1. Grand Slam Tennis (Wii)

Grand Slam Tennis (Wii)

Bijna net een videogame!

Tennis op de WII is een veel beoefende sport. Al vanaf het begin bij de lancering van het platform konden we met ons racket tegen kleine gele balletjes aanslaan en onlangs verscheen er Virtua Tennis 2009. Het onderdeel van WII sports was natuurlijk heel toegankelijk. Zo heb ik meerdere keren een dijk van een wedstrijd moeten spelen tegen mijn oma om gezichtsverlies te voorkomen. Hoewel ze daarna een week plat moest gaf het wel aan dat het spel “basic” en gemakkelijk was. Grand Slam Tennis gaat een stapje hoger dus ik vrees dat mijn oma moet afhaken.

Dat niveau hoger vertaald zich gelijk in de weinige instructie die je krijgt. Na het slaan van een paar ballen die uit een tenniskanon worden geschoten ben je eigenlijk startklaar. Althans, dat vinden de makers van het programma want van een echte tutorial is geen spraken. Het voordeel is wel dat je lekker snel de baan op kunt. De besturing wijst zich dan ook wel grotendeels zelf uit. Tussen de wedstrijden door krijg je ook info en tips over hoe je het beste de glazen van tafel kunt rammen. Want ja, eerlijk is eerlijk, ook ik werd weer te fanatiek bij het spelen van deze game en half duikelend over de grond nam ik nog een glas cola mee.

Met de wiimote is het natuurlijk ideaal tennissen. In combinatie met de wiimotion plus is het nog leuker. Effect ballen, topspin, slice. Noem het maar op.“The Real Deal” komt hierdoor weer steeds dichterbij. Toch laat de besturing soms te wensen over. Mijn eigen gecreëerde figuur beweegt soms vreemd over de baan en hij loopt soms een kilometer rond de bal om een “forehand bal” te pakken met zijn “backhand”. Dit is ook vooral een kwestie van wennen want ik merk dat ik in met mijn enthousiasme de afstandsbediening soms verkeerd vast houd wat resulteert in punten voor de tegenstander en gevloek door de huiskamer.

Er zijn verschillende mogelijkheden tot het spelen van een wedstrijd. Zo heb je de carrière optie waarbij je de grand slams afwerkt en ook een minigames optie met verschillende aardige tennisspelletjes. Ook kun je het spel online spelen en bijna alles is met 2 of meerdere personen te doen. Een advies is wel dat iedere speler is uitgerust met een WII motion plus maar als jij het weet is dat voldoende want mijn vriendin vraagt zich nog steeds af hoe je een effectbal speelt. Zij hoeft natuurlijk niet perse te weten dat dit niet gaat met een gewone controller.

Visueel ziet het er allemaal “gewiid” uit. Verwacht geen levensechte graphics maar gewoon toffe plaatjes die overigens laden als een trein! De levensechte stadions zijn ook een applausje waard. Je zou zo kunnen denken dat Wimbledon herhaald wordt. Na een tijdje worden de bewegingen en commentaren wel wat saai. Het is veel van hetzelfde zeker wanneer er in 1 wedstrijd 3x het grapje wordt gemaakt dat een gemaakt punt zo simpel lijkt, dat het bijna een videospel is. Ik vond hem sowieso niet grappig maar na 3x helemaal niet meer. Wat ik wel erg komisch vond zijn de bewegingen van mijn poppetje na het maken van een stomme fout of geweldig punt. Ik reageer bijna precies hetzelfde in de woonkamer als mijn alter ego op de wii. Een gebalde vuist of nee schuddend het racket op de grond gooiend. Maar dat zegt dan weer meer over mij dan over deze game!

Conclusie en beoordeling

Met het idee “verstand op nul en rammen maar” kom je er niet in deze game. Naarmate je verder in het spel komt leer je meer vaardigheden en wordt het soms zelfs een tactisch schouwspel. Toch blijft het heerlijk om als een idioot rond de zwaaien met je wiimote. Dat lukt dan ook super in deze game. Mocht je zijn uitgekeken op de minigames of career mode dan kun je lekker online verder gamen. Een heerlijke game voor heel wat uren speelplezier!
8,3
Score
83
Score: 85
 • Pluspunten
 • Lekker potje Tannisen!
 • Je verbrandt Calorieën!
 • Online spelen
 • De Fun van wii sports maar dan een trap hoger!
 • Spelen met de bekende sterren zoals Nadal & Federer
 • Minpunten
 • Veel dezelfde animaties & commentaren
 • Besturing soms een beetje onhandig
 • Spierpijn!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • ching ching

 • Chin ching = bling bling

 • wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 • Leuk en aardig, maar als ze de hype niet door kunnen zetten moeten ze wel iets achter de hand hebben. Want ik verwacht niet dat de Wii net zolang blijft als de PS2 bijvoorbeeld…

 • \"It prints money!\"

  Haha, maar ze hebben het ook goed voor elkaar door het niet op power te gooien maar innovatie. Volgens mij is de enige keer dat ze verlies draaiden doordat de yen naar beneden werdt gezet in de wisselkoersen o.i.d.. Dus niet zozeer door henzelf ook.

 • Dit komt omdat de Wii voornamelijk wordt aangeschaft door dames en ouderen……  Ik geloof ook niet dat ze dit kunnen voortzetten met 1 goede game per half jaar…..!!!

 • Zo dat is een behoorlijke winst dat ding blijft maar goed verkopen samen met de DS en de daarbij horende spellen.

 • Kunnen ze die centen mooi gebruiken om een nieuwe gameboy te ontwikkelen :P

 • Nintendo blijft goed door cashen zeg :O

 • @Stefandepefan: Liever een DS-opvolger met GameCube-kracht! Dan is de PSP nergens meer! :)

 • Was te verwachten natuurlijk, al denk ik dat de top nu wel is bereikt.  Ik snap persoonlijk echt niet waarom de Wii zo goed scoord, en al helemaal niet waarom mensen ereen kopen. Voor 199 euro heb je immers ook een echte next gen console nietwaar.  Wat ik al helemaal niet snap, is dat men nog winst maakt op de DS.

  Iedereen die ik ken met een DS koopt echt nooit ook maar een enkele game. Ze hebben allemaal zon prachtige kaart in de DS zitten.  Waar komt die winst dan vandaan ?

 • ik snap niet wat mensen in de wii en ds zien, het zijn zulke klote dingen! je bent echt een kneus als je die dingen serieus 'cool' of 'leuk' vindt, geen uitzonderingen  -Modbreak-

  Kap eens met dit trieste en kneuzige gedrag Sanguis NL!

 • @ Jorenmartijn: Denk je dat Sony stil blijft zitten dan?

  Daar zullen ook echt wel plannen liggen om een nieuwe PSP uit te brengen, want ook de PSP heeft geen windeieren gelegd voor Sony.  @ Sanguis NL: Serieus, ik ben het zó met je eens.

  Ik heb zelf ook een Wii, maar die heb ik alleen voor Mario Kart en Super Smash Bros. Brawl..

  Dat ding heeft nu al bijna een jaar staan te verleppen onder het stof, en nu maar binnenkort maar eens Mario Kart aanschaffen, kijken of ie nog aangaat.. • @Sanguis NL: Ze zijn cool voor mij, omdat ze gewoon goed zijn. Misschien ben jij gewoon een beetje te vastgeroest om in te zien dat een beetje verandering ook wel eens goed is.

  En draag eens wat argumenten aan waarom je vindt dat de DS en Wii voor kneuzen zijn.  @Warudin: Nou en? Nintendo zal vast iets verzinnen om de DCube (zelf verzonnen) eruit te laten springen, zoals tilt-controls o.i.d.. En wat de spellen betreft, durf gewoon wat verder te kijken dan je neus lang is. Mario Kart is een goede aanschaf, maar overweeg ook eens bijvoorbeeld Zack & Wiki.

 • @ Jorenmartijn: Ik heb ook wel meer games dan dat hoor, en dat mijn Wii al een jaar niets heeft gedaan is ook onzin, maar in vergelijking met mijn PS3 moet ie écht verdrietig zijn.  Ik heb Mario Smash Football wat me zwaar tegenviel, Sega Superstar Tennis, wat echt niet goed werkt en Rayman Raving Rabbids, wat op de buggy besturing na, wel aardig was.  Maar dat is het probleem, de besturing is misschien innovatief, maar het is alles behalve precies.


 • ching ching, toch blijft de wii een on-ding :P

 • @Warudin: Die spellen heb ik weer niet, maar ik geef meteen toe dat de Wii-Remote niet altijd even goed wordt geïmplementeerd. De besturing kan echt wel precies zijn hoor, maar het moet gewoon goed worden toegepast.

  Sonic and the Secret Rings, welke ik heb, hoewel niet altijd even perfect op besturing- en camera-gebied, is nog steeds erg goed speelbaar en ziet er ook meer dan uitstekend uit. Sega Superstars Tennis kan volgens mij ook met de Wiimote en Nunchuk gespeeld worden, dus probeer dat eens als je dat niet al hebt gedaan hebt. Over de andere spellen kan ik niets zeggen, aangezien ik ze niet gespeeld heb.

  Feit blijft dat de Wii populair blijft.

 • @Sanguis NL; Ach ja, met zo'n reactie ben jij de kneus en niet degene die het apparaat leuk vinden. Hele goede onderbouwing trouwens. Jij bent echt 'DE' aanwinst van IG  X/

 • haha, alle middelbare scholiertjes die zich te stoer vinden voor nintendo. Ik herken mezelf er ook in.

  toendertijd…playstation 1 en ps2…. waren top. nintendo was niets.

  ben ik blij dat ik toch een n64 en gamecube heb aangeschaft met de echte topgames.

  nintendo niet cool????….boeie…..maar wel top-games!!!!

  en er komen nog zoveel goede games. ook van 3d party. Die zijn allemaal wat later begonnen met ontwikkelen, maar de marktleider krijgt altijd steun. vooral omdat het goedkoper ontwikkelen is.

  wii-ware is al helemaal de toekomst. (kleine indy-developers) met goede ideeen.

  tetris en pac-man zijn nog steeds goede games vanwege de gameplay en niet vanwege de graphics!!!!
 • mensen die een wii hebben zijn niet domme mensen maar ja het is niet egt een game console vind ik

  meer een speeltje voor mensen

  ik weet wel zeker datz e dit geen 2 jaar gaan volhouden na 2 jaar is deze hype ook wel voorbij en heeft iedereen er wel een.

  ze gaan niet voorbij ps2 in sales

  voor de rest denk ik dat de ds de echte concurrent is voor ps2 en mis wel in de buurt gaat komen of zelfde gaat verkopen als ps2

  plus over de psp het is sonys eerste portable etc en ze pakken in 1 keer 30% van de marktaandeel van iemand die het jaren domineerde dat is gewoon super goed hoor

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren