in het vizier kan krijgen hihi) :-))

 • Sony mag van mij zo onderhand van alles steken daar waar de zon bijna niet komt. heel veel bla bla maar alles uitstellen.

  Heel goed ….. Sony is toch geen amerikaans bedrijf ?? Daar kan je het van verwachten.

 • ehmm dit lag niet aan sony maar aan konami fanboy

 • kijk al die flikkers die denken dat het er nietmeer van zou komen, zaterdag is het zover! ^_^

 • @pdaw:P ik kill jou vriend  http://kotaku.com/382416/metal-gear-online-character-creation-is-pretty-cool

  heb je dat al gezien ik zeg je nu al wat ik zal aan hebben

  alles zwart en een zwarte doek voor me gezicht met zonnebril:P en een petje of mis een helm voor je weet doe ik close combat actie  ma had je ma al toegevoegd psn is danny1988 niet ps3danny1988
 • ja ik hoop dat t wel vet wordt nadat ik weken COD4 online heb gespeeld hopen maar dat MGO lekker speeld kan er niet op w8en alleen nu nog de bluetooth headset halen en ook nog dat je vrienden kan invite

 • Ik CQC en stop iedereen in van die MGS kastjes, Solid Snake style =P

 • friends inviten is een functie die er in komt

  maar wist je dat er op de maps gewoon ook veel dozen staan:P en dat je soms uit paranoia die dozen gaat schieten omdat je denkt dat er iemand in zit:P is egt stoer man

 • Had gelezen dat t pas mid-mei kwam mmm

 • update en game ID heb ik al, laat 26 april maar komen :)

  kan ik 't 3 dagen spelen tot gta XD

 • Sony mag van mij zo onderhand van alles steken daar waar de zon bijna niet komt. heel veel bla bla maar alles uitstellen.

  Heel goed ….. Sony is toch geen amerikaans bedrijf ?? Daar kan je het van verwachten.  Euhhh, nee Dit heeft niets met Sony te maken, maar met Konami.  @ Topic

  Later dan gehoopt maar toch…
 • Shit…… dan ga ik net op vakantie…..

 • MGO op de ps2 was toch een game die amper werd gespeeld? Kan het ook verkeerd hebben hoor, maar ik dacht het ergens te hebben gelezen….hmm.. In ieder geval, ik ben wel benieuwd naar deze shizzle. Ik heb nog nooit MGO gespeeld. Wellicht een online toppertje dr bij voor ps3? : )

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren