1. Nieuwe aanwijzingen voor 360-controller met bewegingssensor

Nieuwe aanwijzingen voor 360-controller met bewegingssensor

Na de geruchtenstroom van enkele weken terug leek de storm weer te zijn gaan liggen omtrent een mogelijke Xbox 360-controller met Wii-achtige bewegingssensoren. Gamesweblog Kotaku is in de kwestie gedoken en heeft enkele interessante bevindingen gedaan.

Zo stuitte zij o.a. op Motus, een bedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in motion-sensor-technologie en reeds een product op zijn site heeft staan genaamd Darwin. Het project van Microsoft werd eerder als project Newton omschreven. Beide namen zijn uiteraard afgeleid van bekende wetenschappers. Op de site van het bedrijf vind je bovendien verwijzingen naar evolutie en de Wii. Iets wat er in ieder geval op duidt dat Motus bezig is met technieken die doen denken aan die van Nintendo's console. Motus heeft eerder samengewerkt met Microsoft, of ze nog steeds samenwerken kan Motus niet bevestigen.

In het artikel van Kotaku wordt dieper ingegaan op de kwestie en komen bovendien bronnen binnen Microsofts ontwikkelstudio Rare aan het woord alsmede Microsoft-medewerkers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom Copyright Nintendo die shit niet…

 • Ik had er wel iets van doen maar moeten ze gewoon NIET doen!!  Ze moeten de Wii NIET na doen!!

 • @Ssup  Omdat de techniek helemaal niet van Nintendo is!! Je denkt toch niet dat Nintendo hetzelf heeft uitgevonden? Dit heeft Gyration allang gedaan en gepantenteerd voor zowel computer gebruik als gaming, en daar heeft Nintendo dat patent van gekocht.

 • Eerst de SixAxis, nu de Darwin. Denk niet dat als het een motion controler wordt, het beter wordt als de Wii-Mote.

 • als ze dit doen hoor ik nu al van alle kanten roepen dat ze de Wii nadoen

 • Wat een gezeik.. er bestaan al jaren bewegingsgevoelige controllers.

  En als je toch bezig bent met zeiken over na-apen, Nintendo heeft de guide / home button gejat van de Xbox controller. Dat slaat toch ook nergens op?

 • Ik ben van mening dat niet iedereen het al over copieren moet hebben als het om een GERUCHT gaat. niemand weet wat het is dus kan er niet geconcludeert worden dat de wii word nagemaakt.

 • Microsoft doe dat nou niet, strx is het een enorme misser!!

 • Als ze dat nou uitbrengen als de nieuwe xbox op de markt wordt gebracht. Ik bedoel de sixaxis heeft dan ook die bewegingssensors, maar wordt dat nu echt benut? Ik heb weinig games gezien met deze functie.  De Wii is juist alleen maar gemaakt voor dat soort games. Dus ik zie het nut er niet van in dat Mickeysoft dit ook nu op eens weer wil. Ja 1 ding, namelijk zoveel mogelijk cash verdienen.

 • Oh!!! Kunnen ze dan ook niks orgineels verzinnen? Altijd dat gekopieer, word ik niet goed van.

 • Die mensen die over jatten of copieren praten weten zoiezo niet hoe de wereld in elkaar zit. Als niemand dingen van elkaar over had genomen en/of probeerde te verbeteren, dan had de techniek echt niet zo ver geweest als nu. Dit heet gewoon concurentie, en als de markt om iets vraag dan ben je wel gek als je daar als bedrijf niet op inspringt.

 • Yep, dat is Microsoft, de kopieerders/na-apers, degenen die niet zelf iets origineels kunnen verzinnen. En ga me niet vertellen dat Nintendo een patent heeft genomen op de technologie, want dat is hier al genoemd. Daar ben ik me dus ten zeerste van bewust. Feit blijft dat Microsoft vaak halfbakken hardware/software levert (die dingen zoals de RROD-problemen veroorzaken).

  Dus het is toch gedoemt te falen.

 • idd doe dat nou niet en als je het doet doe het dan goed :)

 • Nintendo heeft de guide / home button gejat van de Xbox controller. Dat slaat toch ook nergens op

  en die heeft het van Sony's PSP

  als je zeikt over na-apen van anderen zoals Sony, dan kun je dit gezeik ook verwachten over bewegingssensoren nu voor MS,  als MS nu eerst die RROD eens weghaalt, voorgoed, dan mogen ze van mij beginnen aan 'nieuwe' dingen, maar 'kopiëren' kun je tegenwoordig tog niet stoppen  waarom niet iets 'goeds' overnemen om er zelf beter van te worden???

 • neeeeeejjjjj geen motion controller, maak nou niet dezelfde fout als sony deed met de sixaxis die niet werkt en waar niemand gebruik van maakt

 • Fake, de Xbox 360 leeft niet zo héél lang meer, dergelijke vernieuwingen kunnen niet meer plaatsvinden zonder luid protest van de Xbox 360-eigenaren, wat een reden is om dit als nep te beschouwen.

 • Misschien kunnen ze dat beter in de controller van de volgende Xbox doen.

 • van mij hoeft het niet die motion shit

 • Ik zal dus nooit z'n controller kunnen gebruiken op een PS3 of een X360. Het past bij de Wii en zijn spellen. Niet op een Next-Gen Console.

 • Wat een stuk onzin lees je hier zeg niet te geloven.

  Pff dat willen ze allemaal niemand uitgezonderd.

  Haha dit meen je toch niet.  Maar goed opzich natuurlijk geen slecht idee, maar de vraag is of we erop zitten te wachten. Voor sommige games kan het leuk wezen natuurlijk, maar of het nou echt nodig is.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren