1. Crysis: Warhead (PC)

Crysis: Warhead (PC)

Het is geen een pc gamer ontgaan dat Crysis een pareltje van een game is. Niet alleen in de breedste zin van het woord, maar ook qua graphics en algemene uitstraling. Maar weinig tot geen games hebben tot nu toe de grafische pracht van Crysis kunnen overtreffen en zullen dat waarschijnlijk ook niet snel gaan doen. Toch heeft Crytek het voor mekaar gekregen om een uitbreiding klaar te stomen wiens grafische pracht de graphics van de eerste Crysis overtreft. Crysis: Warhead heeft zojuist zijn intrede gemaakt!

En dat is mooi aangezien ik persoonlijk erg veel genoten heb van de eerste Crysis. De game was mede door zijn standaard, maar erg vermakelijke gameplay ontzettend leuk om te spelen, en dat is met deze uitbreiding niet anders. De gameplay staat nog steeds als een huis en voelt zelfs beter aan dan het origineel. Zo zijn de vuurgevechten tussen jou en de aliens een stuk intenser en zijn de vuurgevechten in het algemeen heftiger, sneller en ruiger. Dit komt mede door het feit dat de omgevingen waarin jij je bevind meer ruimte overlaat voor je favoriete vijanden. Je zult namelijk veel meer vijanden en nederzettingen tegenkomen die tot op de tand beveiligd zijn met zware machine geweren, gepantserde voertuigen en zelfs lompe miniguns. Het aan flarden schieten van al deze vijanden en objecten voelt daarom ook ouderwets bevredigend aan waardoor je automatisch op zoek gaat naar meer actie (die je overigens ook zult krijgen).

Zoals het een traditionele First Person Shooter beaamt, hoort de actie intens en ruig te zijn. De makers van Warhead wisten dit maar al te goed en zijn er in geslaagd om de actie beter weer te geven dan ooit tevoren. Je vijanden zullen in paniek alle kanten opvluchten wanneer jij met je superpakkie de boel op stelten komt zetten. Met een welgemikt schot schiet je een gat in de tank van een 4x4 waardoor die een aantal seconden later met luid kabaal de lucht in wordt geslingerd om vervolgens met een doffe knal en gehuld in vlammen weer terug naar moeder aarde te keren. Je activeert je pak en beweegt je razendsnel door het landschap terwijl je van alle kanten wordt beschoten door humeurige Koreanen. Je draait je om, je ziet een vijand staan. Je activeert je pak zodat je fysieke kracht wordt verdubbeld. Je rent op hem af, springt de lucht in en smakt hem vervolgens met brute kracht tegen de grond aan. De actie in Crysis: Warhead is gewoon heerlijk om mee te maken, en is naar mijn mening het beste wat er tot nu toe is!

Omdat deze actie juist centraal staat in de game, heeft ook het verhaal zich hier aan aangepast. Jij speelt nu namelijk als Micheal Sykes, ook wel bekend als Psycho. Jij wordt op een gegeven moment de opdracht gegeven om achter een container aan te gaan met hierin één van de aliens die je ook al bent tegengekomen in de originele Crysis. De Koreanen willen namelijk de technologie van deze illustere aliens gebruiken voor andere doeleinden, en dat moet jij ten allen kosten zien te voorkomen. Tijdens je avontuur op zoek naar de container zul je het weelderige eiland verkennen, met een hoovercraft over het ijs racen en tezamen met je trouwe wapens de ondergrondse tunnels doorkruisen en vervelende buitenaardse illegalen zonder vergunning overhoop knallen. Ook aliens die groter zijn dan een winkelcentrum complex ontbreken niet in de game, en zorgen voor de nodige afwisseling. Helaas komt deze afwisseling wel tegen een prijs, omdat de singleplayer namelijk niet al te lang is. Binnen een magere vijf uurtjes ben je erdoorheen en kun je weer overnieuw beginnen. Wel moet ik erbij vermelden dat het slechts een uitbreiding is, en dat vijf tot zes uur hemels gameplezier meer dan genoeg is voor de prijs die je voor de game moet betalen.

Dat er weinig mis is met de gameplay is nu wel duidelijk, maar waar Crysis echt bekend om staat is natuurlijk zijn grafische pracht. Draaiende op Crytek’s beste CRYengine ooit, tovert ook deze Crysis wederom beelden op je monitor om bij te watertanden. Helaas ook om van te tandenknarsen, aangezien de systeemeisen nog steeds belachelijk hoog liggen. En alhoewel de game is geoptimaliseerd, en je betere beeldkwaliteit krijgt met lagere specificaties, heb je nog steeds een vrij duur systeem nodig wil je de grafische pracht van Warhead kunnen meemaken zonder het gevoel naar een dia voorstelling te kijken. Heb je wel een monster van een pc, dan kun je van alle grafische toeters en bellen genieten die er tot nu zijn ontwikkeld. Volumetric smoke particles, dynamisch licht en schaduwen, geavanceerde shaders en de meest scherpe en heldere textures die je ooit gezien hebt zullen zelfs de meest veeleisende gamer versteld doen staan. Het is wel zo dat wanneer je Crysis: Warhead hebt gespeeld, vrijwel ieder andere game die je op je pc hebt staan gedateerd aanvoelt qua weergave…

Conclusie en beoordeling

Het moge duidelijk zijn dat Crytek wederom een game heeft afgeleverd om je vingers bij af te likken. Mede door de intense actie, het vrij sterke verhaal en natuurlijk schitterende graphics zal menig gamer zich uitermate goed kunnen vermaken met deze nieuwste uitbreiding van het fantastische Crytek!
9,3
Score
93
Score: 95
 • Pluspunten
 • Grafische pracht
 • Intense actie
 • Ouderwetse fijne gameplay
 • Minpunten
 • Hoge systeemeisen
 • Duur van singleplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Holy fuck, bij mij is het wel nog niet gecrashed, maar goed dat ik dit weet nu ^^

 • Six Vegas 2 ziet er fucking slecht uit op de pc. Heb de game gelijk ge-deinstalleerd.

 • Spel valt vies tegen, was leuk geweest als 30 euro variant…

 • @ Nex-: Omdat het er slecht uitziet (op jou pc) heb je het dadelijk verwijderd ? Graphics whore !

 • Bij een slecht spel horen slechte gevolgen:') Kom maar op met de fanboy reacties!

 • Ikheb hem gister gespeeld en vond hem tegenvallen .. Denk dat Rainbow Six niet voor mij is bestemd ..

 • @Mercenary@Work:

  Ik knal je nog sneller neer dan dat jij fanboy kunt zeggen :P .

  ———————————–

  Zouden ze het kunnen fixen? Jammer voor de PC bezitters.

 • tja je kan maar beter console gamer worden:P

 • ik vindt het behoorlijk slecht van ubi soft dat ze op de ps3 de leaderbords niet resetten of een update er voor uitbrengen ( i.v.m cheaten met de stats ) en die glitch er uit halen was altijd een zeer grote van van rainbowsix maar dat is nu voor bij !!!

 • Jammer dat er zulke fouten inzittten.

 • Jammer….. en heel raar.

 • @Black-Hawk

  Oke het spijt me dat ik je gevoelens heb gekwets, ik zal jullie voortaan aanspreken met 'R6V2 liefhebbers'. Valt die wat lekkerder in de mond?

 • Snel Ubisoft, throw a patch online!

 • 1GB is toch niet zo groot.. Tegenwoordig hebben mensen al snel 300GB+ in hun PC zitten.. Och en om de zoveel tijd keer dat verschonen kan ook geen kwaad lijkt me.

 • De nieuwe Rainbox Six Series zuigen nogal, vond het vroeger veel beter. :)

 • Achja dat krijg je al je troep spellen koopt zoals dit. Echt netjes van Ubisoft om zulke grapjes erin te gooien zo beschermen ze de gamer om dit klote spel niet te kopen ^^

 • Nou nou en daar betaal je dan voor.

 • Het blijft een fantastisch spel. Klaar.

 • Wat een bullshit. Waarom maakt hij die files aan?

 • Daarom ben ik een console gamer, dan heb je dit gezeik niet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren