1. Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Gran Turismo 5 Prologue (PS3)

Gran Turismo, wie kent de game nou niet? Iedere race fanaat heeft hem wel eens een keer in zijn leven gespeeld. Op 1 mei 1998 begon het, Gran Turismo was geboren. Het was 1 van de eerste race games op de PlayStation. Het was een game waar de meeste race game freaks nog over praten. En toen gebeurde het, 28 januari 2000, deel 2 lag in de schappen. Kort daarna volgde alweer een nieuw deel van Gran Turismo, Gran Turismo 3 was te spelen op 20 juli 2001, Dat was al een grote verandering, de graphics waren heel erg verbeterd. Ook was deze game voor de PlayStation 2, PlayStation 1 was verleden tijd voor Gran Turismo. Voor Gran Turismo 4 was (net zoals ook voor Gran Turismo 5) ook een Prologue versie. Deze werd in november 2004 uitgebracht. Toen kwam de echte versie in 9 maart 2005 in de winkel. De graphics, waren alweer een stuk verbeterd. Beetje bij beetje werd het beter. En toen, de game waar iedereen op wachtte. Voor het eerst een Gran Turismo game op de PlayStation 3. De graphics waren aanzienlijk verbeterd. Gran Turismo 5 Prologue verscheen op 28 maart 2008. In Gran Turismo 5 is heel veel te doen, ik ga het proberen allemaal zo uitgebreid mogelijk te vertellen.

In de optie arcade kan je gezellig voor de lol racen, je verdient er niks mee, maar het is wel altijd handig om te oefenen. Je moet een circuit kiezen en dan kan je het niveau van je tegenstander instellen en nog veel meer. Als je een auto wilt kiezen om in de arcade te racen moet je in het begin scherm naar de optie garage daar kan je een auto kiezen die je bij de dealer hebt gekocht.

De dealer heb je vaak nodig als je in de events racet. Er word bij vele races gezegd welke auto je nodig hebt. Als je geen geld hebt voor een goede auto kan je het beste gewoon in events racen, in deze optie verdien je namelijk geld. Je begint in events in de C-klasse waarbij je als een onervaren coureur begint. Als je in een hogere klasse wil komen moet je bij iedere race 1e of 3e worden. De klasse's lopen tot de S-klasse.

In de S-klasse komt er wel iets nieuws bij. Je kan nu namelijk gestraft worden door tegen een andere auto aan te botsen, door tegen de barrière te botsen, afsnijden of andere auto's van de baan af duwen. Je word gestraft door de motor te blokkeren, zo minder je snelheid en is het gemakkelijk voor de anderen om je in te halen. Deze straffen gelden ook in de online races.

In tijdrit kan je eigenlijk gewoon gezellig met je auto rondrijden als je wilt, maar het echte doel is natuurlijk om een hele snelle tijd neer te zetten. Deze optie is heel handig als je je auto wilt afstellen bijvoorbeeld, omdat het circuit leeg is.

Driften is altijd wel leuk om te doen, zoveel mogelijk punten behalen netzoals in online. Probeer alleen niks te raken, anders tellen je punten niet meer mee.

In online racen is het gevoel als een echte coureur nog groter, je speelt dan natuurlijk tegen echte mensen en het is wel wat pittiger dan anders. Je mag kiezen welke auto je wilt, alhoewel soms een host aangeeft dat je bijvoorbeeld een bepaalde auto nodig hebt om daar te mogen racen, netzoals in de events mode. Zo kan je ook records verbreken in de online optie. Bijvoorbeeld met driften de meeste punten behalen, of met tijdrit de snelste tijd neerzetten.

Als je niet zonder het laatste nieuws van Gran Turismo kan is er een special nieuws optie in het menu, in die nieuws optie kan je het aller laatste nieuws van Gran Turismo lezen.

Gek van auto filmpjes, daar heeft Gran Turismo ook voor gezorgd, ze hebben een speciale Gran Turismo TV. Daar kan je filmpjes bekijken of downloaden. Alle filmpjes zijn gratis.

Mijn mening is dat de graphics op zich een klein beetje zijn bevorderd, ik heb heel lang Gran Turismo 4 gespeeld en ik zie bijna geen verschil in graphics. Wel is de race ervaring ver vooruit gegaan. Als je bijvoorbeeld de veren verkeerd afstelt slip je weer sneller en raak je snel het macht over het stuur kwijt.

Conclusie en beoordeling

Als je deze game hebt als auto en race liefhebber, dan verveel je je zeker niet. De race ervaring is zo goed dat het lijkt alsof je in een raceauto zit terwijl je speelt. Als je de volledige versie wilt zou ik nog even wachten want Gran Turismo 5 is in aantocht.
8,7
Score
87
Score: 85
 • Pluspunten
 • Graphics
 • Realisme
 • Online
 • Minpunten
 • Demo
 • Geen schade
 • Weinig auto\'s
 • Weinig circuits

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Oftewel: We kunnen pas verwachten in 2009 -_-

 • Geef mij maar achievements:)

 • Ach, zo erg zat ik er toch niet op te wachten. Dan maar liever iets dat goed werkt en leuk is, dan een programma waaraan je jezelf alleen maar ergert.

 • nou nou wel jammer hoor  hoogste tijd voor de voorspelbare reacties  zeker voor de 360 fanboys  slijp de messen maar alvast mannen want dit is natuurlijk een inkoppertje
 • Zijn er echt mensen die op Home zitten te wachten dan? ;)

 • Zoals ik al eerder zei… Ik heb al toegang tot een gesloten beta sinds oktober vorig jaar en ondanks de recente toevoegingen vind ik er nog steeds geen hol aan.  Home is een hype en zal volgens mij nooit aan de hoge verwachtingen voldoen! Als ik bij de release alsnog fout ben, zal ik wel de eerste zijn om dat toe te geven, maar ik vrees ervoor dat ik het bij het rechte eind zal hebben.

 • Wat een Xbots toch weer?!

  @davy: Heb de game ook al heel even gespeeld bij een vriend van me (zit ook in de beta) en ik vond het ook best saai maar volgensmij komt dat vooral omdat er nog niet veel socialoteit is.

 • @lama51  WHHAHAHAHAHAHHAHH!!!  @slimdavy  Het lijkt me inderdaad dat zij het zelf ook ondermaats vinden, en er dus nog vanalles aan proberen te doen om Home interessanter te maken…
 • Duhhhh? was totaal niet te verwachten! *kuch*

  Home dit Home dat… Ingame-XMB moet er zijn!!!

  En durf te wedden dat Sony met de XMB-affaire ons ook iets wijsmaakt…

  Schijnt dat MS daarrond een pattent aangevraagd had in 2004
  om custom-music te (mogen) kunnen beluisteren ingame en in 2006
  heeft MS het pattent daadwerkelijk gekregen…

  Dus zou het goed kunnen dat men juist ingame-berichten
  kan sturen met de PS3-XMB en geen muziek…

  Sony? Answers!!!

 • Achja, kvind niet zo erg.

 • Ik vind dit nieuws erg jammer :( Ik verheug me op Home. Ik hoop dat de ingame-XMB niet uitgesteld wordt.

 • Ik denk dan altijd , van uitstel komt afstel……

  Dit is toch wel echt een beetje te gek voor woorden aan het worden is het niet? Zelfs de grootste PS3 fans moeten toch wel toe gaan geven dat ze daar in japan een beetje hun geloofwaardigheid verloren hebben. Als er zoveel mensen met bovenstaande dingen bezig zijn en het duurd zo lang en wordt steeds uitgesteld….. Wat voor conclusie kan je daar dan uit trekken? Waarschijnlijk dat het inderdaad nog niet veel voorsteld en dat ze bezig zijn om er echt wat van te maken.

 • Zolang GTA lV niet word uitgesteld boeit het me allemaal niet :p

 • ach, ik verwacht er net als vele anderen erg veel van, niet dat ik mijn sociale leven online wil voortzetten ofzo, maar hij lijkt mij erg vet om te laten zien dat je bijvoorbeeld heel goed bent in UTIII door een prijs van zoveel kills zonder dood te gaan te laten zien ofzo. Voor de rest hoop ik dat er ook een pokerroom komt, met webcams lijkt me dat erg leuk.

 • Opzich wel een leuke toevoeging voor het Playstation netwerk, maar zitten mensen hier echt op te wachten?

 • eind 2008 denk ik of begin 09

 • of je laat de beta zitten en brengt in 1x de game uit? tenminste geen gezeik met releasedates en onnodig geflame

 • lol also getipt door tripper *kuch*

 • beta in de herfst = home pas in 2009?  De muziek tot daar toe Jokes, ingame XMB is wel een serieus gemis daarentegen.

 • @ Null

  Home is geen game -_-

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren