1. Battlefield: Heroes (DL)

Battlefield: Heroes (DL)

Battlefield,iedereen heeft de games ondertussen wel gespeeld en veel mensen zijn de games nog steeds aan het spelen. EA kwam pakweg een half jaar geleden met Beta-keys voor de nieuwste game in de serie, deze game was behoorlijk anders dan de games tot nu toe, in plaats van Duitsers die je neer moest schieten kreeg je nu een paar vrolijk getekende mensen voor je om neer te schieten. Is het EA gelukt om Battlefield Heroes trouw te houden aan de \'\'normale\'\' Battlefield games of is dit een afgeraffelde game omdat het gratis is?

De game spelen is niet de moeilijkste wat je doet, enige wat je doet is naar de site van Battlefield Heroes gaan en een account maken, na dat je daarmee klaar bent installeert de site de game op je computer en kan je aan de slag. Eenmaal op de site kom je er ook achter dat Battlefield bestaat uit twee groepen, de o zo moordlustige National Army, de Duitsers, of de blije National Army, de geallieerden. Eenmaal ingelogd in de game krijg je de mogelijkheid om een Hero te maken van een van de twee klassen. Je hero is van zijn huidskleur tot aan wat hij draagt te veranderen, ook krijg je de mogelijkheid om je Hero in een van de drie klassen te zetten, elke klasse heeft ook een bepaalde ability die hun weer beter maakt dan de andere klasse. Je hebt o.a. de Commando\'s, de Commando\'s krijgen een sniper en de ability om stealth in te zetten waardoor ze onzichtbaar worden voor iedereen. Ook heb je de mogelijkheid over een Soldier, de Soldiers zijn de soldaten die je kan helpen in een hevige strijd, maar kunnen ook veel schade in hun eentje verrichten. Soldiers hebben o.a. de ability om soldaten van hun eigen team te healen. Ten slotte heb je de Gunners, de gunners zijn de soldaten die vaak een hele pot koffie op hebben dus gelijk met hun enorme machine gun in de rond schieten om zoveel mogelijk schade aan te richten, hoewel de Gunners behoorlijk langzaam zijn compenseren ze dit door een hoge hoeveelheid health en wapens die veel schade aanrichten.Gunners hebben o.a. de mogelijkheid om een vat vol met TNT te gooien, dit zorgt voor meer schade en het is ook behoorlijk komisch om ineens een vat voor je heen te zien vliegen. De game beschikt over een hele goede server verdeling, de minder goede spelers worden in dezelfde server gezet als spelers van ongeveer hetzelfde level, dit zorgt ervoor dat je niet gelijk in het begin al vele malen gedood word voor dat je begrijpt hoe de game werkt.

Eenmaal bezig met het spelen kom je achter de simpele gameplay van de game, elk team heeft in het begin van het spel 50 punten elke keer dat iemand van een team dood gaat gaat er een punt van af. Dit gaat door totdat de ene kant helemaal geen punten heeft en de andere kant dus de winnaar is. Je kan ook bepaalde checkpoints van de vijand overnemen, dit zorgt ervoor dat je op meerdere plekken terecht kan als je dood bent en dus meestal gelijk midden in het gevecht terecht komt. Helaas heeft de game nu nog maar één mode, de populaire mode uit deel één: Conquest.

De game werkt met een level systeem, hoe meer mensen je dood maakt, hoe meer experience je krijgt en hoe meer experience je hebt hoe meer Valor Points je krijgt. Valor Points krijg voor het doden van de vijand, voor het voltooien van missies en om de zoveel minuten krijg één of twee uit het niets. Met Valor Points kan je een betere versie van je wapen kopen en veel meer. Dit varieert van kleren tot aan bepaalde armbewegingen die je kan uitvoeren om je team op de hoogte te brengen van vijanden, of om mensen gewoon keihard door de killcam uit te lachen na dat je ze hebt gedood. Ook heb je Hero Points, met de Hero Points kan je de abilities die je hebt voor je soldaat verbeteren. Ten slotte heb je Battlefunds, Battlefunds zijn de enige dingen waar je voor moet betalen bij BF:H, dit omdat je door Battlefunds weer extra mooie kleding kan kopen die de andere niet hebben. Ook kan je bepaalde \'\'Widgets\'\' jezelf weer oplapt of waardoor je sneller levelt. Gelukkig hebben de mensen van EA ervoor gekozen om mensen met Battlefunds geen speciale dingen te geven waardoor ze je makkelijker dood maken, met Battlefunds kan je nu, nog, alleen maar dingen kopen die de uiterlijk veranderen en meer niet. Ze hebben ervoor gekozen om geen speciale wapens te geven aan mensen met Battlefunds omdat dat weer de balans tussen mensen met en mensen zonder verstoort.

Voor BF:H hoef geen monster computer te hebben, met een niet al te langzame internetverbinding kan je al aan de slag dit dankzij de cartoony look. De geluiden in de game zijn echt van topkwaliteit, ze hebben voor behoorlijk leuke geluiden gekozen die ook goed passen bij de acties die je uitvoert, ze zijn voor niet al te realistische geluiden gegaan, dus verwacht geen 50 Cent die naar je schreeuwt dat hij de enemy heeft gespot. Het deuntje van de game is zo leuk dat als je het een paar keer hoort je makkelijk aan het meezingen bent.

Nu heb je de keuze uit vier levels, Buccanneer Bay, een niet al te grote level met tanks en vliegtuigen, Seaside Skirmish, een behoorlijk grote level met veel open plekken, bevat geen tanks en vliegtuigen maar wel wagentjes waarmee je kan rondrijden., Victory Village, een best wel grote level met veel plekjes waar je je kan verstoppen, tanks en vliegtuigen staan weer tot je beschikking, en de laatste en tevens de nieuwste Coastal Clash, de naam voor deze map is d.m.v. een prijsvraag besloten. Typerend voor deze map is de grote windmolen die midden in het level staat. In deze level kan je alleen maar wagentjes kiezen om mee rond te rijden.

Conclusie en beoordeling

Voor een gratis game is Battlefield Heroes een hele goede geslaagde game. De stijl,de muziek alles past goed bij elkaar. De Battlefield veteraan zal het niet moeilijk hebben met de game en zou met trots zeggen dat de serie er weer een topgame bij heeft.
8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Leuke kleding....
 • Vrolijk,oorlog is voor het eerst leuk!
 • Cartoony look is geslaagd.
 • Leuk deuntje.
 • Goed gebalanceerde gevechten.
 • Gratis.
 • Minpunten
 • maar ook echt mooi als je ervoor betaalt.
 • Maar 1 mode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Toch nog €439? Ik dacht dat ie retescherp naar €399 ging. Net als GT5: Prologue.

 • je bespaart je 30 euro

  is toch mooi meegenomen

 • raar die oude controller zit er nog bij

 • Ziet er goed uit!

 • Ziet er wel een leuk pakket uit.

 • X_X Waarom heb ik al een PS3? :P Ik heb lekker de 60gb nanananana

 • @bryovic, dat is normaal in EU is die dualshock 3 nog niet uit…

 • cool

 • Slimme zet.

 • Geen slimme zet, de oude controller zit er nog in.

 • Leuk pakketje. Jammer van de prijs, €399 was mooier geweest imo.

 • @ Rano

  GT5prologue is ook maar 40 euro

 • Heb al een 60GB PS3.. maar stiekem begint GTAIV toch mijn interesse te wekken..

 • 439 euro is de adviesprijs. in veel winkels zal het pakket dan toch wel 400 euro kosten.

 • Ik heb GTA4 al!!!!!!!!!!!!!! SUper dodelijk spel, wel illegaal op de xdoos, maar k heb hem ook besteld voor de ps3,kan ik lekker online

 • Ik heb al een PS3 :P 40 GB dan maar da's genoeg voor mij.

 • Ziet er wel vet uit en je spaart 30 euro :P Maar was het niet beter als ze er 400 euro voor vroegen ?

 • Hoe ik niet, Ik heb al een PS3 ;-P maar ik wil het Spel wel ;-P

 • Ik heb al een PS3… Maar dit pakket zou ik heel erg graag willen, want ik ben nu dik genaaid!  EDIT: Tpch niet, heb me PS3 voor 388 gehaal dus als ik GTA IV nu zou halen, zou het me €1,- minder kosten :D:D:D

 • Duur aangezien het Ratchet + Uncharted pakket ook €439,00 kost.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren